Thermen R

2013522184756609_panorama-deel-2.jpg_big

Thermen R

Ontspannen! Daar had ik nood aan doorheen deze hectische periode. Al heel wat positieve reacties gehoord, dus Thermen R stond al lang bovenaan mijn verlanglijstje. Geen privésauna, maar hé laten we even ruimdenkend zijn, een openbare sauna moet kunnen. Al moet ik toegeven dat dit me eerst toch wat zorgen baarde, maar we wagen het erop! Het grote voordeel van een openbare sauna: de prijs. Waar je voor enkele uurtjes sauna anders al snel 80-100 euro betaalt ben ik voor een dagpas slechts €30 armer. 


Wanneer me dit bevalt kan ik dus voor datzelfde geld al snel 3x langskomen. Parkeergelegenheid is er alvast genoeg. Niets zo frustrerend als na een ontspannende middag nog 10 minuten te moeten lopen door weer en wind (lang leven het Belgische klimaat) om je auto terug te vinden. Hier lukte parkeren net voor de deur dus perfect. Pure luxe!

Dit voelt precies als thuiskomen

Wat me meteen opvalt is het strakke en moderne interieur, zonder kil aan te voelen. Dit voelt precies als thuiskomen in een gigantische badkamer (lees: ruim 10.000m²). Toegegeven, de muziek die hier wordt gedraaid zou ik thuis niet meteen draaien maar dat kan ook aan mijn leeftijd liggen. Loungemuziek zou hier misschien beter op zijn plaats zijn.Waar moet ik eerst beginnen? De jacuzzi lonkt, maar door het grote aanbod aan sauna's (biosauna, Finse sauna, Himalaya zoutsteen sauna, kelo sauna, meditatiesauna en infraroodsauna) beslis ik die jaccuzi eerst even links te laten liggen en uit te testen waar precies het verschil ligt tussen die verschillende sauna's. 

Totaalbeleving van geur, beeld en geluid

Japan is steeds een droombestemming geweest , maar door de dure vliegtuigtickets lijkt de japanse sauna een mooi alternatief om Japan te beleven. Het moet gezegd: een sauna die lijkt te zweven in het ruime zwembad ( dat trouwens de heerlijke 32°C heeft, straks dus nog enkele baantjes zwemmen) zie je niet vaak! Een ' belevingsmuur ' toont natuurbeelden die me volledig tot rust brengen. Een totaalbeleving van geur, beeld en geluid. Ok , dit is Japan nog niet, maar wanneer ik even mijn ogen sluit en geniet van de warmte en het moment komt dit toch al aardig in de buurt . ( erg lekkere geur trouwens in de sauna)Ondertussen ben ik de gewaarwording van het feit dat ik in een openbare sauna loop kwijt.Blijkbaar went dit sneller dan gedacht...

Saunameester en opgietsessies

Dagelijks worden minstens 4 opgietsessies gegeven door ervaren saunameesters. Een unieke ervaring naar het schijnt, dus dit wil ik niet missen! Waar een sauna anders een ervaring is waar je vaak enkel ligt/zit met gesloten ogen te genieten van de warmte brengt hier de saunameester een uniek spektakel, iets wat je moét ervaren hebben voor je dit kan omschrijven. Wie graag in alle stilte een dutje doet kan dit in de Stilte Kamer doen, of kan languit onder een dekentje liggen in de Huiskamer, maar dit is niets voor mij. Ik wil ten volle genieten van mijn dagticket!

Genieten van Hamman of Rasul

In het mooie badhuis (het was me al opgevallen dat het volledige complex zowel langs de binnen- als buitenkant met erg kwalitatieve materialen is opgetrokken) kan je genieten van een hamman ritueel (een echte aanrader!) of de rasul met klei. Vooral deze laatste vond ik enorm ontspannend. Ok, de massages waren supplementair te betalen, maar dit had ik er graag voor over! In de zomer is het erg leuk vertoeven op het aangelegde strand met een grote zwemvijver en ligweide maar (opnieuw lang leve het Belgische weer) dit was vandaag voor mij niet weggelegd. Maar sowieso kom ik hier nog terug, dus laat ons dan hopen op beter weer.

Kleine honger…

Van al dat ontspannen en genieten heb ik honger gekregen. Voor ik naar huis vertrek nog even genieten van een heerlijk (en betaalbaar) gerechtje met een heerlijk glaasje wijn, voor ik tussen de regendruppels door naar mijn auto loop (gelukkig stond deze net voor de deur geparkeerd) om morgen opnieuw een hectische dag tegemoet te gaan. Maar na zo'n ontspannende dag kan ik er weer voor even tegen!

Nog even kort samengevat!

+ goeie prijs/kwaliteit verhouding
+ ruime keuze aan kwalitatieve sauna's
+ opgietsessies door saunameesters met hun eigenheid en specialiteit
+ grote parking
+ huiselijke sfeer
 
- muziek  

Wat kost het?

 Dagpas €30 p/p ( toegang van 12h-tot 23h )
Avondpas €22 p/p ( Toevang van 18h-23h)
 Massage Deluxe 60 min  : € 69

Getest/tekst door : Liesbeth Bruneel

  

Ontvang als eerste de nieuwe aanbiedingen per e-mail!

Ontvang wekelijks gratis onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Inschrijven nieuwsbrief
Wil je partner worden van Lifestyle Booking? Dat kan! Klik hier...