Traaggegaarde biolamsschouder met mosterd en rozemarijn

2019-02-10 18.31.18

Dit gerecht is zeer geschikt voor een ‘lazy sunday'.  Tijdens de 5u slowcooking kan je lekker chillen of wat Netflix kijken.
Dankzij de online slager www.gustor.be werd dit 4 maanden oude bio lam uit de Ardennen reeds ontbeend en samengebonden zodat je meteen aan de slag kan. Het resultaat van geduldig wachten? Supermals vlees vol smaak en finesse. Je zal geen ander lamsvlees meer willen! 

Bezoek webshop Gustor.be

Ingrediënten 4 pers.

  • 1kg bio lamsschouder
  • 2 el mosterd (dijon) 
  • 1,5 el komijn
  • zwarte peper verse gemalen of geplet
  • zout (bij voorkeur himalaya)
  • 12 takjes rozemarijn
  • 480 ml kalfsfond
  • 480 ml rode wijn
  • 1 bos verse munt
  • 3 bollen knoflook
  • klontje verse boerenboter 
  • 1 grote of 2 kleine uien, in schijfjes

Werkwijze

  1. Verwarm de oven voor om 220°C
  2. Kruid het vlees met peper, zout en komijn en verdeel de mosterd mooi over het vlees.
  3. Leg het vlees in een ovenschaal en bak 22 min in de oven
  4. Verwijder het vlees uit de schaal en verminder de oven naar 90°C

Met een klein mes maak je ongeveer 7 kleine gaten aan elke zijde. Daar steek je een takje rozemarijn en een teentje look.  Leg de munt in het midden van de schaal en daarop het vlees. Verdeel de uien over het vlees en 2 hele ongepelde knoflookbollen in de schaal.  De wijn mag vermengd worden met de kalfsfond en toegevoegd worden aan het geheel. Zet de schaal in de oven laat het voor 5u mals garen op 90°C. Bedruip elk uur met braadvocht. 

Haal het vlees uit de oven en wikkel in wat aluminiumfolie om warm te houden. Haal het kookvocht door een zeef en laat inkoken tot de helft. Bind indien gewenst met wat bloem. Afkruiden naar smaak met peper en zout. Voeg nog een klontje verse boerenboter toe voor een mooie gladde saus. 

Serveer met seizoensgroenten en gratin dauphinois. Enjoy! 

Bezoek webshop Gustor.be


Ontvang als eerste de nieuwe aanbiedingen per e-mail!

Ontvang wekelijks gratis onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Inschrijven nieuwsbrief
Wil je partner worden van Lifestyle Booking? Dat kan! Klik hier...