Een portret:Bistro Chopin

IMG_0100

Limburgse gastvrijheid aan de Oostendse visserskaai.

Als zoon Chris de liefde volgt uit Maasmechelen naar Zee dan volgt moeder Viviane en brengen ze samen een flinke dosis Limburgse gastvrijheid naar de drukke badstad.

Bistro Chopin was eerst in de binnenstad gelegen maar sinds iets meer dan een jaar hebben ze hun gezellige stek op de visserskaai van Oostende. 
Vanop het frisse terras kan je het ballet van de meeuwen aanschouwen die met veel aandacht de activiteit volgen rond de verschillende viskraampjes aan de overkant. Binnen heeft Bistro Chopin een gezellige bar en plaats voor 40 lekkerbekken.

Geen hoogstandjes in de keuken, wel lekkere kost, de keuken van de gewone man, bereid door een chef die vooral met de versheid van zijn producten begaan is.

Chef Chris vertelt graag hoe hij zijn leerschool heeft doorlopen , na zijn koksopleiding in Hasselt,  in het beroemde restaurant Siphon te Damme. Gedurende meer dan 3 jaar gingen alle palingbereidingen door zijn handen en leerde hij de kneepjes van het vak in één van de meest gekende restaurants van de kuststreek.
Trouwens, alhoewel paling niet op de kaart staat, zal Chris mits één dag vooraf bestellen, graag nog eens zijn kunnen tonen voor zijn vaste klanten, een goed verstaander heeft maar een half woord nodig…

De kaart bij Bistro Chopin bestaat uit een mooie keuze typische Belgische klassiekers, dagvers bereid en met veel brio aan tafel door gastvrouw Viviane voorgeschoteld. Tijdens ons bezoek hebben we ons enkele oer-Belgische gerechten laten smaken: scampi’s, mosselen en ribbetjes.

Wat gezegd over de mosselen: ze waren perfect, het sausje smaakte af en de frietjes waren knapperig, meer moet dat niet zijn! De ribbetjes ( tussen de 600 à 800 gr ) dat was pas genieten ! Het vlees was mals en viel bijna van het been, de speciale saus met een vleugje honing was om duimen en vingers van af te lekken (wat we ook gedaan hebben ! ☺) . Chef Chris vertelde ons dat hij het vlees goed laat marineren alvorens het te bereiden en dat vertaald zich in perfect gegaarde ribbetjes die een ware lust zijn.  Als we dan nog vernemen dat hier elke vrijdag ( lunch en diner!) ribbetjes à volonté worden verkocht, dan weet ik dat dit adres met stip in mijn lijstje komt te staan!
De scampi’s – in verschillende varianten te verkrijgen – waren smaakvol en met een lekkere saus en een apart slaatje opgediend, ook zeker een aanrader!

Gastvrouw Viviane praat alles gezellig aan elkaar, haar huiswijn laat zich zeker makkelijk drinken, haar pintjes zijn koel en goed getapt zoals het hoort in een leuke bistro. Ze waagt zich ook aan cocktails en heeft een interessante collectie speciale gin flessen achter de bar staan voor de liefhebbers van de o zo populaire gin tonic.

Samengevat, Bistro Chopin was een leuke ontdekking aan de drukke visserskaai van Oostende waar ik alvast terugkeer voor de eerlijke bereiding van de super verse producten en om die hartelijke begroeting van een heerlijke gastvrouw. 

Bistro Chopin is een aanrader in een stad waar de keuze enorm is, maar waar ik alvast voor de juiste verhouding prijs – kwaliteit met de Limburgse glimlach terug zal gaan ! 

Ontvang als eerste de nieuwe aanbiedingen per e-mail!

Ontvang wekelijks gratis onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Inschrijven nieuwsbrief
Wil je partner worden van Lifestyle Booking? Dat kan! Klik hier...