Witloofsoep met appel en garnaal

2013121214243198_img_3835

Ingrediënten voor 2 personen

  • 300 gr witloof
  • 60 gr gepelde grijze garnalen
  • 1/2 courgette
  • 1 sjalot / 1 prei wit
  • 1 appel
  • Bieslook
  • Citroensap
  • 50 ml light room
  • 0.5 l kippenbouillon light
  • Nootmuskaat, peper, zout
  • Olijfolie

Werkwijze

  1. Pel de sjalot, snij in stukken, snij de courgette in stukjes, maak 250 gr witloof schoon en snij in stukken,halveer een appel, schil één helft en snij in stukjes. Sjalot is véél gezonder dan ui; sjalot is zoeter dan ui en bevat in tegenstelling tot de ui geen natuurlijke suikers . Het is een bom van antioxidanten, ijzer én mineralen . Mangaan, koper, fosfor, kalium, calcium, zink en magnesium zitten bevat in de sjalot . De zwavelcomponenten in de sjalot zijn goed voor een elastische huid. De bloedzuiverende eigenschappen spelen hierbij een rol . Met vit A als antioxidant gaat men vroegtijdige rimpelvorming tegen . 
  2. Stoof de groenten en de stukjes appel in de olijfolie, overgiet met bouillon, kruid met nootmuskaat en breng aan de kook . Laat 20 min pruttelen.
  3. Mix de soep . 
    Witloof is een voedzame groente die voor meer dan 90 % uit water bestaat, bevat weinig calorieën 8-16 kcal per 100 gr, 0.5 gr koolhydraten, 1 gr eiwitten en is tevens vochtafdrijvend 
  4. Voeg de light room toe en kruid met peper en zout . Mensen die een streng dieet volgen ; de room en de appel gewoon weglaten . 
  5. Verdeel de soep over de borden of kommetjes. Schep in het midden wat van het witloof-garnaalmengsel en daarop wat appel lucifers 
  6. Smakelijk eten ! 


Ontvang als eerste de nieuwe aanbiedingen per e-mail!

Ontvang wekelijks gratis onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Inschrijven nieuwsbrief
Wil je partner worden van Lifestyle Booking? Dat kan! Klik hier...