Make-over bij 'Coiffure La Coupe'

2015121411429470-foto-66-2.jpg_big

Coiffure La Coupe

Een stijlvolle zaak in hartje Staden. De rode kleur van La Coupe is meteen uitnodigend en brengt wat warmte op deze druilerige herfstdag.

Nancy runt haar zaak met hart en ziel. Al 19 jaar is La Coupe de referentie in staden voor stijlvolle kapsels voor jong en oud. La Coupe is, zoals de naam laat vermoeden, gespecialiseerd in knippen. Het 5-koppige team volgt constant extra opleidingen en bijscholingen om zich verder te specialiseren. “In ons team zitten ook heel jonge meisjes, ik zou hun moeder kunnen zijn”, lacht Nancy, “maar dat is fijn, het houdt me jong!”.

 6 jaar terug verhuisde La Coupe naar een oud bankgebouw dat ze volledig hebben ongebouwd.  “Handig wanneer je een man hebt die heel veel zelf kan!” lacht Nancy. Enkel in het toilet zijn de foto’s van het oude gebouw nog zichtbaar en in de personeelskeuken vind je de oude grote kluisdeur nog terug die lijkt weggelopen uit een filmset.  Je voelt dat dit een zaak is met een ziel, die warmte en gezelligheid uitstraalt.
Marinka wordt door Nancy onder handen genomen. Door de chemotherapiebehandelingen is ze haar haren verloren. Deze zijn ondertussen terug gegroeid, maar hebben een vaalbruine kleur en haar kapsel heeft geen enkel model meer.  Haar kapsel was voor Marinka de voorbije maanden ook geen prioriteit. Zij was vooral blij toen haar haren teruggroeiden en ze niet langer kaal was. Nancy heeft meteen een duidelijk beeld van het kapsel dat ze voor Marinka voor ogen heeft.  Om opnieuw vorm in het kapsel te brengen, knipt Nancy serieus wat cm’s van Marinka’s haren.  Na het knippen van de coupe, brengt Nancy kleur aan. Als basis wordt voor goudbruin gekozen. Om volume en diepte in het kapsel te creëeren, worden koper en kopergeel gecombineerd van Joico. 

Ook alle verzorgingsproducten waarmee La Coupe werkt zijn van Joico, een merk waar ze goeie ervaringen mee hebben en die het kapsel optimaal verzorgen en in vorm brengen. 
“Ik wil vooral ook luisteren naar de wensen van Marinka, voor mij is het belangrijk dat de klant zich goed voelt!” , waarna Marinka meteen met Nancy instemt.

Kimberley’s haren worden ondertussen gekleurd door Audrey, die deze make-over niet wilde missen en hiervoor haar vrije dinsdag met plezier opgaf. Kimberley’s blonde haren hebben dringend een nieuwe kleuring nodig. Het vaak wassen en gebruik van de foute producten, heeft de blonde lokken geen goed gedaan.  De kleur is eentonig en haar haren zien er ongezond uit. Daardoor vallen ze ook los langs haar gelaat, wat haar mooie gezicht geen goed doet. Kleuren? Snit? Geen probleem voor Kimberley! “Mijn haren groeien nu pas opnieuw, hiervoor had ik 1 kant kort geschoren, dus ik ben wel wat gewoon” lacht ze!

Audrey wil de haren vooral optisch meer volume geven. Deze winter zijn het vooral 
de koude blond-tinten die succes oogsten. Om de uitgroei bij Kimberley weg te werken, worden haar, van nature bruine haren, ontkleurd. De kleurschakeringen worden aangebracht met donkerblond met beige ondertoon van Joico.  In de huidige snit van Kimberley zit weinig volume. Door de haren op te knippen wordt meer volume gecreëerd.  Terwijl Kimberley’s haren verder worden geblazen en er achteraan heel wat volume wordt ingebracht, krijgt ze de nodige tips over hoe ze dit kapsel thuis het beste zelf kan verzorgen. Tips die ervoor zullen zorgen dat ze met dit kapsel blijft stralen!
Een zilvershampoo? Geen goed idee voor Kimberley! Die zal ervoor zorgen dat de toppen van haar haren té grijs worden.

Make-up

Terwijl het buiten pijpenstelen regent, wordt Marinka verder in de watten gelegd. In het salon vergezelt Charlotte  ( Esthetiek  Aparensia) ons. Voor de laatste hand aan het kapsel van Marinka wordt gelegd, zal zij de make-up verzorgen.  Marinka’s blauwe ogen vragen koude kleuren oogschaduw. Als basis gebruikt ze dus grijs, maar dit werkt ze op met groen. Veel make-up heeft Marinka niet nodig, maar voor de fotoshoot later deze middag mogen haar ogen iets zwaarder worden opgemaakt. Zeker nu de feestdagen voor de deur staan en we voor een feestelijke look gaan kan dit wel. Een tip voor Marinka? Opletten met losse poeders.
Poeders accentueren rimpels, dus vloeibare producten zijn een beter idee. Wil je snel een eenvoudige boost aan je  look geven? Dan volstaat het om foundation te combineren met een zwarte mascara.

De transformatie ...

Zowel Kimberley als Marinka zijn in de wolken wanneer ze hun nieuwe kapsel te zien krijgen.  Kimberley is meteen in feeststemming. Marinka wordt er emotioneel van.  “Dit is de allereerse keer sinds mijn ziekte dat ik mezelf mooi voel. Ik vind het écht mooi, ik vind mezelf mooi!”, zucht ze. Ze kan haar haren amper bedwingen. Waarna ze meteen overtuigd is dat vanaf nu enkel Nancy nog aan haar haren mag werken. Haar supermarkbezoek kan ze vanaf nu combineren met een bezoekje aan La Coupe. 

Bedankt Nancy & Audrey voor de fantastische ontvangst en de prachtige make-overs van Marinka en Kimbeley!

Bekijk het volledige aanbod van Coiffure La Coupe 


Ontvang als eerste de nieuwe aanbiedingen per e-mail!

Ontvang wekelijks gratis onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Inschrijven nieuwsbrief
Wil je partner worden van Lifestyle Booking? Dat kan! Klik hier...