Beauty

Van Klacht naar Kans, dokter Juriaan Interview

Van Klacht naar Kans, dokter Juriaan

Geplaatst op 12-12-2019

Ervaar je een vorm van weerstand in je leven? Ben je moe en somber, vind je het spannend om grenzen aan te geven of ga je gebukt onder een verstoorde relatie? Heb je last van hoofdpijn, vermoeidheid, slaapproblemen of buikpijn? Dan werken medicijnen waarschijnlijk slechts tijdelijk en zijn deze klachten symptomen van iets anders. In ‘Van klacht naar kans’ geeft dokter Juriaan zijn nieuwe visie op klachten.


Feesten doe je met bubbels Interview

Feesten doe je met bubbels

Geplaatst op 12-12-2019

Met de feestdagen in het vooruitzicht, is het tijd om de bubbels waarmee je kunt toasten te bestellen. Ga je voor een klassieke Franse Champagne, populaire Spaanse Cava, zuiderse Italiaanse Prosecco of trendy Portugese Espumante? Of de nieuw te ontdekken Spaanse Corpinnat. Wil je je gasten helemaal verrassen, kies dan voor een unieke mousserende rode wijn, de award-winning Italiaanse Lambrusco. Waar je ook op klinkt met Kerst en Nieuw, zorg dat het met bubbels is!


Suiker! Lekker, maar ziekteverwekker Blog

Suiker! Lekker, maar ziekteverwekker

Geplaatst op 06-12-2019

Dat suiker lekker is, weten we allemaal. Eén snoepje kan toch geen kwaad? Of een klontje suiker in je koffie. Maar we drinken toch al allemaal zero of light frisdranken. Of voegen natuurlijke zoetstoffen toe. Maar bedriegen we onszelf dan niet? Hoe gevaarlijk is suiker of de alternatieve zoetstoffen voor ons lichaam. Dr. Staf Henderickx legt het voor ons uit


Strikt veganistisch!? Oh nee... Blog

Strikt veganistisch!? Oh nee...

Geplaatst op 06-12-2019

En dan rolt het voedingsadvies van de Health Scan uit de printer. Een atypisch schema, dat ze nog maar één keer eerder gezien heeft. Eigenlijk staat er maar heel erg weinig in de kolom van aanbevolen voeding. Mijn grootste nachtmerrie staat er zwart op wit, ik moet overschakelen naar een strikt vegan dieet.


Hoe overleef ik de feestdagen?!?! Blog

Hoe overleef ik de feestdagen?!?!

Geplaatst op 05-12-2019

De feestdagen brengen gezelligheid en samenhorigheid met zich mee. Het is tijdens deze dagen dus extra verleidelijk om even al je principes over boord te gooien en jezelf helemaal te laten gaan in royale schrans -en drinkpratijen. Dit met "foodbabbies" en hangovers als gevolg. Hoe zorg je ervoor dat de schade beperkt blijft en je kan blijven stralen tijdens het feestgedruis?  Je leest het in volgende blogpost.

Schoonheidsinstituut Alibelle te Zwevegem, een portret Artikel

Schoonheidsinstituut Alibelle te Zwevegem, een portret

Geplaatst op 02-12-2019

Wellness, schoonheids- en verzorgingsinstituut Alibelle in Zwevegem  is de plaats voor een deugddoend moment van lichaamsverzorging en relaxatie. De sympathieke Roemeens-Belgische Alina volgde haar passie voor schoonheid en verzorging. Je kunt bij haar terecht voor gelaats- en lichaamsverzorgingen, microblading, ontharing, massage, make-up, wimperextensions, manicure, pedicure en  medische pedicure. Alina heeft oog voor detail en zorgt ervoor dat alles perfect is. Ze ontvangt je in een modern lichtrijk gezellig salon waar ze jou in de watten zal leggen met een persoonlijke touch.


Lectines in voeding, gif voor je lichaam Artikel

Lectines in voeding, gif voor je lichaam

Geplaatst op 02-12-2019

Het grootste probleem bij diëten is dat je te snel te veel gewicht verliest, wat je immuunsysteem kan verzwakken. Begin dus eerst met voor jou giftig of slecht-verteerbaar voedsel te schrappen. Toxines of afvalstoffen slaat het lichaam nl. op in vetweefsel. Lectines van bepaald voedsel kan aanleiding geven tot ontsteking van het spijsverteringskanaal, vertraging van de stofwisseling, vocht vast houden, verstoring van hormonen zoals schildklier,... Elke bloedgroep reageert anders op voedsel.


Eet volgens je bloedgroep en blijf gezond Artikel

Eet volgens je bloedgroep en blijf gezond

Geplaatst op 01-12-2019

Waarom werkt het ene dieet voor de ene persoon wel en haalt het niks uit voor de andere? Heb je jezelf al eens die vraag gesteld als je collega honderuit vertelt dat ze al 5kg vermagerd is dankzij het paleo-dieet, proteïne-dieet, soepdieet, sapkuur of door het schrappen van koolhydraten. Sommige mensen eten enkel rauwkost en anderen kunnen 2x per week frietjes eten. Of nog erger lijken nergens op te moeten letten. Maar is dat wel zo? En hoe komt dit nu precies? 

Getest Hydramassage bij Rustpunt Mechelen Getest

Getest Hydramassage bij Rustpunt Mechelen

Geplaatst op 26-11-2019

Ik kreeg een enthousiast telefoontje van Rhea of ik haar nieuwste massage niet wil komen testen. Het is een relaxerende hydramassage waarbij je op warmwaterkussens ligt die het lichaam dragen. Je spieren worden heerlijk verwarmd en de massage verloopt in ruglig, zodat je niet hoeft te draaien. Ik ben benieuwd.


De dokter houdt je ziek Blog

De dokter houdt je ziek

Geplaatst op 25-11-2019

Met een voorschriftje in de hand vervolg je je weg. Niet beseffende dat zowel de dokter als jij zojuist een afslag hebben gemist. Dat het diezelfde weg is die mede de oorzaak is van de klacht waarvoor je gekomen bent. "Naar mijn idee gaan we als dokter te vaak en te makkelijk mee in de vraag van de patiënt om hen zo snel mogelijk van de klacht af te helpen. Zonder de vraag te stellen wat de klacht hun zou kunnen vertellen", volgens dokter Juriaan. Dien je de patiënt het best door de klachten of symptomen weg te nemen met pillen, of kijk je best eens verder naar de oorzaak?

eerste vorige 1 laatste
Archief
Ontvang als eerste de nieuwe aanbiedingen per e-mail!

Ontvang wekelijks gratis onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Inschrijven nieuwsbrief
Wil je partner worden van Lifestyle Booking? Dat kan! Klik hier...