Coiffure Marva, een portret

IMG_8326

Coiffure Marva is een gezellig en modern kapsalon waar u vriendelijk ontvangen wordt. Aan de wastafels kunt u relaxen in de massagestoelen en genieten van een manuele hoofdmassage. Service is de belangrijkste waarde waar Marva en haar team naar streven. Ze luisteren naar je wensen en bieden je ondertussen een drankje aan. Het salon kent ruime openingsuren en gebruikt uitsluitend kwaliteitsvolle producten van Joico. Dankzij het enthousiasme en de inzet van het ganse team wordt je professioneel onder handen genomen en verwend.

Marva Beeckman is de eigenares van Coiffure Marva, gelegen in het centrum van Oosterzele. Marva komt uit een kappersfamilie en is opgegroeid in een salon. De passie, kennis en kunde heeft ze van haar vader meegekregen. Haar jarenlange ervaring uit zich dan ook in een perfecte snit, keuze van kapsel en haarkleur. “Van mijn 12 jaar ben ik beginnen meehelpen bij mijn ouders in het kapsalon. Elke zaterdag in de vakantie hielp ik met haar wassen. Vanaf mijn 14de ben ik dan op leercontract gegaan. Toen ik afstudeerde, ben ik onmiddellijk mee in de familiezaak gestapt. Ook mijn twee zussen zijn kapster en hebben een eigen zaak”, vertelt Marva.

Coifferen is mijn leven

Toen haar vader stopte, heeft Marva de zaak overgenomen en verder gezet. “Mijn leven is altijd coifferen geweest”, gaat Marva verder. “Ik heb nooit anders geweten, maar ik doe het nog altijd graag en dat is het belangrijkste. Het is ook een mooie job als vrouw, altijd met schoonheid bezig kunnen zijn. Toen ik jong was, heb ik ook aan wedstrijden meegedaan. Dat was best intensief. Mijn vader was ook heel streng tijdens mijn opleiding. Hij heeft zelfs de Coupe d’Europe gewonnen in Parijs. Hij leefde voor zijn zaak en ik ben hem heel dankbaar dat ik daar nu de vruchten van pluk. Ook mijn dochter Bo zit in de beauty-sector, vanaf september 2017 breiden we uit en komt ze erbij met schoonheidszorgen en nagels.”

Joico, voor gezond haar

Marva heeft gekozen voor de hoogwaardige kwaliteitsproducten van Joico. “Vroeger werkte ik met Schwarzkopf, maar ik wou iets nieuws”, vertelt Marva. “De producten van Joico zijn heel goed voor de gezondheid en verzorging van het haar. Dat is echt het belangrijkste voor mij. Er hangt ook een toffe sfeer bij Joico, het is één grote familie. Ze organiseren regelmatig cursussen (kleur- en kniptechnieken zoals de ombré of undercut) en de begeleiding is uitstekend. Mijn specialisatie is vooral de snit, dat is mijn ding. Ik knip vooral en mijn team doen de kleuringen, balayages, brushings… Daarna werk ik het kapsel ook altijd zelf af.”

Tijd nemen om snit en kleur te kiezen

Een goede snit en juiste haarkleur laten je gezicht beter uitkomen, maar de keuze is niet altijd gemakkelijk. “In eerste instantie is het belangrijk om te kijken wat er bij wie past”, legt Marva uit. “Ik kijk naar de gelaatsvorm, de implantatie van het haar en de persoon die ik voor mij heb. Het is ook belangrijk om te weten wat mensen zelf aan hun haar doen, om te bepalen welk kapsel haalbaar is om thuis te onderhouden. Ik bespreek met hen wat ze graag zien en toon voorbeeldjes. Maar ik voel ook rap aan welke richting het zal uitgaan. Voor een nieuwe kleur te bepalen, kijk ik eerst naar de natuurlijke haarkleur, de wenkbrauwen en ogen. Dan zie ik of het eerder een koeler of warmer type is. We hebben ook kleurstalen die we tussen de wenkbrauwen houden en dan ziet de klant al snel of het gaat of niet. Een perfecte snit is de basis van een goed vallend kapsel en je zult er nadien thuis ook niet veel werk aan hebben om het te stylen.”

Je thuis voelen in een gezellige sfeer

Er heerst een gezellige sfeer en vlotte dynamiek bij Coiffure Marva. “Ik vind het belangrijk dat de mensen zich hier thuis voelen en op hun gemak zijn. Iedereen is vriendelijk en ongedwongen en dat straal je uit op de klanten. Alles moet bij mij mooi en gezellig zijn, dat is zo’n beetje mijn ding. De klanten kunnen hier genieten van een drankje en een hoofd-huidmassage tijdens de verzorging. Aan de wasbakken staan er zelfs massagezetels om te kunnen relaxen tijdens het wassen. Dat zorgt voor een ontspannen en gelukkig gevoel. Als je ziet dat mensen gelukkig en tevreden zijn, geeft dat veel voldoening en daar doen we het voor”, besluit Marva.


Ontvang als eerste de nieuwe aanbiedingen per e-mail!

Ontvang wekelijks gratis onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Inschrijven nieuwsbrief
Wil je partner worden van Lifestyle Booking? Dat kan! Klik hier...