Make-over bij Kapsalon Les Ciseaux

2015523133015711-mo-melle--erembodegem-112-copy.jpg_big

Bezoekje aan Kapsalon Les Ciseaux

Bij Les Ciseaux staat het woord “genieten” echt centraal. De klant komt er helemaal tot rust en na de gebruikelijke wasbeurt krijgt elke klant een korte hoofdhuidmassage. 

Wendy Duytschaever is de drijvende kracht achter haar kapsalon dat pas haar deuren opende in april 2014.

Ontspannende belevenis

“Elke klant ontsnapt even uit de dagelijkse drukte en mag zich aan een ontspannende belevenis verwachten”, zegt Wendy. Genieten... Daar hoort volgens Wendy het betere kopje Hoorens koffie of thee bij. Bij de koffie/thee hoort steevast een lekker chocolaatje, pure verwennerij voor de smaakpapillen terwijl ze je haren naar een andere dimensie brengt. 

Wens je een kappersbeurt die niet enkel resulteert in een prachtig kapsel, maar waar je ook totaal relaxt de deur uitstapt? Dan ben je bij ‘Les Ciseaux’ aan het juiste adres! 

Wendy staat al 15 jaar in het kapperswereldje. Haar salon is erg stijlvol ingericht en dat in twee aparte delen. “Alle kleuringen gebeuren in het eerste stuk van het salon, waar je binnenkomt. Het wassen en knippen vindt plaats in het tweede stuk. Ik heb deze twee bewust gescheiden van elkaar. We startten in het begin enkel met het achterste stuk. Een maand na de opening was het al zo erg druk in mijn salon dat ik het werk al niet meer alleen aan kon. We bouwden een stukje bij, waar nu de kleuringen gebeuren en ik nam al snel twee extra meisjes in dienst: Katrien Poels en Laurie Soens. Katrien is onze vaste coloriste. Zij doet niets anders dan kleuringen. Ikzelf doe vooral het knipwerk. 

Les Ciseaux gebruikt de innoverende producten van ‘Matrix’ en ‘Biolage’ voor haar kleuringen en afwerkingen. “Het is een erg kwaliteitsvol product en betaalbaar. De kleuringen bevatten geen amoniak. Wil je je grijze haren wegwerken, ben je op zoek naar een subtiele kleurwijziging of wil je een compleet andere kleur: dankzij de Matrix-kleuring in combinatie met ons professionele advies krijg je precies de kleur die je wilt. Daarnaast zijn wij ook verkooppunt van het minerale make-up merk Jane Iredale, een samenwerking met schoonheidstermen Sens”, zegt Wendy. 

Make-over

Op 13 april gingen het Make-OVers4U team langs bij Kapsalon Les Ciseaux voor de restyling van Sophie, Cindy en Sharon. Martine Jonckheere was er ook bij en liet voor de gelegenheid ook haar haartjes wassen en föhnen. 

Sharon Eeclo uit Kortrijk onderging wellicht de grootste verandering qua look en kleuring. De schaar moest erin en Sharon zei haar huidige haarkleur vaarwel voor een nieuwe met koper in verwerkt. “Ik wilde eens volledig wat anders. Ik wist niet meer wat te doen met mijn haar. Het was te lang, maar heb tot vandaag gewacht om er iets mee te doen. De laatste tijd neem ik niet meer genoeg tijd voor mezelf. Ik ben al erg lang op zoek naar ander werk, waar enorm veel tijd in kruipt en dat vraagt energie. Het is niet eenvoudig ander werk te vinden. Ik zou graag iets in het commerciële gaan doen, omdat ik goed en graag met mensen omkan”, zegt Sharon. 

Vandaag laat ze zich maar al te graag verwennen door het team van Les Ciseaux. De haren worden een goed stuk opgeknipt, rekening houdend met haar gelaatsvorm. De nieuwe haarkleur geeft haar meer warmte in het gelaat en haar ogen komen hierdoor tevens erg mooi uit. 
  

“Jammer dat mijn mama me zo niet meer kan zien, ze zou het erg mooi gevonden hebben. Mijn mama is gestorven aan kanker. Ik heb voor haar gezorgd en zag haar aftakelen. Nu moet ze niet meer afzien, maar het blijft toch wel pijnlijk. Het doet je beseffen dat je meer zou moeten van het leven genieten en toch doen we het nog te weinig. Vandaag geniet ik extra hard”, zegt Sharon. 

Ook Cindy en Sophie orgaan een kleine metamorfose. Cindy’s krullen gaan er even uit. “Ik heb ooit deze krullen laten zetten, omdat het gewoon gemakkelijk is. Ik spendeer nooit veel tijd voor de spiegel. ’s Morgens is het vaak haren wassen en snel drogen. Het moet allemaal snel gaan”, zegt Cindy. Toch staat haar nieuw coupe haar voorbeeldig. De haren worden opgeknipt achteraan en vooraan langer gelaten. “Het maakt haar gelaat veel fijner en de dikke haardos die ze achteraan had met de krullen is weg”, zegt Wendy. 

Ook Sophie wordt onder handen genomen van Wendy en haar team.

Wat make-up is niet weg te denken tijdens een restylingdag. Hiervoor haalt Reina Breugelmans van Soreina alles uit de kast – of beter,  uit haar koffer. 

Samen met Martine Jonckheere gaat het richting Boetiek Pardon in Dendermonde voor een stylingsessie. De dag afsluiten deden ze eveneens in stijl bij culinaire Wellness Histoire d’Eau te Erembodegem. 
 

Contact Kapsalon Les Ciseaux

Park Ten Hove 41
9090 Melle
0496/665841
wendy@lesciseaux.be
Website
Facebookpagina

Ontvang als eerste de nieuwe aanbiedingen per e-mail!

Ontvang wekelijks gratis onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Inschrijven nieuwsbrief
Wil je partner worden van Lifestyle Booking? Dat kan! Klik hier...