Talking `bout an EVOlution

evo2

Hairevolution

Als skin -en haircare enthousiast ben ik altijd op zoek naar nieuwe baanbrekende merken. Tijdens een bezoek aan kapsalon Frisor in Bree kwam ik in contact met EVO, een ware (r)evolutie in haircare. Dit product is niet alleen een streling voor het oog ( als je zoals ik van The Scandinavian look houdt ) maar ook een gamechanger op het gebied van productontwikkeling. EVO is op de markt gebracht vanuit een grote passie om kwalitatieve en professionele producten te produceren die enkel en alleen verkocht worden aan de betere kapsalons, gerund door mensen met een visie. Evo streeft in zijn ontwikkeling naar veilige producten voor mens en milieu zonder nodeloze claims, hier vind je geen slimme marketing strategieën, gehypte ingrediënten en imaginaire technologiën. Keeping things simple, hun slogan luid dan ook; Evo saving ordinary humans from themselves.

Veel producenten van schoonheidsproducten denken bij de ontwikkeling van hun product enkel aan de winstmarge, zij produceren en ondernemen zonder geweten ten koste van mens, dier en planeet. Daar de consument gelukkig steeds bewuster is van wat er gesmeerd wordt, zijn er steeds meer bedrijven die de boodschap doorhebben en deze verder willen uitdragen. EVO is one of the few, maar begrijpt wel het volledige plaatje. Het merk is vrij van onnodige troep zoals parabenen, sulfaten, DEA, TEA, propylene glycol en is geschikt voor vegans, dierproefvrij en daarbovenop ook nog eens glutenvrij. Gelukkig houdt het niet op bij "propere" ingrediënten, maar gaan zij net dat stapje verder. Verpakkingen zijn van gerecycleerd materiaal inclusief de catalogi en promotiemateriaal. Voor het verspreiden van hun producten betaald het bedrijf een belasting op hun ecologische voetafdruk, zij vinden dit de meest etisch verantwoorde manier van ondernemen. Beschadigde goederen worden gedoneerd aan daklozen centra, het idee hierachter is simpel en daarbij ook nog eens praktisch en effectief.

Haircare

Na dit mooie verkoopspraatje is het nu tijd, to put my money where my mouth is, met andere woorden is het product wat het claimt. Na een week uitgebreid te testen, kan ik hierover vrij kort zijn, ja het product is super en doet nog meer dan het beloofd. Zelf heb ik niet het makkelijkste haar, zoals ik het zelf graag noem, heb ik van nature 80`s Bon Jovi haar. Als ik het aan de lucht zou laten drogen ( wat nooit gebeurd, dat doe ik de mensheid niet aan ) dan ziet het er alles behalve Insta worthy uit, niet echt stijl maar ook niet echt krullend... niets om happy van te worden. Gelukkig heb ik ooit een kappersopleiding gedaan en ben ik een kei geworden in het föhnen van mijn haar. Niemand weet het eigenlijk van mijn Bon Jovi coupe, it`s one big secret.

Omdat ik heel erg bewust bezig ben met alles wat er op mijn huid en haar gesmeerd wordt, is het niet altijd makkelijk om ( in België ) fantastische producten te vinden die A) werken en B) redelijk geprijst zijn. Evo has is all & does it all. De formules zijn veilig en zuinig in gebruik. Als je hun vijf stappen plan volgt heb je haar om U tegen te zeggen. Stap 1: Clean, wassen met shampoo is essentieel voor het onderhoud van gezond haar, het product schuimt niet erg waardoor het zacht is voor je haar en hoofdhuid. Stap 2: conditioner, breng deze aan op handdoekdroog haar en laat even inwerken, ik weet het; wie heeft daar tijd voor... maar anderzijds, het heeft echt geen zin om conditioner op super nat haar aan te brengen en direct af te spoelen, dat is pas een "waste of time & money" , conditioner zorgt ervoor dat je haarschubben sluiten waardoor het haar geen vocht verliest en sterker wordt. Stap 3: treat: je geeft je haar een extra boost door het na je wasbeurt te verwennen met een masker (dit kan  één à tweemaal per week, afhankelijk van je haartype) of door een extra krachtpatser in te zetten om jouw persoonlijke haarconditie te optimaliseren, dit kan gaan van extra vocht toedienen,  je haarpunten versterken etc. Stap 4: styling, wanneer je net zoals ik niet over fantastisch "easy going hair" beschikt, kies je best voor de juiste styling producten om die weerbarstige manen te temmen. Stap 5: the finishing touch, geef je haar na je styling nog dat laatste extra'tje zodat het er extra lang tegen kan voor de volgende was -en styling sessie. Show your hair some extra love met als afsluiter een niet vette/droge olie of hairspray.

Buiten al deze fijne producten waarmee ik aan de slag ging, heeft EVO ook nog eens fijne tools met een heel gamma borstels en kammen van natuurlijke ecologisch verantwoorde materialen ( no trees or animals were harmed in the process ). Als je net als ik een echt beauty meisje bent, zal je hier heel erg blij van worden. De borstels zijn keramisch en zorgen ervoor dat je haar makkelijk in model komt. Na het gebruik van de producten voelt en ruikt je haar geweldig for days... Bij andere producten was mijn haar snel weer vet en uit model, met deze fijne EVO producten was dit niet het geval, ook hield mijn koperkleur langer  dan gewoonlijk... een aanrader. EVO = EVOLUTION

Je kan deze fijne producten vinden bij:

Frisor Bree, Stationswal 26, Bree 

 Frisor  is ook terug te vinden op Facebook & Instagram, of ga eens langs en laat je in dit fantastische lifestyle kapsalon transformeren.

www.evohair.com

Tekst: Ymke De Langhe

Ontvang als eerste de nieuwe aanbiedingen per e-mail!

Ontvang wekelijks gratis onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Inschrijven nieuwsbrief
Wil je partner worden van Lifestyle Booking? Dat kan! Klik hier...