Een overheerlijke salade die snel, makkelijk én gezond is. Zalm zit boordevol omega 3 en past perfect in deze Aziatische salade. Het succes van dit gerecht zit hem in de perfecte balans van zout, zoet en pikant. Deze laatst genoemde kan u zelf aanpassen naar uw eigen smaak. GENIET!
Ingrediënten 4 pers.
- 2 porties zalmfilet met vel van +/- 200gr
- 2 sjalotjes
- 1 bosje pijpajuin
- 2 wortels
- Verse munt
- 20gr koriander
- 1 limoen
- 1 rode chillipeper
- 1 el gedroogde rode chilli
- 1l zonnebloemolie
- 1 el vissaus
- 1el rietsuiker
- 1 krop salade
- Kerstomaatjes
Werkwijze
- Snij de zalm in reepjes van ongeveer 1,5cm.
- Breng ondertussen de zonnebloemolie aan de kook.
- Wentel de zalmreepjes in de bloem.
- Bak de zalm +/- 3min. in de olie.
- Leg de zalm op keukenpapier om uit te lekken.
- Halveer de kerstomaatjes.
- Maak reepjes van de wortel met een speciale dunschiller (verkrijgbaar in de meeste Aziatische supermarkten ) of met een keukenrobot (grove schijf).
- Sjalot en pijpajuin fijn snijden.
- Munt en de koriander grof snijden.
Kruid & meng
Voeg het sap toe van 1 limoen
1 el vissaus
1 el gedroogde chili
1 el rietsuiker
1/2 of een volledige rode chilli (bepaal zelf hoe pikant je het wenst, verwijder eerst de zaadjes voor minder pikant).
Proeven is hier de boodschap!