• recept
  • Transform your Lifestyle
  • Contentcreatie

Thaise salade met zalm


Foto's: Lifestylebooking.be

25-10-2018

Een overheerlijke salade die snel, makkelijk én gezond is. Zalm zit boordevol omega 3 en past perfect in deze Aziatische salade. Het succes van dit gerecht zit hem in de perfecte balans van zout, zoet en pikant. Deze laatst genoemde kan u zelf aanpassen naar uw eigen smaak. GENIET! 

Ingrediënten 4 pers.

Afbeelding


  • 2 porties zalmfilet met vel van +/- 200gr
  • 2 sjalotjes
  • 1 bosje pijpajuin
  • 2 wortels
  • Verse munt
  • 20gr koriander
  • 1 limoen 
  • 1 rode chillipeper
  • 1 el gedroogde rode chilli
  • 1l zonnebloemolie
  • 1 el vissaus
  • 1el rietsuiker
  • 1 krop salade
  • Kerstomaatjes 


Werkwijze

  1. Snij de zalm in reepjes van ongeveer 1,5cm. 
  2. Breng ondertussen de zonnebloemolie aan de kook.
  3. Wentel de zalmreepjes in de bloem. 
  4. Bak de zalm +/- 3min. in de olie.
  5. Leg de zalm op keukenpapier om uit te lekken.
  6. Halveer de kerstomaatjes.
  7. Maak reepjes van de wortel met een speciale dunschiller (verkrijgbaar in de meeste Aziatische supermarkten ) of met een keukenrobot (grove schijf).
  8. Sjalot en pijpajuin fijn snijden.
  9. Munt en de koriander grof snijden.

Kruid & meng

Afbeelding

Voeg het sap toe van 1 limoen
1 el vissaus
1 el gedroogde chili
1 el rietsuiker
1/2 of een volledige rode chilli (bepaal zelf hoe pikant je het wenst, verwijder eerst de zaadjes voor minder pikant).
Proeven is hier de boodschap!