Shiatsu massage getest bij l'Equilibre in Hoogstraten

DSC_1087

Je lichaam en geest terug in balans brengen. Dat belooft de heilzame werking van een shiatsu massage. Ik ben onderweg naar L’Equilibre in Hoogstraten voor mijn eerste ervaring met deze behandeling en ik weet niet goed wat te verwachten. Om de één of andere reden denk ik dat het “vrij pijnlijk” zal zijn, maar het tegendeel blijkt al snel.

Not the average massage

Anja is een lieve, vriendelijke dame, waardoor je je meteen op je gemak voelt. Ze is gespecialiseerd in shiatsu, een massage die door het stimuleren van bepaalde meridianen die in contact staan met je organen, energie toevoegen of temperen.

Ik kom in de praktijkruimte binnen en zie een futon op de grond liggen met een groot kussen op, waar ik me op zal mogen leggen. Heel anders dan de gebruikelijke massagetafel. Je houdt je kledij gewoon aan.

Zachte massage met ontspannen effect

Na een kort gesprekje, waar Anja naar mijn klachten polst, mag ik me op de comfortabele futon leggen. Ze werkt eerst de achterkant van mijn lichaam los door vooral op mijn rug en benen te werken. “Dit zorgt ervoor dat je je wat op je gemak gaat voelen,” legt Anja uit. Je bent minder “exposed”, dan als je met je gezicht naar boven zou moeten starten. Wat me meteen opvalt is dat het een eerder zachte massage is, maar dat ze wel meteen de juiste punten weet te raken. Ik had het veel pijnlijker verwacht. “Het ligt niet in mijn aard om mensen pijn te doen,” lacht Anja wanneer ik haar om uitleg vraag. Ze checkt ook regelmatig of ik geen ongemakken ervaar, maar ik ben heel ontspannen.

Een sierlijk spel van gerichte bewegingen

Anja beweegt zich sierlijk naast me, terwijl ze de handelingen uitvoert. Het lijkt wel een dans, een speciaal ritueel. Ik draai me om en ze behandelt mijn buikzone. Ze leest mijn lichaam en geeft wat energie aan mijn hartzone door mijn linkerarm en hand te masseren, daarna is de andere arm ook aan de beurt. Ze eindigt met een hoofdmassage op het gelaat, met bewegingen die erg aan gelaatsreflexologie doen denken. Een leuke afsluiter.

Meteen na de massage krijg ik hoofdpijn en moet ik veel drinken. Er is dus wel wat losgewerkt, hoewel het een zachtere massage was. Je kan het een beetje vergelijken met het effect na een bezoek aan de osteopaat. Ik ben de volgende dagen wat stijf, maar na een dag of twee is dat volledig weg.

Wil je de shiatsu massage ook een keertje testen? Maak dan gebruik van de mooie deals hieronder om zelf het heilzame effect van deze behandeling te ervaren. Bij Anja ben je in goede handen.

Ontvang als eerste de nieuwe aanbiedingen per e-mail!

Ontvang wekelijks gratis onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Inschrijven nieuwsbrief
Wil je partner worden van Lifestyle Booking? Dat kan! Klik hier...