E-fit: tijd voor een test - week 2

DSC_0264

Week 2 zit erop, we zijn 4 e-fit sessies verder. De routine begint erin te komen. Ik ben nog steeds gemotiveerd, maar de sessies zijn daarom niet minder zwaar. Bloed en tranen kost het (nog) niet, zweet des te meer. Dat een work-out van 20 minuten gelijkstaat aan anderhalf uur fitness, het zou best kunnen. Mijn spieren kunnen het beamen. De dagen tussen de sessies voel ik telkens weer welke spieren het meest bewerkt werden. Stijve kuiten, bovenarmen en buikspieren laten zich voelen telkens ik de dag nadien uit mijn bed kom. Maar klagen, dat doe ik niet. Want met het einddoel in zicht, bikiniproof het strand op, heb ik het er graag voor over!

Spieren, spieren, spieren

Elke sessie werkt Tine op een andere spiergroep. De ene keer zijn het vooral armen, rug en buik, de keer daarop komen de benen en billen aan de beurt. Dat houdt het afwisselend en zorgt ervoor dat spieren die het de vorige keer wat lastig hadden, de keer daarop gespaard worden. Tine vraagt continu om feedback. Zo houdt ze de vinger aan de pols en weet ze wat ik wanneer aankan. En blijven krampen en overbelasting buiten beeld. Ik voel me in veilige handen.
Ook al blijven de oefeningen relatief eenvoudig, het tintelend gevoel maakt het nog vaak moeilijk om me te concentreren. De elektrische impulsen worden in een bepaald patroon doorgestuurd, bv. 20 seconden impuls, 6 seconden rust. Na elk rustmoment is het weer even schrikken wanneer de impulsen mijn spieren wakker schudden. Gelukkig is er nog de muziek. Een stevige beat brengt me weer in het ritme. En Tine doet de oefeningen gezwind mee.

Genietmoment

Waar ik de eerste week zoveel moeite mee had, gaat nu bijna vanzelf. Ik drink elke dag zo’n 2 liter water, ongezonde tussendoortjes blijven in de kast liggen, het knagende hongergevoel in de namiddag is verleden tijd. Niet dat ik nooit eens toegeef. Wie zonder zonde is, werpe de eerste steen. In mijn voedingsschema heeft Tine elke dag een “genietmoment” voorzien. Kwestie van het allemaal wat haalbaar te houden. Een stukje chocolade bij een tas koffie, een beetje chips voor tv. Het kan dus wel, maar met mate.

Op het einde van deze tweede week stelt Tine voor om toch even de weegschaal boven te halen. Ik ben benieuwd! Met een klein hartje ga ik erop staan en, ja hoor, er is 1 kilo af. Waauw, wat geeft dat een leuk gevoel! Die boterham met choco laten, het is niet voor niets geweest. Ik ben dubbel gemotiveerd voor de komende weken. Laat die work-outs maar komen!

Tot volgende week!

Meer info over Body Invest vind je op www.bodyinvestroeselare.be

Mijn vorige verslag (week 1) vind je hier
Mijn verslag over week 3 vind je hier


Ontvang als eerste de nieuwe aanbiedingen per e-mail!

Ontvang wekelijks gratis onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Inschrijven nieuwsbrief
Wil je partner worden van Lifestyle Booking? Dat kan! Klik hier...