An Coppens won een kleur- en stijlanalyse met make-up van Soreina.

2014125115638654_021.jpg_big

An Coppens won een kleur- en stijlanalyse met make-up van Soreina.

De dag werd al vroeg ingezet met An Coppens die een uitgebreide kleurenanalyse beleefde. Een brede waaier aan kleuren liet ons duidelijk zien welke kleuren An deden stralen en met welke kleuren ze minder fris oogde. Het was een leerrijk vergelijkingsproces waardoor ze nu exact weet met welke kleuren ze zelfzekerheid en kracht uitstraalt. 

Tijdens de analyse gingen we eerst op zoek naar de ondertonen in huid, haar en ogen. Soreina bekeek uitgebreid de onderkant van de handpalmen, de natuurlijke haar- en oogkleur.   An had een rozige ondertoon in de huid, een assige haarkleur en blauwe ogen met een grijze rand rond de iris. Haar licht gelaat kreeg van op afstand een iets diepere uitstraling. Hieruit was duidelijk af te leiden dat An een koel type was van huidpigmentatie. De goud- en zilverdoeken en analysedoeken die het seizoenstype bepaalden, konden dit bevestigen. Uit de analysedoeken bleek dat An straalde met de koele en gedempte kleuren. An bleek een zomertype te zijn. Het seizoenstype was gekend en Soreina drapeerde vervolgens 32 kleuren uit het zomerseizoen om een volledige garderobe samen te stellen, wow kleuren te ontdekken en combinaties van kleuren te maken die An een frisse uitstraling gaven. 

Bovendien werd hiermee ook duidelijk welk subseizoen An had. An stond mooi met de meest gedempte doeken uit haar zomerpalet, waaruit we afleidden dat An ook een aantal kleuren kon combineren uit het herfstseizoen. Toen we ook de herfstkleuren kenden die An als extraatje in haar kleurenpalet kon integreren, maakte Soreina een gepersonaliseerd kleurenpaspoort van 32 kleuren met de top- en accentkleuren uit An’s zomerpalet en met nog enkele extra kleuren uit het herfstpalet. Als finishing touch keken we welke haarkleuren, sieraden, brilmontuur en accessoires daar mooi bij pasten en kreeg An nog wat extra uitleg over wat bepaalde kleuren uitstralen en wat de karakteristieken zijn van een zomertype.

Is het nu X, Y, A, H, O of 8?

Het kleurtype was gekend, de stijlanalyse toen nog onbekend terrein voor An. We gingen op zoek naar het stijltype dat An’s persoonlijkheid onderstreept. Een persoonlijke stijl wordt enerzijds bepaald door jouw lichaamskarakteristieken en anderzijds door levenswijze en persoonlijke voorkeur. Het komt erop neer een mooie harmonie te vinden tussen het lichaam enerzijds en de persoonlijkheid en kleding en accessoires die je uitzoekt anderzijds. Ook bij An gingen we op zoek naar een mooie wisselwerking tussen haar lichaamsvorm en kleding. 

De stijlanalyse startte met een figuuranalyse. Soreina bepaalde de gelaatsvorm en gaf advies over het gewenste brilmontuur, kapsel en de accessoires om An’s gelaat het beste te laten uitkomen. Vervolgens werd het lichaam van An opgemeten en afgetekend op de spiegel. Cijfers waren niet belangrijk, wel de verhoudingen tussen schouder-, taille- en heupomtrek bepaalden tot welk figuurtype An behoorde. Met haar schouders en heupen op één lijn en haar prachtige taillevorming  bleek An een zacht recht X-type te zijn! Soreina besprak An’s accentpunten en gaf haar nuttige tips hoe ze deze in de verf kon zetten, waardoor eventuele camouflagepunten vanzelf vervaagden. Wist je dat elk kleurtype bovendien een primair stijltype heeft? An’s primaire stijltype, gelinkt aan haar zomerpalet met de gedempte pastels en meestal lichte kleuren in ton-sur-ton combinaties, vindt het beste aansluiting bij de klassiek/elegante stijl. Deze stijl typeert soberheid, kwaliteit, eenvoud en zachtheid.

Door na te gaan wat An’s activiteiten zijn doorheen de week, dit zowel qua jobinhoud als sociale leven en vrijetijdsbestedingen kwam Soreina tot de conslusie dat An’s primaire stijltype niet helemaal implementeerbaar was en moesten we op zoek naar een secundair stijltype. Door het natuurlijk/sportieve stijltype van het herfstpalet te integreren en hierover concrete tips te geven via illustraties, weet An nu hoe ze volledig in haar kracht kan staan via haar kleur- en stijltype.
Bij een kleur- en stijlanalyse volstaat het niet iemand in de juiste kleuren te steken. Soreina werkt ook aan de kracht van een persoonlijkheid. Via de juiste kledij wordt de juiste kracht in een persoon naar voren gebracht en zo voelt iemand zich echt ondersteunt door haar kleding.

Spiegeltje spiegeltje aan de wand…

De voormiddag met An sloten we af met een mooie make-up waarmee An zo op stap kon. Soreina startte met het reinigen van An’s gelaat om nadien een dagcrème en primer aan te brengen waardoor de make-up goed bleef zitten. Soreina ging op zoek naar de juiste kleur concealer om oneffenheden en walletjes weg te werken, om vervolgens An’s huid te egaliseren met de correcte kleur foundation. Fixatiepoeder zorgde ervoor dat alles mooi bleef zitten. Met highlighting poeder werden de scherpere hoekjes van An’s eerder vierkante gelaatsvorm wat verzacht. Een rozige blush, mooie oogschaduw en zachte lipgloss maakten de make-up party proof! 

Een leuke en leerrijke voormiddag voor An, die met al deze tips meteen aan de slag kon.
En wij waren helemaal klaar om de volgende winnares van die dag te ontmoeten. 

Wil je ook een kleur-en stijlanalyse van Soreina of wens je meer informatie over haar diensten ?
Hier vind je alle praktische info .


Ontvang als eerste de nieuwe aanbiedingen per e-mail!

Ontvang wekelijks gratis onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Inschrijven nieuwsbrief
Wil je partner worden van Lifestyle Booking? Dat kan! Klik hier...