't Kappertje in Rumbeke, een portret

IMG_4378

‘t Kappertje is een gezellig en familiaal kapsalon in Rumbeke waar Severine dames, heren en kinderen vriendelijk onthaald. In dit huiselijke kader voel je je meteen ontspannen, met een koffietje, een muziekje op de achtergrond of je favoriete programma op de tv. Severine werkt met de producten van Subrina en Affinage, die parabeen- en sulfaatvrij zijn. Deze natuurlijke producten o.b.v. oliën voor de kleuringen zorgen voor een sublieme kleur, glans en goede grijsdekking. Voor wie stug, weerbarstig en onhandelbaar haar heeft, is de Keratine-behandeling het wondermiddel.

‘t Kappertje in hart en nieren

In 2000 startte Severine als zelfstandige kapster toen ze de kans kreeg ‘t Kappertje over te nemen. In 2007 verhuisde ze dan de salon en integreerde die in haar woning. “Sinds mijn 15de werkte ik al als student in ‘t Kappertje. Toen de huidige eigenaar ermee stopte, heb ik de zaak kunnen overnemen. Oorspronkelijk was het enkel voor heren, maar ik evolueerde ook naar dames en kinderen. Het was altijd al mijn droom en ik wilde vooral een huiselijke sfeer. ‘t Is hier klein, maar gezellig en rustig. De mensen gaan hier buiten met goed verzorgd en gezond haar, veel raad en een fijn gevoel.”

Goede grijsdekking en lange houdbaarheid

Subrina en Affinage zijn merken zonder parabenen en sulfaten waardoor er veel minder kans is op allergische reactie. “De producten zijn veel gezonder voor het haar en de hoofdhuid. Dat maakt echt wel een groot verschil. De klanten vertelden mij dat ze vroeger jeuk hadden na een kleuring, en nu niet meer. Affinage werkt met natuurlijke grondstoffen en oliën voor een goede grijsdekking en glanzende kleur. De kleuringen zijn hierin enorm geëvolueerd en de kleur blijft langer. Door de zon krijgt je haar vaak een rossige schijn, maar dit ga je hier veel minder hebben.”

Je kapsel weerspiegelt wie je bent

Iedereen heeft wel ergens een fotootje van haar ideale kapsel, maar een exacte copy-paste is meestal niet realistisch. “Bij nieuwe klanten ga ik altijd veel vragen stellen en hou ik rekening met hun persoonlijkheid. Hoe zijn ze gekleed, welke uitstraling hebben ze, hoe is hun haar nu… Dat vertelt mij al veel. Daarna ga ik vooral luisteren naar wat ze graag zien. Ik ben ook altijd eerlijk, niet alle kapsels zijn bij iedereen mogelijk. Het hangt af van de structuur van je haar. Daarnaast kijk ik ook naar het gezicht, de gelaatsvormen, kleur ogen, jukbeenderen… Je haarsnit bepaalt tenslotte je uitstraling en moet passen bij je persoonlijkheid.”

Keratine, wondermiddel voor weerbarstig haar

Voor wie poreus, beschadigd en weerbarstig haar heeft, is er de Keratine-behandeling met onmiddellijk glad, stijl en gezond haar als resultaat. “Het is echt een ontstreuvel-kuur voor je haar. Automatisch gaat het ook ontkrullen, maar zonder de chemische methode van een ontkruller. Het zijn 100% natuurlijke producten die je haar terug gezond maken, voeden en glans geven. Bij stug haar is je haar meteen veel beter handelbaar, het is echt een wondermiddel. Het resultaat houdt 4 à 6 maanden, afhankelijk van je haartype. Om het lang mooi en gezond te houden, dien je thuis wel shampoo en verzorging zonder parabenen en sulfaten te gebruiken.”

“Het is een intense behandeling waar je toch een paar uurtjes mee bezig bent. Eerst was ik het haar met een speciale natuurlijke shampoo voor een optimaal resultaat te bekomen. De Keratine breng ik aan zoals een gewone kleuring, maar dat ga ik volledig indrogen. Door de warmte dringt de Keratine heel diep door in de haarschubben. Achteraf ga ik ook nog eens over elke lok afzonderlijk met de stijltang. Je laat het producten best 48u in het haar. Niemand ziet dat, je kunt er gewoon mee gaan werken. Het lijkt gewoon superstijl. Daarna was je je haren met de aangepaste shampoo en eventueel een masker. Het haar is superglad en glanzend, je hebt vaak geen stijltang meer nodig. Klanten die het hebben laten doen, kunnen niet meer zonder”, lacht Severine.

Ontdek mooie deals en kortingen voor ‘t Kappertje in Rumbeke (Lekkensgoed 6) en maak kennis met de sympathieke Severine.Ontvang als eerste de nieuwe aanbiedingen per e-mail!

Ontvang wekelijks gratis onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Inschrijven nieuwsbrief
Wil je partner worden van Lifestyle Booking? Dat kan! Klik hier...