Make-over Hairstyling At Timco`s te Genk

IMG_1362

Op een mooie maandagmorgen zit de sfeer bij Hairstyling Attimco`s in Genk er al goed in. Ik wordt opgewacht door de vriendelijke en goedlachse Achiel, die de zaak 37 jaar geleden opstartte. Attimco`s is tot op de dag van vandaag een referentie tot ver buiten Genk. Voor de perfecte haarcoupe, ben je bij Achiel, zus Chantalle en vriendin Maaike in goede handen. Door hun jarenlange ervaring en continue bijscholing in het befaamde opleidingsinstituut van Vidal Sassoon in Londen mag je meer verwachten dan een standaard kappersbeurt. Dit is Haute coiffure van de bovenste plank.

Voor de make-over die vandaag plaatsvindt heeft Achiel vier modellen voorzien die hem allemaal carte blanche geven. Niemand van de dames lijkt ergens schrik voor te hebben, ze zijn het allemaal unaniem eens dat je haar in goede handen is bij Achiel en co.

De eerste die mag plaatsnemen in de kappersstoel is Sabine, een vlotte, hippe madam, moeder van twee kinderen en bediende bij de lokale brandweer. Sabine wil graag een vlotte , hippe snit die niet veel tijd in beslag neemt. 

Magic make-over

Welke snit ga je toepassen bij Sabine?

Achiel: "Ik ga een double cut uitvoeren, waardoor de bovenpartij vlot over de onderkant valt. De bovenpartij wordt nog eens opgeknipt van kort op de kruin, naar iets langer aan de basis van het voorhoofd. De zijkanten worden lichtjes opgeschoren voor een hip effect". 

Welke kleur ga je toepassen bij Sabine?

Maaike: "We gaan eerst veel lokken ontkleuren, waardoor we een lichtere basis hebben om verder op te werken. Hier gaan we een grijsspoeling opzetten, waardoor de lokken een mooie moderne grijze dekking krijgen".
De coupe wordt afgewerkt met een pommade waarmee het haar in model gebracht wordt. Ideaal voor korte kapsels een hippe, vlotte twist te geven.

Wat vind je van het resultaat?

Sabine: "Ik ben super tevreden en aangenaam verrast met het resultaat. De grijze spoeling doet mijn blauwe ogen nog meer uitkomen. Het is een mooi, hip kapsel geworden met “swung” zoals we dat hier zeggen.

 

In goede handen

De volgende die aan de metamorfose mag beginnen is Daisy, zij is geen vreemde meer voor Achiel. Haar dochter was hier namelijk eerst stagiaire en daarna enige tijd werknemer. Je ziet duidelijk aan Daisy dat ze Achiel volledig vertrouwd en heeft daarom totaal geen moeite om afscheid te nemen van haar lange lokken. Daisy geeft Achiel en Maaike carte blanche, zolang het maar hip en jong is.

Wat hebben jullie voor Daisy in petto?

Achiel:  "Daisy is nog vrij jong en mag gezien worden, dat willen we ook terugbrengen in haar kapsel. Nu heeft Daisy een uitgroei en lange lokken waar weinig mee gebeurd. Het is belangrijk om een kapsel te creëren dat bij de klant past en waarmee ze thuis vlot aan de slag kan.
Daarom heb ik gekozen voor een pittige gedegradeerde bob , die achteraan iets korter is dan vooraan. De lengte aan de voorkant komt overeen met de kin, wat de mooie gelaatsvorm van Daisy benadrukt. De bob wordt nog gefileerd of uitgedund, dit zorgt ervoor dat het kapsel beter in model valt en geeft het tegelijkertijd een hippere toets.

Maaike, "er worden blonde lokken in de haren getrokken, die in het hele geheel voor meer diepte zorgen. De blonde lokken staan ook het beste bij de huidskleur van Daisy, waardoor haar ogen meer naar voren komen. De coupe wordt afgewerkt met een mist om het haar mooi in model te brengen".

Wat vind je van het resultaat?
Daisy: "zoals altijd had ik het volste vertrouwen in Achiel en Maaike. Ook al heb ik afscheid moeten nemen van mijn lange lokken, spijt heb ik,  nu ik het resultaat zie, absoluut niet van. Ik zie er direct weer een pak jonger uit, dit kapsel is me op het lijf geschreven".

Black & White

De derde geluksvogel die aan de make-over mag deelnemen is Kathleen, zij is een hippe tante, met een grote liefde voor de combinatie zwart -wit. Ze vertelt dat ze in het najaar gaat trouwen en dit tevens het thema is van haar trouwfeest. Achiel weet dat ik net iets excentrieker ben en niet te vinden ben voor saaie bomma kapsels.

Achiel heeft de boodschap duidelijk begrepen!

Hoe ga je Kathleen transformeren?

Achiel: "Kathleen is een vaste klant bij wie het altijd net ietsje anders mag. Dat vind ik als kapper alleen maar fijn, zodat ik mijn creativiteit ten volste kan benutten. Voor Kathleen ga ik werken met een specifieke techniek van Vidal Sassoon. Ik vertrek van een driehoek aan de achterkant van het hoofd,  zo werk ik verder naar voren toe overgaand in nog drie verschillende driehoeken. Hierdoor ontstaan vier verschillende vlakken die, tegelijkertijd één geheel vormen.

Voor de kleur gaat Maaike het haar een mooie egale zwarte kleur geven.

Wat vind je van het resultaat?

Kathleen:  "Het resultaat is er weer “boenk” op, helemaal mijn ding. Niet alledaags net zoals ik", lacht Kathleen.

Hipster MAMA

And last but not least, nu is Caroline nog aan de beurt. Caroline is een jonge alleenstaande mama, die na een zwaardere periode nu eindelijk weer een beetje tot rust kan komen. Caroline heeft haar lokken lange tijd zelf geverfd met producten uit de supermarkt. Dit zorgt voor een extra uitdaging in het hele transformatieproces. Achiel en Maaike gaan alles op alles zetten om de kwaliteit van Carolines haar terug te krijgen.

Hoe gaan we Carolines haar back in shape krijgen?

Achiel:  "Het “rescue” plan is om de blonde kleur die er nu opzit op te frissen en aan de wortel bij te kleuren. Dit doen we door heel veel lokken te trekken met verschillende tinten blond die bij elkaar passen. De verschillende kleurlokken gaat een volumineuzer effect creëren in het van nature nogal dunne haar van Caroline. De snit vertrekt aan de achterzijde ook weer vanuit een driehoek met een langere achterpartij . De zijkanten worden ook weer vanuit een driehoek geknipt met een verschillend effect tussen de linker -en rechterzijde. Aan de voorkant werken we met een iets langere “bles” om het gezicht van Caroline zo natuurlijk mogelijk te bekrachtigen".

Wat vind je van het resultaat?

Caroline: "de heerlijke me-time waar ik zo`n nood aan had buiten beschouwing genomen, was dit een heerlijke dag met een fantastisch kapsel als resultaat. Ik ben hier enorm blij mee, en voel me echt helemaal opgefleurd".Ontvang als eerste de nieuwe aanbiedingen per e-mail!

Ontvang wekelijks gratis onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Inschrijven nieuwsbrief
Wil je partner worden van Lifestyle Booking? Dat kan! Klik hier...