L’Equilibre in Hoogstraten, een portret

DSC_1066

Bij L’Equilibre in Hoogstraten kom je terecht bij een gediplomeerde shiatsu-behandelaar. Dit is een opwekkende of energie gevende massage op basis van drukpunten. Deze werkt verzachtend voor emotionele en fysieke kwalen.  In een ontspannen sfeer ervaar je een sierlijk spel van bewegingen die je lichaam en geest terug in balans brengen of houden.

In de woestijn

“Ik heb al 4 keer meegedaan aan een wandeltocht van 120km in de Marokkaanse woestijn op initiatief van ‘Dessert & Soul’, een project met een sociale insteek. De eerste keer had ik ongelooflijk veel last van mijn voeten. Daar ben ik geholpen door iemand die de shiatsu techniek toepaste. Toen ik terug thuis kwam, ben ik onderzoek gaan doen, heb zelf enkele behandelingen geboekt en heb me dan uiteindelijk ingeschreven in de Internationale Shiatsu School in Westmalle. De opleiding duurt 3 jaar, maar is enorm interessant. Ik geef nu zelf de massages in de woestijn.” vertelt Anja. Ze is van opleiding maatschappelijk assistent. Ze werkte voor personen met een handicap en in de bijzondere jeugdzorg. Het is dus haar natuur om voor iemand te “zorgen”.

De dokter van de keizer

Shiatsu is uitgevonden door de Chinezen, maar verfijnd door de Japanners. Recent zijn er ook psychosociale invloeden. Vroeger gaven enkel blinden de massage en vond die enkel op de voorarmen en –benen plaats, omdat het taboe was om aan iemand anders zijn of haar lichaam aan te raken. Vandaar dat de massage vandaag gewoon op de kledij kan plaats vinden. Men ging ook preventief te werk. Zo was er in het oude China een dokter aan het hof van de keizer, die er voor moest zorgen dat die niet ziek werd. Nu gaan we enkel naar de dokter als we ziek zijn, dus een heel ander uitgangspunt.

De juiste begeleiding

“Een behandeling brengt vaak wat te weeg,” legt Anja verder uit. ”Mensen hebben soms angst voor een behandeling, omdat ze denken dat het pijnlijk gaat zijn of weten niet goed wat te verwachten. Een behandeling werkt ook vaak wel wat los en kan zelfs nadien nog emotionele gevolgen hebben. Ik kan dan bouwen op mijn levenservaring om die mensen te helpen, maar heb me recent ook bijgeschoold als life, stress & burn-out coach. Zo kan ik hen nuttige tips geven, moest dit nodig zijn.”

Anja werkt heel intuïtief en gaat afhankelijk van wat ze leest op je lichaam, bepaalde energiebanen stimuleren of energie temperen. Ze gebruikt acupressuur, een techniek zoals acupunctuur, maar zonder naalden. Ze kan van het hart weg werken, wat ontspannend werkt, maar ook naar het hart toe om meer energie te geven. Zo heeft ze al eens een massage gegeven aan iemand met ADHD, die er opmerkelijk rustig van werd.

Wil je een keertje kennis maken met Anja? Maak dan gebruik van de voordelige deals hieronder. Je kan met een leuke korting een massage uittesten. Lees ook zeker dit artikel, waar we het zelf een keertje meemaakten en onze ervaring deelden.

Ontvang als eerste de nieuwe aanbiedingen per e-mail!

Ontvang wekelijks gratis onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Inschrijven nieuwsbrief
Wil je partner worden van Lifestyle Booking? Dat kan! Klik hier...