• Blog
  • Content creatie
  • Gezondheid & wellbeing

E-fit: tijd voor een test - week 4


Tekst: Kim Eerebout | Foto's: Lifestylebooking.be

18-06-2016

Vorige week was mijn motivatie even zoek. Ik had het gevoel dat mijn lichaam niet meer meewilde en ook mentaal had ik het moeilijk. Ik miste mijn boterhammen met choco en deed me tegoed aan frieten en ijs ... Tijd voor wat nieuwe moed! Ondertussen zijn we gekomen aan week 4 en ga ik er weer helemaal tegenaan.

IHavermout, fruit en bananenpannenkoeken!

Mijn begeleiding bij Body Invest houdt meer in dan alleen work-outs. Naast de oefeningen met de e-fit geeft Tine me heel wat tips om afwisselender en gezonder te eten. Als diëtiste weet ze waarover ze spreekt en geeft ze erg concrete én haalbare tips. Ze heeft een uitgebreid aanbod aan voedingssupplementen en eiwitrijke en proteïnerijke voeding, waarvan ik enkele producten mocht proberen. Getest en goedgekeurd!

Tijdens mijn eerste sessie overliepen we samen mijn eetgewoontes en kreeg ik heel wat recepten mee om thuis uit te proberen: ontelbare havermout varianten met vers fruit, kaas en noten, een proteïnerijk pizzabroodje met beleg en groentjes, bananenpannenkoeken (een toppertje bij de kindjes trouwens!) ... Neem het van mij aan: gezond eten kan ook lekker zijn! Soms betrap ik mezelf erop dat ik het zelfs beter vind dan het ongezonde alternatief. Geen boterhammen meer met choco voor ontbijt, geen lunch met droge boterhammen belegd met hesp of kaas. Bovendien heb ik nooit het gevoel dat ik mezelf dingen moet ontzeggen, want er is altijd een gezond alternatief. En elke dag mag ik mezelf trakteren op een verwenmoment. Op zondag is dat een koffiekoek voor ontbijt, op vrijdagavond een aperitief met knabbeltjes, tijdens de week een stukje chocolade bij de koffie. Ik ben nu eenmaal, net als vele Vlamingen, een echte Bourgondiër. Een streng dieet zonder bewegingsruimte zou gedoemd zijn om te mislukken. En eigenlijk gaat het hier helemaal niet om een dieet, maar om een verandering van mijn eetgewoontes. Een oplossing op lange termijn dus!

Bikiniproof

Met het einde in zicht durf ik toch al dromen van een geslaagd eindresultaat. Ik voel me goed in m’n vel en de weegschaal ging na twee weken alvast de goede richting uit. Nu nog het officiële eindverdict ... Nog een weekje geduld en mijn inspanningen worden, hopelijk, beloond! En wat de weegschaal, de lintmeter of het vetpercentage ook zeggen, die gezonde levensstijl pakken ze mij niet meer af. Ik ben het ondertussen zo gewoon om met een fles water en een stuk fruit in mijn handtas rond te lopen, dat ik het niet meer zou kunnen missen.

Met een bikiniproof lichaam voor ogen, kwestie van de lat hoog genoeg te leggen, heb ik me alvast voorbereid. Tijd voor een nieuwe bikini! Laat de zon, zee en strand maar komen.

Tot volgende week!

Mijn vorige verslag (week 3) vind je hier
Mijn verslag met resultaten (week 5) vind je hier