Een portret:De Bijloke Bistro

DON_0994

De Bijloke Bistro

De Bijloke Bistro in Gent, een portret ...
Sfeervol, gezelligheid troef, vriendelijke bediening en vooral…een streling voor de smaakpapillen. Dat is de Bijloke Bistro in een notendop. Te midden van de Bijlokesite dat wel 800 jaar oud is, kan je gezellig tafelen met een geweldig zicht op de Middeleeuwse concertzaal. 

Muziekcentrum De Bijloke kent een rijke geschiedenis. In de 13e Eeuw was de grote concertzaal - en tevens ook het hart van het muziekcentrum - een grote hospitaalkapel. 

Zo’n tien jaar geleden kreeg de site een herbestemming en bouwden ze de toenmalige ziekenzaal om tot een reusachtige concertzaal. Daarnaast heeft de site ook nog andere gebouwen die dienst doen als polyvalente ruimten zoals het Kraakhuis, de Bibliotheek en het Auditorium. Muziekcentrum De Bijloke wil hiermee een inspirerend centrum zijn voor iedereen die van muziek en cultuur houdt, van jong tot oud. 


In de bistro van De Bijloke kan je terecht voor een heerlijke hap. Sinds begin 2013 is de bistro in het beheer van Randy Deschryver die hiermee niet aan zijn proefstuk is. Reeds tien jaar is hij met zijn bedrijf actief op meerdere locaties in België. Met Bistro De Bijloke heeft hij er werkelijk een toplocatie bij. “Bij ons kom je zeer ontspannen en in een gezellige sfeer genieten van een heerlijke bistrokeuken aan democratische prijzen. Bovendien is de omgeving ook een streling voor het oog en kan je genieten van een lunch of diner, omgeven door prachtige glaspartijen die uitzicht bieden op de 12e Eeuwse kapel. Bij mooi weer kan je ook terecht op ons adembenemend dakterras dat overigens tot de drie mooiste van Vlaanderen behoort met uitzicht op het binnenplein. 

In ons keukenmidden bevinden zich een aantal topchefs die voor de gasten een heerlijk gastronomisch menu serveren, maar je kan bij Bistro De Bijloke ook terecht in groep of voor een snelle lunch. Bistro De Bijloke is overigens erg gekend voor haar Côte à l’os of rundsvlees van het wit/blauw ras. Met mijn vader als slager wordt al het vlees in huis uitgebeend.”
Bistro De Bijloke is er voor de concertgangers, maar ook voor een extern publiek die op zoek zijn naar de betere brasserie in hartje Gent. Ook bedrijven kunnen bij Bistro De Bijloke terecht voor allerhande gelegenheden. Een verjaardagsfeestje, kinderfeest, een trouwfeest of pensioensviering? Bistro De Bijloke maakt van uw feest een succes. Hier ben je aan het juiste adres, van een snelle hap of een intiem etentje tot een feestje op maat.

Weeklunch

U kan in de Bijloke Bistro terecht voor een snelle 2-gangenlunch op weekdagen aan € 15. 
Voor € 20 krijgt u er een dessert naar keuze bovenop. Wekelijks stellen we ook een vegetarisch lunchmenu voor. 

Openingsuren keuken

Woensdag - vrijdag : 11u30 tot 14h30 / 18 h - 22h
Zaterdag                : 17u30 tot 22h
Zondag  

Reserveren

Reserveren is niet verplicht maar altijd handig.
bistro@debijloke.be
09/395 07 77

Jozef Kluysskensstraat 2
9000 Gent
Website
Facebookpagina


Ontvang als eerste de nieuwe aanbiedingen per e-mail!

Ontvang wekelijks gratis onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Inschrijven nieuwsbrief
Wil je partner worden van Lifestyle Booking? Dat kan! Klik hier...