Nieuws

Corona, de pot op Blog

Corona, de pot op

Beauty

Geplaatst op 27-03-2020

Het ongeloof is langzaam weggeëbd. De opstandigheid is stilletjes gaan liggen. De adrenaline van het begin zakt naar een normaal niveau. De eerste week hebben we vooral nodig gehad om alles thuis georganiseerd te krijgen. Een goede dagplanning helpt daarbij. Hoewel de tijd veel trager lijkt te gaan, zijn we toch al 2 weken verder na de start van de lockdown. En hebben we allemaal al veel tijd gehad om na te denken in onze gouden kooi met een immense voorraad toiletpapier.


Holistisch huisarts over Corona: 0% controle, 100% invloed Blog

Holistisch huisarts over Corona: 0% controle, 100% invloed

Beauty

Geplaatst op 20-03-2020

De huidige omstandigheden (en noodzakelijke maatregelen) brengen je keihard in contact met de belangrijke waarden in jouw leven. De waarden vrijheid, gezondheid en vertrouwen. Hoe kan jij deze waarden ook nu in jouw leven invulling blijven geven zonder dat je daarbij afhankelijk wordt van de situatie om jou heen? Wat kan jij doen of laten om je vrij te blijven voelen terwijl je bewegingsruimte van buitenaf steeds verder beperkt wordt? 

De eerste thuis-blijf-week zit erop Blog

De eerste thuis-blijf-week zit erop

Beauty

Geplaatst op 20-03-2020

En dan werd het stil. Stil in mezelf, maar ook rondom mij… in de wereld. Het Corona-virus. Geleidelijk aan werden er stappen genomen en maatregelingen getroffen. Hou kinderen zo veel mogelijk thuis. Werk van thuis uit. Hou anderhalve meter afstand van mensen bij de bakker of in de slagerij. Ga vooral niet hamsteren, er is voldoende voorraad. Draag zorg voor jezelf en de anderen. Blijf in je kot.


Het Corona-virus dwarsboomt dagelijks leven Blog

Het Corona-virus dwarsboomt dagelijks leven

Beauty

Geplaatst op 13-03-2020

Waar we ook niet meer omheen kunnen is het Corona-virus. Ik wil er eigenlijk geen woorden aan verspillen. Epidemie. Pandemie. Chaos. Paniek. Massahysterie. Lockdown. Dit zijn er maar enkele. Ja het komt dichterbij. Nee dat is/was niet onvermijdelijk. De media doen hun verhaal en politici zijn hun sprekers. Nemen ze juiste maatregelingen en stellen ze mensen gerust? Of weigeren ze een hand te geven en niezen ze in hun elleboog. It’s all in the mind. Ik doe er niet aan mee. Helaas dwarsboomt Corona wel mijn ski-plannen in Italië. Damn you Corona.


Dipje na 2 maanden sporten Blog

Dipje na 2 maanden sporten

Beauty

Geplaatst op 06-03-2020

Twee maanden ben ik al bezig met sporten. En ik hou het vol. De ene week lukt al wat vlotter dan de andere. De kids ziek. Ikzelf ook. Manlief gesneuveld. Je kent het wel. De winterse microbes hebben toegeslagen in januari en februari. Toch bleef ik ijverig mijn best doen. Helaas zie ik weinig veranderen op de weegschaal of aan mijn figuur. Ik voel mij een beetje zoals het weer, triestig. En steek nog een stukje chocolade in mijn mond.


Stop de klok! Blog

Stop de klok!

Beauty

Geplaatst op 25-02-2020

Als er een top drie zou zijn van zaken waar vrouwen een moord voor zouden plegen om het tegen te gaan, dan zou veroudering en de daarbij behorende aftakeling bij velen op nummer één staan. Wat is veroudering nu eigenlijk, en wat veroorzaakt het. Lees er alles over in deze blog. 

De waardevolle plek van het niet-weten Blog

De waardevolle plek van het niet-weten

Beauty

Geplaatst op 24-02-2020

“Iets in mij wil het heel graag weten…” Een uitspraak die vaak voorbij komt. Een uitspraak ook waar je een grote prijs voor betaalt in je fysieke en mentale gezondheid. Er is op zich niets mis met “willen weten”. Immers: als je maar wéét waar je naartoe gaat, dan geeft dat een gevoel van rust. En misschien wel een gevoel van vertrouwen en veiligheid. Overigens een illusie van veiligheid, want je hebt geen idee wat er over 5 minuten gaat gebeuren… Het feit dat het hoofd daar vanuit de allerbeste intentie komt, wil echter niet zeggen dat het ook altijd het beste voor je hóeft te zijn. Een subtiel, maar waardevol verschil.

Niks verliep volgens plan Blog

Niks verliep volgens plan

Beauty

Geplaatst op 21-02-2020

En toen kreeg ik een berichtje dat de afspraak met Berend Smit, auteur van MIJN BOEK voor leven in jouw gewenste situatie, kon doorgaan. Spannend, ik trachtte hem al weken te bereiken. En kreeg telkens zijn voicemail te pakken. ‘Dit is Berend, als u een positieve boodschap heeft mag u die inspreken. Negatieve berichten worden verwijderd.’ De Nederlander zette meteen de toon.


4 dagen zwijgen Blog

4 dagen zwijgen

Beauty

Geplaatst op 07-02-2020

Ik sta op. En er komt geen woord uit. Hoofdpijn. Keelpijn. Er was nochtans niet echt een aanleiding voor. De afgelopen twee avonden ben ik wel moe en heb ik een kriebel in de keel. Het is een drukke week. Veel afspraken in de praktijk en een goed gevulde planning. Maar alles is perfect georganiseerd. Ook met de kids en hun activiteiten. En ik heb er net  verlof op zitten. Geen reden dus om ziek te zijn.


Start to run, yoga & pilates Blog

Start to run, yoga & pilates

Beauty

Geplaatst op 24-01-2020

Het einde van januari is alweer in zicht. Blue Monday is gepasseerd, uitgeroepen tot de meeste depressieve dag van het jaar. De Kerstsfeer is uitgedoofd, de Nieuwjaarsrecepties lopen op hun einde, de Beste Wensen klinken al minder vrolijk en je Goede Voornemens staan alweer onderaan je to-do-list.


eerste vorige 1 laatste
Archief
Ontvang als eerste de nieuwe aanbiedingen per e-mail!

Ontvang wekelijks gratis onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Inschrijven nieuwsbrief
Wil je partner worden van Lifestyle Booking? Dat kan! Klik hier...