• Transform your Lifestyle
  • Contentcreatie
  • afslanking

YOKEBE: Afvallen met een shake?


Tekst: Sannelore

20-05-2016

YOKEBE?
Voordat ik mijn hele ervaring meedeel. Wil ik toch wel even stilstaan bij wat voor product Yokebe nu eigenlijk is. Yokebe is zoals ik al zei een shake die je gebruikt als maaltijdvervanger (in de eerste week ontbijt-lunch-diner en daarna bouw je 'stilaan' af) en komt uit Duitsland (waar de shake het tweede grootste afslankingsmerk is). Deze shake bevat 287 calorieën (evenveel als een avocado) en hoort de energie en vetverbranding naar een hoger niveau te tillen. Yokebe bevat bovendien geen gluten en geen lactose. Dus deze shake is voor bijna iedereen goed. En daarbij bedoel ik ook mensen die maar een paar kilootjes willen afvallen en mensen die een grote hoeveelheid kilo's willen afvallen. Alles kan en wel ja, bijna alles mag.

HOE MAAK JE YOKEBE?
Het leuke aan shakes is, dat het gewoonweg erg simpel is om te maken. Je krijgt een maatbeker erbij (of je koopt die apart), daar doe je 200 ml halfvolle melk, vijf schepjes Yokebe en een halve theelepel zonnebloem-olie in. Wat je dan nog rest, is het schudden. En dit is altijd het leukste. Het resultaat is de Yokebe-shake natuurlijk, maar je vindt op de website van Yokebe ook shakevariaties (zoals een banaan-shake). Een echte aanrader, noem ik dat!

MIJN ERVARING
Nu komen we bij het punt waar je waarschijnlijk op zat te wachten: 'ben je nu na een week ECHT afgevallen?'. Ik zal je snel uit je lijden verlossen: na een week ben ik heel wat kilo's en wat centimeters verloren. En ik ben heel kritisch over zulke shakes, dus ik weet niet of het door de shake komt of door het feit dat ik gewoonweg weinig at qua zoetigheden. Maar ja, een dikke vijf kilo is eraf! Dat betekent dus een maatje minder. Ik ben hier natuurlijk erg blij mee, al was het bijzonder moeilijk om de eerste week vol te houden.

Ik begon de eerste week op negen mei (dat betekent dus vorige week) en een hele week dronk ik drie keer per dag een Yokebe-shake. De eerste dag was de shake zo ontzettend moeilijk om te drinken (omdat ik het vies vond), dat ik meerdere keren kokhalsde. Maar de tweede dag was dit vies gevoel weg. Ik focuste me vooral op de gedachte dat ik zou afvallen en naarmate ik aan de smaak gewoon werd, dacht ik: 'dit is best nog wel lekker'. Met andere woorden maakte ik dus een draai van 360 graden. Wel heel belangrijk: drink twee liter water per dag en sport de eerste weken nog niet heel intensief.

Nu ben ik ondertussen al bijna twee weken Yokebe-shakes aan het drinken, aangezien ik nog extra potten heb gekocht bij de apotheker. Het ontbijt en de lunch vervang ik nog steeds met een shake en dit moet ik nog volhouden tot het eind van de vierde week. Daarna mag ik twee gezonde maaltijden eten per dag, om zo stilaan te stoppen met Yokebe.

RAAD IK YOKEBE AAN?
Ik heb natuurlijk nog geen andere shakes geprobeerd, enkel het merk Yokebe. Maar tot nu toe ben ik ontzettend tevreden over deze shake. Het smaakt naar vanille en er zit een zoetstof in (honing) waar je dus langer een verzadigd gevoel van hoort te krijgen. De eerste dagen had ik echter nog wel veel honger, maar nu kan ik wel zeggen dat ik geen zin meer heb in zoetigheden. De prijs is volgens mij zijn geld waard. Een doos van 500 gram (=10 porties) kost €19,95 en voor een intensief gewichtsverlies bestaat er ook een speciale doos van 3 x 500 gram, 5 portiezakjes en een receptenboekje met shaker en dit kost €56,95 (verkrijgbaar bij de apotheek).

Benieuwd welk resultaat ik behaalde? Lees hier het vervolg... 

Tot binnenkort!
Sanne'