Online houtskool bestellen

A Flames _ Flavour Premium Restaurant Houtskool sfeerbveeld houtskool

Bij houtskool.nl zijn ze fan van BBQ’en met houtskool en ze kwamen erachter dat de juiste houtskool echt het verschil maakt. Maar hoe kies je nu de juiste soort voor welke bereiding? Bij houtskool.nl helpen ze je daar graag mee. Ze leveren gratis vanaf €30 in België en Nederland aan huis in handige stevige dozen. Geen gerotzooi, geen vuiligheid en mooie stukken houtskool. Daarnaast zijn er ook veel extra’s te verkrijgen zoals rookhout, aanmaakblokjes, ceder rookplanken en vervangingsvilt voor Big Green Egg of Kamado. Laurens legt ons uit hoe je best te werk gaat om te kiezen en bestellen op houtskool.nl.

Hoe kies je nu de juiste soort houtskool?

“Ik adviseer altijd om 2 soorten te ervaren en vergelijken, nl. een hardhout en een lichtere soort. Het belangrijkste verschil zit in het soortelijk gewicht. Binnen de hardhout-soorten hebben we sekelbos uit Namibië en Marabu uit Cuba. De belangrijkste kenmerken zijn een langere brandduur en geschikt voor slow cooking met hoge temperaturen. De 2 lichtere soorten zijn Zuid-Afrikaanse Black Wattle en Europese Eik & Beuk. Dankzij het lichtere gewicht zijn deze soorten snel op temperatuur en is die beter te controleren. Ze zijn iets makkelijker in gebruik, maar branden sneller op. Het hangt dus ook een beetje af van je persoonlijke voorkeur qua bereidingswijze.”

Geeft elke soort een eigen typische geur en smaak af?

“Dat klopt, bepaalde soorten staan erom bekend dat ze weinig geur afgeven zoals de Zuid-Afrikaanse Black Wattle. Veel mensen vinden het juist prettig dat het neutraal is, want ze willen zelf de smaak bepalen van het vlees door kruiding. Wie wil dat de rokerige smaak van houtskool de overheersende smaak-factor is, kiest best een andere soort. Dat is een persoonlijke keuze. Bij vis raad ik aan om een zo neutraal mogelijke houtskool te gebruiken, want de smaak kan makkelijk binnendringen. Beuk geeft een heel subtiele rooksmaak mee die zich goed verhoudt met vis. Zalm maak ik liefst klaar op de ceder houten plank, die de smaak afgeeft. Bij het grillen van vlees, mag een stevigere rooksmaak wel. ”

Speelt het type BBQ een rol bij de keuze?

“Dat geeft wel degelijk een verschil. Als je een BBQ hebt met een deksel, zul je merken dat de rook en geur meer binnen blijft. Bij een open BBQ daalt de temperatuur sneller en verdwijnt de rook de lucht in. Bij de gesloten types zoals een Kamado of Big Green Egg, gaat het langzamer, kun je de temperatuur controleren en heb je meer die rooksmaak. Ik adviseer hier om altijd eerst ervaring op te doen met een lichte soort houtskool. Tot op het moment dat je weet hoe je de houtskool aan krijgt en hoe je de temperatuur kan controleren door met de zuurstoftoevoer te spelen. Dan kun je ook zwaardere soorten proberen. Lichtere soorten gebruik je voor even snel BBQ’en, als ook voor broodbakken. De zware soorten voor low & slow cooking of voor bv. pizza bakken.”

Welke voordelen zijn er om via houtskool.nl te bestellen?

“Het voordeel is dat ik het proces zo geregeld heb dat de houtskool zo minimaal mogelijk getransporteerd wordt. Alles komt binnen in mijn loods en van daaruit vertrekt de koerierdienst met je pakket om bij je thuis te leveren. Het zijn dozen van 25kg waar je zelf niet mee moet sjouwen. Je krijgt bovendien de allermooiste houtskool voor een heel mooie prijs, want het is goedkoper dan in de plaatselijke winkel. Vanaf €30 vallen tevens de verzendkosten weg. Er staat een mooi, gevarieerd en exclusief aanbod op houtskool.nl, zodat mensen kunnen kiezen. Ook de dozen Flames & Flavour heb ik zelf ontwikkeld, zodat alles netjes en proper verpakt is en kan worden opgeslagen. Binnen de 24u krijg je de bestelling in België en Nederland als je op werkdagen voor 14u online koopt. Het is een heel sterk concept en werkt ook. Bovendien geef ik altijd garantie op de inhoud. Mooie grote stukken houtskool. Het moet gewoon 100% perfect zijn. ”

Lees het verhaal achter houtskool.nl en de herkomst van de verschillende soorten! Bestel snel op houtskool.nl voor eerlijke kwalitatieve producten.


Ontvang als eerste de nieuwe aanbiedingen per e-mail!

Ontvang wekelijks gratis onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Inschrijven nieuwsbrief
Wil je partner worden van Lifestyle Booking? Dat kan! Klik hier...