Thaise kokossoep

2019-03-13 11.53.34

Smaakbom is het minste wat je kan zeggen over deze Thaise klassieker. Het soepje wordt vaak als voorgerecht gegeven maar kan ook perfect als hapje, aan u de keuze! De smaak is romig, fris en pittig. U zult u gasten verbazen met dit Oosterse gerecht, die héél eenvoudig te maken is. 

Ingrediënten 4p

  • Stengel limoengras 
  • 4 cm kalanga 
  • 2 sjalotjes 
  • doosje oesterzwammen 
  • 4 pijpajuintjes 
  • Koriander 
  • 1liter Kokosmelk 
  • Vissaus 
  • optie: rode peper ( voor wie het graag pikant heeft )

Werkwijze

  1. Snij de sjalotten, limoengras in grove stukken. 
  2. Snij de kalanga in schijfjes. 
  3. Laat dit 10minuten koken in  liter kokosmelk samen met de oesterzwammen
  4. Voeg dan de scampi en 2 eetlepels vissaus toe en laat opnieuw kort opkoken.
  5. Voeg toe het sap van 1 limoen, 2 eetlepels sweet chilli en 2 eetlepels vissaus
  6. Goed roeren en dresseren met de gesnipperde pijpajuin en koriander. 


Ontvang als eerste de nieuwe aanbiedingen per e-mail!

Ontvang wekelijks gratis onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Inschrijven nieuwsbrief
Wil je partner worden van Lifestyle Booking? Dat kan! Klik hier...