Tuina massage met cupping

shutterstock_359593538

Annemie heeft een positieve en warme energie rondom haar hangen. Haar praktijk Bryva Balance in Bornem baadt in het licht en ademt een rustgevende sfeer. Ik mag de Tuina massage uittesten, die is iets steviger dan de relaxatiemassage en werkt in op specifieke drukpunten, meridianen en blokkades. Annemie zal mij eens stevig onder handen nemen, maar belooft dat ze mij zeker niet al te veel pijn zal doen.

Ik mag eerst plaats nemen op de massagestoel. Die is ergonomisch en comfortabel, waardoor ik op mijn knieën zit en mijn hoofd kan laten rusten in de hoofdsteun. Zo kan ze contact maken met de rug-, nek- en schouderspieren in het bijzonder. Ze drukt haar handen aan op boven- en onderrug, overloopt specifieke zones en voelt waar de blokkades zich situeren. Daarna mag ik op mijn buik liggen op de massagetafel. Ze zorgt ervoor dat je zo aangenaam en comfortabel mogelijk ligt. Ze verwarmt de ruimte en legt rustgevende muziek op. Annemie is een warme, zorgzame en vriendelijke persoonlijkheid. Je voelt je meteen op je gemak bij haar.

Cupping, om verklevingen los te maken

Annemie begint aan de Tuina lichaamsmassage met olie. Op mijn rug wordt ze al gauw enkele stevige blokkades gewaar, vooral ter hoogte van mijn bovenrug en schouderzone. Daar zitten de spieren toch stevig vast, en is het ook wel pijnlijk. Maar ze stelt mij steeds gerust en vraagt of het meevalt en niet te hard is. Ik ben blij met de mogelijkheid om te kunnen laten weten hoe ver ze kan gaan. Doordat mijn spieren zich toch niet gemakkelijk mee geven, vraagt Annemie of ze de cups mag gebruiken. Cupping is een techniek waar ik wel al van gehoord heb, maar nog nooit heb laten doen. Ik zie meteen die bekende ronde blauwe vlekken voor mijn ogen.

Heel geruststellend en vertrouwelijk

Annemie stelt mij echter gerust en legt mij precies uit hoe het werkt en dat ze ze wil gebruiken om de verkleving tussen spieren en bindweefsel los te maken. Cups worden ook vaak ingezet om te ontgiften, of bij langdurige ontstekingen en blokkades. Hoewel de gedachte mij toch een beetje akelig lijkt, geef ik Annemie alle vertrouwen. Ze blijft mij gans de tijd uit leggen wat ze gaat doen en hoe het zal aanvoelen. En het klopt, in het begin is het wat trekkerig en pijnlijk. Je huid wordt letterlijk in de ronde glazen kommetjes of cups gezogen, deze trekken zich namelijk vacuüm op je huid.

Het trekkende gevoel verdwijnt geleidelijk aan, zoals ze voorspelde. Ze laat deze cups er nu 10 minuutjes op staan. Ondertussen masseert ze de achterzijde van mijn benen verder met olie. Haar handen glijden over de meridianen en daar merkt ze meteen terug aan de zijkanten dat die gespannen staan en linkt die aan bepaalde organen. Het is heel herkenbaar. Ik vergeet ondertussen dat de cups op mijn rug staan, totdat het gevoel zelfs helemaal weggetrokken is. Die 10 minuutjes zijn gevlogen. Ze haalt de ronde glaasjes er heel soepel en snel terug af. Ik voel meteen al dat mijn schoudermobiliteit verbeterd is. De donkerste kringen zitten op de plaatsen die het meest vast zaten

Meteen resultaat: minder spierpijn en betere mobiliteit

Om de massage compleet te maken, mag ik mij ook nog eens draaien en masseert ze armen en benen. Afsluiten doet ze dan met een zalige ontspannen hoofdmassage. Annemie gebruikt zeker niet standaard de cups bij een massage, zeker niet bij de relaxatiemassage of een eerste afspraak. Ook bespreekt ze dit op voorhand of je dit wilt.  Ik ben heel blij dat ik het geprobeerd heb, want het was meer de gedachte die mij ervan zou weerhouden. Nu ik het gevoeld heb en het effect op mijn spieren, zal ik niet twijfelen om het nog eens te laten toepassen. Vooral ook omdat ik het vertrouwen kreeg dankzij Annemie en ze dit met zoveel kennis en respect heeft uitgevoerd. Daardoor was ik helemaal niet nerveus om het te laten doen.

Deze unieke Tuina-massage in combinatie met de cups is zeker eentje die ik nog lang zal onthouden. De dag erna voelt mijn rug nog wat gevoelig aan, maar vanaf de 2de dag merk ik er niks meer van. En de donkere kringen op mijn rug nemen al stilletjesaan af van kleur. Ik vind het zelf helemaal niet erg. Het is zeker geen drempel om het niet te laten doen. Deze techniek komt uit de Chinese geneeskunde en wordt ook toegepast, al dan niet preventief, bij topsporters. Indrukwekkend, dankjewel Annemie.

Wil je graag kennis maken met Annemie van Bryva Balance in Bornem (Korenbloemenlaan 34), ontdek haar via onze kennismakingsdeals voor nieuwe klanten.


Ontvang als eerste de nieuwe aanbiedingen per e-mail!

Ontvang wekelijks gratis onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Inschrijven nieuwsbrief
Wil je partner worden van Lifestyle Booking? Dat kan! Klik hier...