Kapsalon O Ciseaux: een portret

ociseaux_interieur2

Het ene kapsalon is het andere niet. Dat is in dit geval opnieuw bewezen. Kapsalon O Ciseaux in Waregem is een uniek salon gespecialiseerd in balayages, natuurlijke kleuringen en extensions. Ben je op zoek naar een origineel kleurtje of extensions van hoge kwaliteit, met bijhorend advies, dan ben je hier zeker en vast aan het juiste adres. Wanneer je binnenstapt, word je ontvangen door de jonge en spontane Shanna. Vol enthousiasme, kennis van zaken en overtuigd om het verschil te maken, startte ze twee jaar geleden met haar eigen kapsalon. Een portret!

Jong en ervaren

Shanna runt ondertussen ruim 2 jaar haar kapsalon O Ciseaux in de Molenstraat in Waregem. Daarvoor deed ze 5 jaar lang ervaring op als kapster in loondienst. Ze bouwde er mee een vast klantenbestand op dat keer op keer terugkeerde voor haar kleuringen met bijhorend advies.

Ook in haar eigen zaak hecht ze veel belang aan een goed contact met haar klanten en advies op maat. Samen met hen gaat ze op zoek naar het kleur en de coupe die het beste bij hen passen. De vorm van je gezicht, je huidskleur, je stijl … Shanna bekijkt het totaalplaatje en gaat dan samen met jou op zoek naar een oplossing op maat. Naast dames zijn ook heren en kinderen hier welkom. Want iedereen wil er toch goed uitzien?

Gold

Shanna koos voor de producten van het Scandinavische merk Gold, omwille van de kwaliteit en kleinschaligheid. “De Gold producten werden op kleine schaal ontwikkeld door kappers, en niet door grote cosmeticabedrijven. Hierdoor spelen ze perfect in op de noden in de sector”, licht Shanna haar keuze toe. Natuurlijke ingrediënten, ammoniakvrije kleuringen en een klein, maar zeer gericht, aanbod zijn de grote sterktes van het merk. “Zo bieden ze bijvoorbeeld maar 1 gel aan, 4 types shampoo en 2 conditioners. Helemaal niet zoals de grote merken, die voor elk product 10 subtypes aanbieden. De klant ziet het bos door de bomen niet meer en de meerwaarde is vaak ver te zoeken.”

Extensions: kwalitatief en duurzaam

Om het verschil te maken met andere kapsalons specialiseerde Shanna zich in het plaatsen van extensions van hoge kwaliteit. Ze koos voor de extensions van Majacoba, een systeem met microringen waarbij 3 à 4 banden, afhankelijk van persoon tot persoon, bevestigd worden aan je eigen haar. Dit systeem beschadigt je natuurlijke haar niet en je kan de extensions op elk moment laten uithalen om later terug te hergebruiken. Zo kan je bijvoorbeeld de extensions laten verwijderen wanneer je op vakantie vertrekt en je vooral een korte coupe wil die snel droog is en niet veel werk vraagt. De extensions neem je gewoon mee naar huis en laat je nadien terug bevestigen, wanneer je maar wil. Er zijn drie lengtes beschikbaar: 35cm, 45cm en 65cm en dit in diverse kleuren (één kleur of meerdere kleuren). Shanna werkt enkel op bestellling. Tijdens een eerste intakegesprek wordt gekeken welke lengte en kleur het beste bij je passen. Er worden foto’s genomen en doorgestuurd naar de leverancier, zodat de extensions zoveel mogelijk aanleunen bij je natuurlijke haarkleur.

Lees hier ons uitgebreide artikel over extensions.

Uniek kader

Heel wat kapsalons lijken wel een kopie van elkaar, maar niet zo voor O Ciseaux. Shanna richtte haar zaak op een erg creatieve en unieke manier in: opvallende kroonluchters, barokke stoelen en warme kleuren. Hier kom je met plezier langs!

Ontvang als eerste de nieuwe aanbiedingen per e-mail!

Ontvang wekelijks gratis onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Inschrijven nieuwsbrief
Wil je partner worden van Lifestyle Booking? Dat kan! Klik hier...