Make-over bij Kapsalon Artistique, te Nazareth

IMG_7368

Ik stap binnen in het sfeervolle en gezellige Kapsalon Artistique in het centrum van Nazareth. Net voor mij is Evy gearriveerd en wordt hartelijk ontvangen door de sympathieke Lieneke, die haar naar de kappersstoel voor de spiegel begeleidt. Ze kletsen er vrolijk op los en bespreken al do’s & dont’s voor deze make-over. De toon is alvast gezet voor een leuke namiddag! Ik ben alvast superbenieuwd naar de aanpak en werking bij Kapsalon Artistique.

Evy is een spontane mid-dertiger en flapuit die met een grappige dosis optimisme door het leven gaat. Ze werkt als technisch tekenaar en woont samen met haar partner. Dat ze geen schrik heeft voor deze make-over is al gauw duidelijk. “Ik heb altijd al kort haar gehad, maar nu laat ik het sinds 2 jaar groeien. Het is tijd voor iets anders, deze make-over komt dan ook als geroepen. Ik heb nog nooit mijn haar laten kleuren, ik ben donderblond van nature. Eén keertje heb ik er mêches in laten trekken, maar dat trok op niks. Ik had toen een hanenkam en dat waren precies witte bollen. Nooit meer, zei ik toen”, lacht Evy. Lieneke pikt er lachend op in: “Dat was gewoon geen mooie mode toen in de jaren ‘90”.

Warm herfsttype met koperen tinten

Lieneke bespreekt met Evy wat ze gaat doen. Aangezien ze het wil laten groeien, gaat de lengte behouden blijven. Maar er gaat wel model ingeknipt worden zodat het soepel valt. “Evy heeft fijn, maar veel haar. Er zit ook een natuurlijke slag in.” “Klopt, ik ben zo uit mijn bed gerold, niks gebrusht…”, giechelt Evy. “Ik ben ook niet gewoon om veel aan mijn haar te doen. Ik vertrouw volledig op Lieneke qua kleuring. Zwart of zo zou ik wel niet mooi vinden.” Lieneke stelt haar gerust: “Dat ga ik ook zeker niet doen. Je bent een warm herfsttype, dus kies ik eerder voor warme koperen tinten. Door met een schakering van donkere en lichte lokken te werken, krijg je een heel mooie natuurlijke overgang. Als finishing touch zet ik er nog een toon-op-toon kleuring op voor een natuurlijke resultaat en glans.”

Bekijk de deals van dit kapsalon 

Ideaal model voor snit en kleur

Met haar ovalen gezicht, warme tint en grote grijsachtige ogen is Evy een ideaal model. “Je kunt alle kanten op bij haar. Ze kan heel veel lengtes en coupes hebben, en kleuringen zolang het in de warme tinten blijft. Ze heeft veel en gemakkelijk haar. Als ze krullen wilt of liever stijl, alles lukt. “Ik knip het model naar een carré en ga het van onder inknippen in een driehoek zodat het bovenste gedeelte vlotter en luchtiger valt. Dit zal ook haar natuurlijke golfslag benadrukken, zodat ze er zelf niet veel aan hoeft te brushen. Ze heeft een iets hoger voorhoofd, dus gaan we werken met een lichte schuine bles die naar voren valt. Het zal een pittig comfortabele look worden die ze gemakkelijk zelf kan onderhouden.”

Onder de infrarood-lamp aan de wastafel

Lieneke kiest er voor om eerst het haar te kleuren en daarna te knippen aangezien er niet veel van de lengte af gaat. Anders zou ze omgekeerd werken. Nadat de lokken erin gedaan zijn, gaat de toon-op-toon kleuring er op. Evy mag plaats nemen aan de wastafel en eventjes genieten van de zalige warmte van de infrarood-lamp. Deze helpt om spieren te ontspannen, bij hoofdpijn,... Het voelt heel aangenaam en doet deugd. En dat bevestigt Evy ons onmiddellijk. Na het wassen, mag ze terug plaatsnemen voor de spiegel. Je ziet nu al dat de snit goed valt. Ze kan het zo laten drogen, zonder iets aan te moeten doen. Lieneke gaat het nu los drogen en daarna beach waves in steken met de krultang. “Het mag wel een beetje speels en natuurlijk vallen. Zeker niet te stijf, want dat zou niet passen bij haar. Ik gebruik nog een mousse voor volume aan de wortel, voedende olie voor glans en hittebeschermer voor krultang.”

Stralende nieuwe look

Voor de make-up kiest Lieneke een naturelle look met het accent op de ogen. “Ik werk met een CC-crème, die beschermt tegen de zon, is verzorgend en maakt de huid egaler. Het is niet het dekkende resultaat van een fond-de-teint. Met de CC-crème werk ik de roodheid weg en krijgt ze een stralende gloed. Voor de ogen kies ik groen met goudtinten. Dat zit ook een beetje in haar ogen. Deze zet ik iets feller aan zodat de ogen goed uitkomen. De lippen hou ik wat neutraler met een zachtroze en lipgloss. Afwerken doen we met een blush.”

Warme kleuren en accent op de ogen

Evy straalt, voor de eerste keer is ze sprakeloos die namiddag. Wat een resultaat, wat een make-over. Lieneke heeft duidelijk oog voor de juiste kleuring en snit, en houdt daarbij ook rekening je persoonlijkheid en stijl. Deze pittige, jonge, veelzijdige look past perfect bij Evy haar sprankelende karakter. “Ik heb gezegd dat je nog cocktails moest gaan drinken vanavond met je ventje”, lacht Lieneke. En dat is Evy zeker van plan. Ze geeft Lieneke een knuffel, draait zich om en glundert nogmaals “Dankjewel, het is fantastisch! Ik kom zeker terug.”

Wil jij ook graag een nieuwe look? Vertrouw dan zeker op Lieneke en het kappersteam van Kapsalon Artistique in Nazareth. Maak gebruik van onze kennismakingsdeals voor nieuwe klanten!  Meer info vind je ook terug op haar website: www.kapsalonartistique.be


Ontvang als eerste de nieuwe aanbiedingen per e-mail!

Ontvang wekelijks gratis onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Inschrijven nieuwsbrief
Wil je partner worden van Lifestyle Booking? Dat kan! Klik hier...