Bachbloesems in de kijker

IMG_1733

Omdat we wel wat hulp kunnen gebruiken om al onze emoties in evenwicht te brengen, bestaan er doeltreffende natuurlijke remedies die onze reguliere geneeskunde aanvullen. Bachbloesems behoren hier zeker toe om onze emotionele balans te herstellen en gemoedsstemmingen bij bepaalde gebeurtenissen in het leven beter aan te kunnen. Denk maar aan een positieve kijk, een lekker en fit gevoel of een gezonde geest in een gezond lichaam. Katleen Lambregts van Puur Zen’za in Overpelt legt uit hoe het precies werkt en wat bachbloesems voor jou kunnen betekenen.

Ontstaan en filosofie

Dr. Edward Bach wijdde in de jaren ‘20 en ‘30 van de vorige eeuw zijn aandacht aan medisch onderzoek. Als huisarts, chirurg, homeopaat, bacterioloog en immunoloog bestudeerde hij aandachtig het menselijk gedrag, persoonlijkheid en gemoedstoestanden. Hij merkte op dat symptomen onderdrukken met chemische producten en medicatie niet de manier was om mensen te genezen. Tijdens zijn onderzoek stelde hij vast dat emoties een merkbare invloed hadden op onze geestelijke en lichamelijke gezondheid. Hij ontwikkelde 38 bloesemtincturen (bachbloesems) die ons helpen onze emoties in evenwicht te houden en ons één te voelen met het leven.

7 groepen van emoties

Er zijn 38 originele bachbloesems en remedies voor elk van onze gemoedstoestanden, onderverdeeld in 7 groepen van emoties: angst, onderzekerheid, neerslachtigheid, eenzaamheid, overgevoeligheid, moedeloosheid en wanhoop, overbezorgdheid. “Voor die angsten gaan we echt kijken van waar het komt. Je kunt angst hebben voor bekende of onbekende dingen. Kinderen weten vaak niet waarom en dan ga ik in het gesprek zoeken naar de oorzaak. Vaak hebben ze iets meegemaakt toen ze jong waren dat nog steeds een impact heeft, zoals slecht slapen, angst, piekeren… Ik ga echt op zoek naar het waarom.”

Emotioneel evenwicht herstellen

Bachbloesems werken vooral op het emotionele aspect. Wanneer dit niet in balans is, kunnen we ook lichamelijk klachten ontwikkelen. “Dankzij bachbloesems kunnen we dit evenwicht herstellen op een natuurlijke manier zodat de klachten verminderen. Ook voor drukke kinderen is het heel interessant om hun rust te vinden. Bachbloesems zijn aftreksels van planten met elk een specifieke werking. Elk flesje bestaat uit een mengeling van een aantal bachbloesems, afhankelijk van het probleem. Tijdens een eerste gesprek luister ik vooral naar de klant om te kijken wat er speelt en waar ze mee zitten. Vaak komt er veel los tijdens zo’n gesprek. Van daaruit kan ik de juiste samenstelling kiezen, en krijg je een flesje mee naar huis.”

Tijd nemen en geven

In een remedieflesje mogen tot 7 verschillende bachbloesems gecombineerd worden, afhankelijk van de klachten. “De druppeltjes doe ik in een flesje en leng dan aan met water. Je kunt de druppels innemen puur op de tong (4x/dag 4 druppels) of in een flesje water doen. De bachbloesems werken in op het emotionele en buigen het negatieve om naar positieve gevoelens. Soms hebben mensen heel vlug resultaat, maar je mag toch rekenen op een 3-tal weken voor een verandering. Als je al jaren rondloopt met onverwerkte gevoelens of in een negatieve spiraal zit, gaat het natuurlijk ook niet op één keer over. In combinatie met voetreflexologie of massage, bereik je vlugger resultaat. Dan behandel je tegelijk het emotionele en lichamelijke. Alles draait om die balans.”

Is je interesse geprikkeld en denk je dat bachbloesems jou ook kunnen ondersteunen? Ontdek dan snel onze deals om het eens te proberen.


Ontvang als eerste de nieuwe aanbiedingen per e-mail!

Ontvang wekelijks gratis onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Inschrijven nieuwsbrief
Wil je partner worden van Lifestyle Booking? Dat kan! Klik hier...