Een portret Fish@home, verse vis online

IMG_8375

Versevisonline.be is de website van Fish@Home die garant staat voor verse kwalitatieve vis die in gekoelde boxen aan de deur geleverd wordt. Het is heel eenvoudig om wekelijks je verse vis online te kiezen, bestellen en thuis te laten leveren. Fish@Home creëerde dit unieke concept en digitaal platform voor iedereen die kwaliteit aan een eerlijke prijs verkiest. De vis komt rechtstreeks van de vismijn, zonder tussenhandelaren, wat er dus voor zorgt dat je de prijs/kwaliteit garantie hebt. Verser kan niet.

Andy is de bedenker van Fish@Home en heeft al bijna 20 jaar ervaring in de vissector en weet waarover hij spreekt. In 2015 startte hij met zijn eigen zaak en versevisonline.be. Gedurende anderhalf jaar hebben ze alles uitgezocht om het concept op punt te stellen. “Ons concept is uniek in België. De dag na de veiling heb je de vis in huis, nergens anders heb je die garantie. Drie keer per week is er ‘s morgens visveiling. Ik ga eerst kijken naar de kwaliteit van de vis en bestel dan wat ik nodig heb. Alle vis wordt hier gekuist en gefileerd, waarna we ze in de juiste porties versnijden. In de namiddag maken we alle bestellingen en worden de koelboxen opgehaald. De dag erna wordt alles geleverd bij de klanten thuis.”

Gekeurde koelboxen voor transport

Als je zelf naar de kust rijdt om verse vis te halen, ben je al gauw een uurtje onderweg. Als je geluk hebt, zonder file. De temperaturen in de wagen kunnen zeker in de zomer hoog oplopen. De kans dat je vis onder een constante gekoelde temperatuur vervoerd wordt, is klein. Andy huurt herbruikbare gekoelde boxen met een constante temperatuur van 3°C tot 36u, beter dan je eigen frigo. “Het zijn isotherme koelboxen met een ingebouwde sensor om de temperatuur te monitoren. Er zitten ook telkens 4 koelelementen bij, als het erg warm is zelfs 5. Wij hebben de boxen getest in de zomer bij 35°C. In de bestelwagen loopt de temperatuur al vlug op tot 50°C. Na 40u was de temperatuur nog altijd constant 3°C. De boxen zijn ook gecertificeerd en gekeurd door het voedselagentschap. Dit zijn heel strenge normen.”

Alles in eigen huis verwerken

Andy neemt ons mee naar het visatelier waar alles gebeurt en van waaruit alles ook vertrekt. “Hier doen we alles. Schoonmaken, fileren en in porties snijden. We verpakken de verse vis meteen vacuüm zonder iets aan toe te voegen. In grootwarenhuizen spuiten ze een gas in de verpakkingen om de houdbaarheid te verlengen. Hier gaat de vis er naturelle in, de vacuüm mag ook niet te strak zijn. Er zit een klein beetje speling op zodat de vis in eigen nat en met behoud van de structuur verpakt zit. Alles wordt in een kartonnen doos gelegd en die schuift perfect in de koelbox, koelelementen er bij en dicht. De dozen wegen zwaar en worden zorgvuldig vervoerd. De koerier haalt de kartonnen doos uit en geeft die af aan de klant. De herbruikbare boxen keren terug naar hier.”

Kwaliteit, versheid en veel keuze

Op de website kun je kiezen per portie of soms ook per kilo. Andy biedt verschillende vissoorten aan waarvan hij weet dat ze op dit moment kwalitatief optimaal zijn. “Alle courante vissoorten zijn verkrijgbaar: kabeljauw, zeetong, zalm, schelvis, koolvis, rode poon, griet, tarbot, zeebaars, …  Het zijn ook allemaal haasjes, het beste stukje van de vis zonder graten. Dat hebben de klanten graag. Je kunt ook kiezen met of zonder vel. Maar ook gerookte zalm, vissalades, soepjes of verse garnaalkroketjes zijn te verkrijgen. Ik heb ook nooit overschotten, ik bestel de hoeveelheden die ik nodig heb. Zelfs de garnaalkroketjes worden ‘s morgen vers gemaakt. Om plastic te verminderen, kunnen ze ook per 2, 4,... verpakt worden i.p.v. per stuk. Wij richten ons op mensen die weinig tijd hebben, maar toch graag verse vis en kwaliteit willen. Want die garantie heb je bij ons.”

Eer aan de vis en de stiel

Prijzen voor vis kunnen nogal eens schommelen en je bent niet altijd zeker van de versheid. “Wij zitten zeker correct van prijs en zijn eigenlijk niet duurder, ook al leveren we aan thuis. Het is een directe lijn doordat we alles zelf doen, een kortere keten kun je niet hebben. Na 20 jaar ervaring en feeling voor de vis, merkte ik dat er een markt is om online vis te kopen. Wij blinken uit in kwaliteit en brengen eer aan de vis en de stiel. Je ziet dit aan de structuur van de vis als die vers is of uit de vriezer komt. Je kunt ook perfect onze vis invriezen, doordat die vacuüm verpakt is behoudt de vis de structuur. Veel mensen bestellen ineens een grote hoeveelheid per keer. Wij zien vaak dat nieuwe klanten eerst voor een kleiner bedrag bestellen en daarna meteen een grote bestelling plaatsen”, lacht Andy.

Test het zelf zeker uit en bestel nu bij Fish@Home op op www.versevisonline.be


Ontvang als eerste de nieuwe aanbiedingen per e-mail!

Ontvang wekelijks gratis onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Inschrijven nieuwsbrief
Wil je partner worden van Lifestyle Booking? Dat kan! Klik hier...