Nieuws

Suiker! Lekker, maar ziekteverwekker Blog

Suiker! Lekker, maar ziekteverwekker

Beauty

Geplaatst op 06-12-2019

Dat suiker lekker is, weten we allemaal. Eén snoepje kan toch geen kwaad? Of een klontje suiker in je koffie. Maar we drinken toch al allemaal zero of light frisdranken. Of voegen natuurlijke zoetstoffen toe. Maar bedriegen we onszelf dan niet? Hoe gevaarlijk is suiker of de alternatieve zoetstoffen voor ons lichaam. Dr. Staf Henderickx legt het voor ons uit


Strikt veganistisch!? Oh nee... Blog

Strikt veganistisch!? Oh nee...

Beauty

Geplaatst op 06-12-2019

En dan rolt het voedingsadvies van de Health Scan uit de printer. Een atypisch schema, dat ze nog maar één keer eerder gezien heeft. Eigenlijk staat er maar heel erg weinig in de kolom van aanbevolen voeding. Mijn grootste nachtmerrie staat er zwart op wit, ik moet overschakelen naar een strikt vegan dieet.


Hoe overleef ik de feestdagen?!?! Blog

Hoe overleef ik de feestdagen?!?!

Beauty

Geplaatst op 05-12-2019

De feestdagen brengen gezelligheid en samenhorigheid met zich mee. Het is tijdens deze dagen dus extra verleidelijk om even al je principes over boord te gooien en jezelf helemaal te laten gaan in royale schrans -en drinkpratijen. Dit met "foodbabbies" en hangovers als gevolg. Hoe zorg je ervoor dat de schade beperkt blijft en je kan blijven stralen tijdens het feestgedruis?  Je leest het in volgende blogpost.

Mmmmassage Blog

Mmmmassage

Massage

Geplaatst op 04-12-2019

Met de eerste kleine winterprik die deze week letterlijk voelbaar was en ik voor de eerste maal dit jaar mijn autoruiten van een dun laagje ijs moest ontdoen. Wist ik het weer, het hoogseizoen van de mmmassages is weer aangebroken. In deze blog lees je waarom ik pleit voor een wetsvoorstel waar massage een basisrecht zou moeten zijn. Het zou onze maatschappij zoveel beter, mooier en gemoedelijker maken. ;)

De dokter houdt je ziek Blog

De dokter houdt je ziek

Beauty

Geplaatst op 25-11-2019

Met een voorschriftje in de hand vervolg je je weg. Niet beseffende dat zowel de dokter als jij zojuist een afslag hebben gemist. Dat het diezelfde weg is die mede de oorzaak is van de klacht waarvoor je gekomen bent. "Naar mijn idee gaan we als dokter te vaak en te makkelijk mee in de vraag van de patiënt om hen zo snel mogelijk van de klacht af te helpen. Zonder de vraag te stellen wat de klacht hun zou kunnen vertellen", volgens dokter Juriaan. Dien je de patiënt het best door de klachten of symptomen weg te nemen met pillen, of kijk je best eens verder naar de oorzaak?

Mijn energieniveau moet omhoog Blog

Mijn energieniveau moet omhoog

Beauty

Geplaatst op 22-11-2019

Mijn organen vragen om rust. Te verzuurd eten. Niet genoeg zuurstof. Te weinig adrenaline. Ontsteking van de dikke darm. Lever, milt, dikke darm, nieren en bijnieren zijn overprikkeld. Ik zie alle gele zones voor mij op het scherm, het is niet kritiek maar ze vragen toch om aandacht; nl. rust en andere voeding.


Wat vertelt mijn lichaam mij Blog

Wat vertelt mijn lichaam mij

Beauty

Geplaatst op 07-11-2019

Ik ben altijd moe en heb weinig energie over. De laatste tijd verdiep ik mij steeds meer in research over voeding en de impact ervan op je fysieke en mentale gezondheid. Ik voel aan mijn lichaam dat het tijd is om iets te veranderen. Mijn osteopaat trok ook aan de alarmbel dat het nodig was. Ik start met een Health Scan, een uitgebreide analyse van mijn lichaam. Benieuwd naar de resultaten...


Me & my sweet tooth Blog

Me & my sweet tooth

Beauty

Geplaatst op 30-10-2019

Ik heb een paar bewogen maanden achter de rug, fysiek en mentaal. Mijn energieniveau daalde en mijn vermoeidheid steeg. Maar ik heb meteen ook stappen gezet. Tijd om te rusten. Mijn lichaam de kans geven zich te herstellen. Te stoppen met piekeren. En natuurlijk bij te slapen. De herfst is de periode bij uitstek om te detoxen. Maar daarvoor moet ik eerst eens eerlijk naar mijn voeding kijken.


Puzzelstukjes vallen samen Blog

Puzzelstukjes vallen samen

Beauty

Geplaatst op 18-10-2019

Ik kon die avond nog bij de osteopaat terecht, die meteen heel mijn verhaal aanhoorde. Want ja, ik was nog steeds kwaad. Maar tenminste kwam ik nu voor mezelf op. Hij legde alle aspecten bij elkaar en het klopte. Maar als het over jezelf gaat, na een hersenschudding en weken van pijn, is het moeilijk om objectief te beoordelen. En ik zou toch niet zelf voor dokter moeten spelen?


Boost je weerstand met kruidenthee Blog

Boost je weerstand met kruidenthee

Beauty

Geplaatst op 17-10-2019

Het bladerdek verkleurt naar warme rode, gele en oranje tinten. Regen en wind slaan in ons gezicht. We trekken onze jas iets hoger en duiken achter onze sjaal. De warme zomer hebben we achter ons gelaten. De eerste verkoudheden en lopende neuzen duiken reeds op. Tijd dus om ons innerlijke vuurtje aan te wakkeren en onze weerstand te boosten. En dit dankzij de geneeskundige kracht van kruiden, zoals gember, zoethout en tijm.


eerste vorige 1 laatste
Archief
Ontvang als eerste de nieuwe aanbiedingen per e-mail!

Ontvang wekelijks gratis onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Inschrijven nieuwsbrief
Wil je partner worden van Lifestyle Booking? Dat kan! Klik hier...