Make-over bij Frisor te Bree

IMG_0617

Lente schoonmaak

Bjorn & Kevin van Frisor in Bree ontvangen je in een ongedwongen sfeer in hun lifestyle haircare salon. Hier kan je genieten van topbehandelingen met ecologisch en biologisch verantwoorde producten die kwalitatief en innovatief zijn met een wauw -effect als resultaat.

Op een zonnige dinsdagochtend in april ben ik te gast bij Frisor, om een complete make-over bij te wonen. Bij het binnenkomen van de zaak valt me meteen op dat het volledige plaatje klopt en dat Bjorn en Kevin kosten nog moeite gespaard hebben om een eigentijdse lifestyle kapperszaak op te richten. Het mooie interieur heeft een Scandinavische look en is helemaal op maat gemaakt. Deze lijn wordt verder doorgetrokken in hun productkeuze, die is uitgegaan naar EVO. Dit merk is een ware revolutie op gebied van haircare, waar andere merken stoppen gaat EVO verder, een ethisch verantwoord merk met biologische ingrediënten die je haarconditie optimaliseren. En daar stopt het niet als alle modellen voor de make-over gearriveerd zijn krijgen we de drankenkaart aangeboden om te kiezen uit een heerlijke biologische koffie of thee, een kwestie van de dag goed te beginnen, en in een relaxte sfeer de eerste voor foto`s te nemen.


De drie modellen die vandaag van een lente schoonmaak op haargebied kunnen genieten zijn Karen, Kimberly en Sophie. Drie jonge dames met een heel diverse smaak. Karen is 28 en werkzaam op een bureau, haar stijl is retro en dat mag je ook terugzien in haar coupe. Bjorn en Kevin mogen bijna volledig carte blanche gaan. De enige vraag die Karen heeft is dat ze haar lokken vanwege haar werk nog kan vastmaken en dat ze geen al te opvallende uitgroei krijgt. Karen heeft veel, dik haar en het is nog nooit gekleurd. Om het retroaspect te bewaren kiest Bjorn voor twee verschillende kapseltechnieken. Vooraan wordt het haar in een bob geknipt tot net onder de oren, de achterkant wordt opgeknipt met de disconnect techniek waardoor de massa van Karens dikke haar wordt ingekrimpt. Een vlotte froufrou zorgt voor een speelse toets in het geheel. De bob wordt geverfd met de dip-dye techniek, waarmee de strakke lijnen tussen de twee kapsels benadrukt wordt, dit in een tint die net iets lichter is dan haar eigen haarkleur. Op de achterkant wordt gewerkt met een soft ombre, waarover als finishing touch een toner in blond – beige - bruin wordt gezet om een perfecte blend te creëren tussen de kleuring en Karens natuurlijke haarkleur. Voor de styling wou Bjorn het effect tussen de twee kapsels nog eens sterk benadrukken. De bob  en de froufrou werden strak gebrushed, de achterkant werd bewerkt met een styling tool die een lichte krul maakt in Karens lokken. Om de haren te beschermen tegen de hitte werd de icon welder hot shape tool gebruikt, voor de afwerking werden de Miss Malleable, fixing hairspray en de love touch ingeschakeld voor extra glans en houdbaarheid.  Karen is aangenaam verast met haar nieuwe coupe die een brug slaat, tussen klassiek, hip en retro. Een mooie vlotte coupe die perfect bij me past, beaamt Karen, die nog staat te glunderen voor de spiegel.

The 80's are back

Kimberly heeft lang gespaard voor haar lange lokken, en zou deze graag behouden. Over de kleur mag onderhandeld worden. Kopertinten zijn deze zomer heel erg in fashion en passen perfect bij Kimberly`s huidskleur. Het blonde haar dat ze nu heeft geeft haar huid een koele tint, de koperkleur blijkt achteraf een schot in de roos, haar huid ziet er warmer en zachter uit. Om ervoor te zorgen dat Kimberly haar haren nog langer kunnen groeien en gezond blijven, worden de punten bijgeknipt. Alle pijlen worden gericht op de haarkleuring. Bij de wortel wordt de donkerste tint geplaatst, donker koper blond met een goudaccent.

De lengtes worden een tint lichter en de haaruiteinde nog een tint lichter. Dit effect geeft het haar een diepte effect. Op de lengtes wordt er door middel van de contouring kleurtechniek meer definitie gebracht rond het gezicht van Kimberly, hierdoor wordt haar gelaatsvorm geaccentueerd. De 80`s zijn terug en dat was vooral terug te zien in de styling van Kimberly`s kapsel. Het haar werd eerst droog geblazen en met een krultang die vanboven breed en beneden dun is werden er speelse beachwaves in gemaakt, de lokken werden beschermt tegen de hitte met de icon welder hot shape tool. Door middel van een krimper werden er in de beachwaves zoals vroeger wel gezegd werd “wafeltjes” gemaakt. Deze geven haar lokken dat extra 80`s effect. Hier en daar nog een dun vlechtje en de coupe is du jour is af. Voor haar lokken extra bescherming te geven werd de droge olie van Moroccan oil ingeschakeld, een niet vette/ droge argan olie die het haar niet verzwaard. Extra glans en body werd toegevoegd met de shine spray en een styling powder.

Kimberly vindt de make-over zeer geslaagd en had niet gedacht dat koperkleurige lokken haar zo goed zouden staan. “ik kan iedereen een make-over aanraden, het is de ideale manier om uit je comfort zone te komen “.

Peachy Blonde is what I want

Sophie is een eenentwintig jarige kleuterjuf in opleiding, die op haargebied van alle markten thuis is. Aan haar uitleg over   voorgaande haarcreaties kan ik uitmaken dat zij niet aan haar proefstuk toe is wat betreft make-overs. Er is slechts één ding waar de heren niet aan mogen komen en dat zijn haar dreadlocks die zich aan de onderkant bevinden. Geen probleem voor de Bjorn en Kevin, "hier kunnen we wel wat mee". Sophie heeft haar lokken gekleurd met een supermarkt verf die niet lief geweest is voor de gezondheid van haar haar. Om deze kleur uit haar lokken te bannen, kiezen Bjorn en Kevin voor een milde oplossing in de vorm van colour remover. Om de juiste toonhoogte te bekomen worden de lokken nog lichtjes ontkleurd. Aan de wortel wordt een mooie, zachte mahonie – goud -blond geplaatst, de lengtes krijgen een peach blonde kleur, die haar licht rozige gelaatskleur mooi benadrukken.

Om Sophie`s van nature dun en snel plat vallend haar meer volume te geven, heeft Bjorn haar lokken goed opgeknipt.  Haar gezicht krijgt extra pit door een mooie rechte froufrou aan te meten. Van zichzelf beschikt Sophie over licht golvend haar, waar de styling verder op gebaseerd is. Haar natuurlijke krullen werden ondersteund met de EVO whip it good mousse. Om haar lokken het “dagje aan het strand” effect te geven werd het afgewerkt met de Salty dog, sea salt spray en de volume styling powder. Sophie kan haar ogen niet geloven en is zeer content met haar professioneel gestylede look.

“ Wat ben ik blij dat ik van deze kans gebruik heb kunnen maken, ik had nooit durven dromen op zo`n fantastisch resultaat. De kleur, de froufrou het hele plaatje klopt en is precies wat ik wilde”.


Wilt u ook graag een fantastische nieuwe coupe op een über coole locatie, neem dan contact op met Bjorn en Kevin van Frisor op 089.20.32.62. Online booken is ook mogelijk; www.frisor.optios.net

Meer info over de wondere wereld van Frisor, vind je op Facebook;

https://www.facebook.com/frisorbree/

&

https://www.instagram.com/frisorbree/
Ontvang als eerste de nieuwe aanbiedingen per e-mail!

Ontvang wekelijks gratis onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Inschrijven nieuwsbrief
Wil je partner worden van Lifestyle Booking? Dat kan! Klik hier...