Getest, Thuya Wellness & Spa

IMG_0886

Thuya Wellness & Spa opende in 2016 en is een unieke privé wellness in Peer met een sanarium, jacuzzi, Sway wiegbank, infraroodstraler en zonneveld. Je stapt er binnen in een cosy interieur met warme tinten, natuurelementen en gashaard. Je kunt zelf je muziek kiezen en de LED-verlichting aanpassen volgens je gevoel. Voor Lifestylebooking mochten wij deze privé wellness uittesten om eventjes volledig tot rust te komen. 

Wat ons onmiddellijk opviel was de warme welkom van gastvrouw Liliane. Het voelde een beetje als thuiskomen. Na een korte rondleiding met de nodige uitleg konden we genieten van de wellness. Er klonk ontspannende muziek door de ruimte, wat we konden aanpassen indien we wilden want Spotify was te bedienen via een tablet. Ook de LED-verlichting konden we volledig kiezen naar onze eigen smaak.

Schommelbank brengt je in enkele minuten tot rust

We kregen als tip om het ‘schommelbed’ als eerste te proberen, omdat je daardoor binnen enkele minuten in rustmodus komt. Het schommelbed (Sway wiegbank) is trouwens uniek in België, er zouden er maar 2 te vinden zijn in ons landje. Je voelt je inderdaad na enkele minuten erg rustig worden. Als je de ogen sluit en geniet van de achtergrondmuziek kom je zelfs in een lichte trance bij wijze van spreken. Het voelt erg aangenaam. Om tijdens of na een ontspannende sessie op de SWAY wiegbank niet enkel fris maar ook “stralend mooi” te ontwaken… is de combinatie met het zonneveld uiterst geschikt. Een kwartiertje volstaat om helemaal ontspannen en vitaler dan ooit te ontwaken, waarbij je gemoed een super boost gekregen heeft!

Zelf de temperatuur en luchtvochtigheid regelen

Het sanarium is hier zeker ook wel een hoogtepunt te noemen, omdat je zelf de temperatuur, vochtigheid, muziek,... kan instellen. Het is een combinatie van een sauna en stoombad. Een traditionele sauna is vaak te warm voor velen, hier kun je dit echter zelf naar wens instellen. Er hangt een aangename eucalyptus geur in de sauna. Afkoelen kan je buiten op het terras of voor de liefhebbers is er ook een echte ‘kantelemmer’. Erg mooie douche waar je trouwens uitgebreid kan scrubben met het aanwezige scrubzout. Wie last heeft van stramme spieren kan gedurende 15 minuten gebruik maken van de intraroodstraler, die werkt met korte golven zodat deze goed inwerken op de dieper gelegen spieren.

Volledige lichaamsmassage in de jacuzzi

Naast het leuke schommelbed vinden we de jacuzzi wel één van de hoogtepunten omdat je deze zelf ook volledig kan bedienen. Er is namelijk een speciale plaats voor de vrouw en voor de man. De jets masseren je volledige lichaam naar eigen believen. Ook de verlichting in het water, als de temperatuur,  kan je zelf volledig aanpassen aan je eigen behoeften. Héél leuke jacuzzi waar Liliane terecht fier op is. Ze houdt trouwens de waterkwaliteit erg scherp in het oog. Hygiëne dragen ze hier erg hoog in het vaandel. Toen we aankwamen lag alles er echt piekfijn bij…

Je kunt kiezen uit verschillende arramentengen (ontbijt, lunch, bubbels, relaxatie met massage,,… ). Ook de prijzen van de minibar zijn heel democratisch gehouden. Je kan het samenvatten als een TOP privé wellness waar de tijd voorbij lijkt te vliegen.

Ontdek snel alle deals, last-minutes en arrangementen op www.lifestylebooking.beOntvang als eerste de nieuwe aanbiedingen per e-mail!

Ontvang wekelijks gratis onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Inschrijven nieuwsbrief
Wil je partner worden van Lifestyle Booking? Dat kan! Klik hier...