Make-over bij Coiffé-Tous in Wachtebeke

IMG_2932

Voor Lifestylebooking ging Heidi van Coiffé-Tous in Wachtebeke op zoek naar een model voor een make-over. De 41-jarige Petra is de gelukkige geworden en mocht plaats nemen in de feloranje retro kappersstoel. Na een kort gesprekje weet Heidi waar ze naartoe wilt en neemt Petra onder handen. Benieuwd naar het resultaat, lees vlug verder.

Petra: “Ik wissel zelf vaak van haarkleur, van donker naar blond en terug naar bruin. Ook van snit durf ik veranderen, het is ook al heel kort geweest. Nu laat ik het terug groeien, maar er mag zeker een stuk af. Heidi is echt een superkapster en ik sta open voor verandering, dus ze mag haar zin doen. Een nieuw kapsel en wie weet misschien ook een nieuwe uitdaging. Ik ben klaar voor iets anders.”

Afslankende snit en exotisch bruin

Heidi gaat aan de slag met Petra’s haar. Ze heeft van nature losse krullen en is donkerblond tot lichtbruin van kleur. Heidi: “Petra heeft sterk haar en je kunt er veel mee doen. Ze kan eigenlijk veel hebben van model en kleur. Er mag een groot stuk af, maar ik hou rekening dat het onder de kin blijft. Dat maakt haar gezicht slanker. De kleur gaat een stuk donkerder worden dan het nu is. Ik kies voor een warm exotisch bruin, met een balayage van rode en koperen accenten in de assymetrische bles vooraan. De basiskleur sluit aan bij haar natuurlijke kleur waardoor ze geen harde uitgroei zal hebben. Ik werk toon op toon en met warme kleuren die passen bij haar bleke huidstint en ogen.”

Geen klassieke verdelingen

Als kapster is het belangrijk dat je naar het gezicht en de persoon kijkt. Heidi: “Ik sta er eigenlijk niet meer bij stil. Je moet zeker zijn van wat je doet en niet twijfelen. Het is een passie en aanvoelen, je hebt dat of niet. Ik kijk verder dan enkel de gezichtsvorm, want elke vorm kan verschillende modellen en lengtes aan. Je moet alleen weten wat je doet, hoe je het doet en de juiste technieken combineren. Ik maak ook niet de klassieke verdelingen bij de snit, elk haar valt alles. Het hangt af van het kapsel en de stijl. Ik knip mooi in zodat het heel natuurlijk valt zonder harde lijnen.”

Rode en koperen kleurpigmenten van Milk Shake

Voor de felle rode en koperen kleurschakeringen werkt Heidi met kleurpigmenten van Milk Shake Illuminate. Heidi: “Dit is geheel nieuw en kun je gebruiken voor mêches of toevoegen aan je basiskleur voor nog meer intensiteit. Het is heel precies werk, net chemie. Ik weeg een paar gram kleurpigment en meng dit dan met een verzorgende oplichtende olie. Je moet goed weten waar je mee bezig bent en je kleuren kennen. Bij kleuren ben ik heel streng voor de gezondheid van het haar. Ik maak de onderverdelingen met de puntkam voor de accenten en wissel koper en rood af voor een mooie schakering.”

Klaar voor de rode loper

En het resultaat mag er zeker zijn. Petra straalt als ze in de spiegel kijkt en is heel tevreden. Petra: “Ik ben benieuwd wat mijn man ervan gaat zeggen. De kleur is heel mooi en de felle accenten maken het af. De lengte is perfect en er zit veel volume in mijn haar door de krullen en de kortere assymetrische bles vooraan.” Voor de make-up heeft Heidi gewerkt met warme tinten die passen bij haar huidskleur en haar blauwe ogen springen er uit. De zachtroze blush en lipgloss geven haar een warme uitstraling. Heel stijlvol en vrouwelijk.

Wil jij ook stralen in een make-over en gaan voor een nieuwe look? Check dan snel onze deals en laat je onder handen nemen door een professionele kapster!


Ontvang als eerste de nieuwe aanbiedingen per e-mail!

Ontvang wekelijks gratis onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Inschrijven nieuwsbrief
Wil je partner worden van Lifestyle Booking? Dat kan! Klik hier...