Hampshire hotel Veluwe

2013622164825971_images.jpg_big

Hampshire hotel Veluwe

Een interessante aanbieding op het internet, ( zoweg.nl nvdr ) heeft er ons toe aangezet om de koffers te pakken richting Nederland ,  
met de bedoeling te genieten van een welverdiend ' wellnessweekend ' in de Veluwse Bron .
Na een behoorlijke autorit ( is gelegen tussen Apeldoorn en Zwolle in de mooie Veluwse natuur van Emst ) komen we aan in een charmant hotel niet heel ver van het complex .

We boekten een kamer in het Hampshire hotel omdat het volgens de Michelin gids erg goed zou zijn prijs/kwaliteit . De eerlijkheid gebied ons te zeggen dat we inderdaad niet veel hoefden te betalen voor onze kamer . Het hotel is gelegen in een prachtige omgeving, middenin de bossen .
We maakten gebruik van het diner en bestelden als hoofdgerecht de 'nootbiefstuk' die erg mals beloofde te zijn .Wel waren we ontgoocheld toen we onze ' saignant' steaks te zien kregen ; dit bleek een schelletje van slechts 1.5 cm dik te zijn die ( hoe kan het ook anders ) uitgebakken was.
Die waren vergezeld van in stukjes gesneden patatten die dropen van het vet .
Nu hadden we ons wel niet verwacht aan een culinair orgasme ,( daarvoor hoeven we duidelijk onze grenzen niet over te steken) maar dit gerechtje was écht ondermaats.
We besluiten om na het diner vroeg onder de wol te kruipen, om zo een lange dag ( zondag ) te kunnen doorbrengen in het wellnesscomplex.

Toen we de parking opreden ( er zijn er verschillende ) kregen we al een eerste indruk van de omvang van het complex . Een gebouw met een knap staaltje architectuur doet
vermoeden dat er ons heel wat te wachten zal staan . 
We worden er héél vriendelijk en hartelijk ontvangen aan de receptie waar we spontaan een plattegrond van het complex meekregen ( wat later een goed idee bleek te zijn) .
Er zijn tientallen verschillende sauna's , baden, restaurants, ....teveel om op te noemen eigenlijk .

We besluiten dan maar om te beginnen met de sauna's in tonnetjesvorm die gelegen zijn in de' Kneipp Kuurtuin' . Die sauna's zelf stellen niet zo heel veel voor omdat deze uit vrij goedkope materiaalen bestaan, en deze ook volledig geurloos zijn .
De ' afkoeltocht' door het parcours van de 'dr. Kneipp kuurtuin tuin' was echter wel heel leuk en maakte veel goed !
Op blote voeten over verschillende ondergronden, door een klein kabbelend beekje wandelen ...alle stress valt direct van je af . Je krijgt het gevoel dat over alles goed is nagedacht. Zo heeft elke sauna zijn eigen verhaal en eigen therapeutische werking .

We begrijpen al snel dat het geen zin heeft om alles te willen uitproberen op één dag , en besluiten dus om een beperkte keuze te maken op onze plattegrond .
De sauna's die ons het meest aanspraken waren de ' wildobservatie sauna' met zicht op het grote meer , en de pakistaanse zoutmijnsauna . Dit zijn zeker aanraders !
Er is zelfs een compleet kelo-saunadorp . ( voor de niet-kenners: sauna's opgetrokken uit 300-jarig oud onbehandeld kelo hout )
Afkoelen mag je gewoon in het meer doen wat écht een grote meerwaarde is ! 
Op de dag van ons bezoek is het zonnig weer , en nemen de kans te baat om wat uit te rusten in de ( talrijke aanwezige ) zetels die overal in het gras uitgestald staan . Met zich op het meer en een drankje in de hand wanen we ons echt op vakantie . Ontspanning ten top !

Om de innerlijke mens te versterken is hier dan ook geen gebrek aan restaurants met voldoende variatie. We besluiten om aan te schuiven aan het brunch buffet voor 15.99 € p/p , wat we een erg democratische prijs vinden gezien het ruime aanbod een soepen, pasta, verse vlees en visgerechten ... Wat ons ook erg bevalt is het uiterst vriendelijk en behulpzame personeel .
Alles verloopt er erg vlot en sereen wat het algemeen welbehagen in het centrum ten goede komt .  Er lopen heel wat mensen rond , maar toch voelt het nergens als ' druk' aan .
Chapeau voor het management ! 

Na het heerlijke buffet verkennen we de ' indoorfaciliteiten ' met oa het compleet oosters badhuis met hammam, een uitgebreide rasul en een ware gletsjergrot .
Deze maken de unieke wellness ervaring in de Veluwse bron compleet . 
We treffen er ook diverse baden aan zoals een zwembad van natuursteen met een riant kruidenbad ,  ( heerlijk warm van temperatuur ) een zoutwaterbad en diverse whirlpools.
We moeten besluiten dat onze noorderburen écht wel kaas gegeten hebben van het wellnessgebeuren , en dat het meer dan de moeite loont om de trip naar de Veluwe eens te maken . Het is wel aan te raden een overnachting te boeken in de buurt zodat je goed uitgerust aan de terugreis kan beginnen . ( reken op +/- 2 uur tot Antwerpen )
 
Getest door : Claeys W.


Ontvang als eerste de nieuwe aanbiedingen per e-mail!

Ontvang wekelijks gratis onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Inschrijven nieuwsbrief
Wil je partner worden van Lifestyle Booking? Dat kan! Klik hier...