Coiffé-Tous uit Wachtebeke, een portret

IMG_2902

Bij Coiffé-Tous in Wachtebeke heerst er altijd een gezellige, trendy en huiselijke sfeer. Kapster Heidi Vyncke realiseerde haar droom toen ze haar eigen kapsalon startte. Zij heeft een degelijke kennis, ruime ervaring en volgt de nieuwste trends op vlak van kleuring en snit op de voet. Heidi heeft oog voor wat bij jou past en houdt rekening met je persoonlijkheid. Ze neemt de tijd voor jou, maakt graag een praatje en er mag gelachen worden. Sowieso stap je met een goed gevoel en modern kapsel buiten bij Coiffé-Tous.

De liefde die je er in steekt, maakt het verschil

Onlangs settelde Heidi zich in Wachtebeke waar ze haar eigen salon opstartte na ruim 20 jaar ervaring. “Het was een grote stap, want ik had een vast cliënteel. In 1995 had ik samen met mijn toenmalige echtgenoot een eigen zaak in Aalter. Na de scheiding hebben we nog 16 jaar samengewerkt. Tot ik de stap wou zetten om mijn eingen ding te kunnen doen hier in Coiffé-Tous. Mijn specialiteit is kleuren, snit en opsteken. Ik kijk naar het gezicht en hun stijl en hou daar rekening mee. Maar na al die jaren is het ook vooral voeling, het zit in jou of niet. Op school leer je wel de basis kniptechnieken en gezichtsvormen, maar het is pas in de praktijk dat het echte werk begint. Het duurt nog 3 jaar eer je er volledig mee weg bent. Technisch gezien kan iedereen kapper worden, maar het is de liefde die je er in steekt wat het verschil maakt. En dat kun je niet leren.”

Academie Dirk De Witte, hard werken en veel plezier

Heidi heeft 10 jaar in de academie van Dirk De Witte gewerkt. Daar volgde ze trainingen, wedstrijden en deed ze mee aan shows, ook internationaal. “Ik werkte 7/7, het was mijn passie en we hebben ook veel plezier gehad. De kapperswereld staat voor beauty, glitter & glamour. Ik heb er fijne herinneringen aan. Nu heb ik bewust voor mijn eigen kleinere salon gekozen, zodat ik iedereen dezelfde aandacht en kwaliteit kan geven. Ik werk ook uitsluitend op afspraak. Ik neem mijn tijd voor mijn klanten en wil ze een goed gevoel meegeven. Ik amuseer mij zelf ook in mijn werk en dat voel je. Het is belangrijk dat mijn klanten tevreden zijn en zich amuseren. Een babbeltje, een koffietje en veel lachen, het hoort er allemaal bij.”

Milk Shake, natuurlijke haarproducten zonder allergische reactie

Voor haar kapsalon heeft Heidi gekozen voor het Italiaanse merk Milk Shake, Z.one Concept. “Dat zijn natuurlijke verzorgingsproducten o.b.v. kruiden zonder parabenen en paraffines. De afwerkingslijn heeft No Inhibition, ook zonder kunstmatige kleurstoffen en geuren, zonder allergische reacties. De producten zijn kwalitatief, exclusief en heel aangenaam om mee te werken. Ik werk niet met ammoniak voor de kleuring, maar wel o.b.v. melkproteïnen. Dit is minder schadelijk voor het haar en de oliën beschermen het haar. Ze zorgen voor een mooie glans en ruiken ook heel lekker. Een semi-permanente kleuring dekt tot 75% van de grijze haren en de uitgroei is niet zo hard.”


Pure kleurpigmenten voor meer intensiteit

Voor de fellere kleurschakeringen werkt Heidi met kleurpigmenten van Milk Shake Illuminate. “Dit is geheel nieuw en kun je gebruiken voor mêches of toevoegen aan je basiskleur voor nog meer intensiteit. Het is heel precies werk, net chemie. Ik weeg een paar gram kleurpigment en meng dit dan met een verzorgende oplichtende olie. Je moet goed weten waar je mee bezig bent en je kleuren kennen. Dankzij mijn ervaring en kleurkennis verkrijg ik heel mooie resultaten. Elk haartype reageert dan nog eens anders op kleuring, dus daar moet ik ook rekening mee houden. Bij kleuren ben ik heel streng voor de gezondheid van het haar.” In het trendy en toch huiselijke kapsalon combineerde Heidi gewaagde kleuren met retro elementen. Het voelt een beetje eclectisch en vreemd aan, maar past precies bij Heidi haar extraverte, vrolijke en sympathieke karakter.

Zin gekregen in een nieuw kapsel of totale make-over? Lees vlug ons artikel make-over en check de deals!


Ontvang als eerste de nieuwe aanbiedingen per e-mail!

Ontvang wekelijks gratis onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Inschrijven nieuwsbrief
Wil je partner worden van Lifestyle Booking? Dat kan! Klik hier...