Kalkoenrollade met champignonvulling

2014131155459625_img_3690

Ingrediënten voor 2 personen

  • 2 kalkoenlapjes
  • 1 sjalot
  • 1 knoflook
  • 75 champignons
  • 1/2 tomaat zaadjes verwijderd
  • 4 kerstomaatjes
  • 12 snijbonen
  • peper & zout
  • olijfolie

Werkwijze

  1. ​Verwarm de oven voor op 190 ° C. 
    Leg het kalkoenlapje tussen twee vellen bakpapier
    Klop er zachtjes op met een vleeshamer of deegroller tot ze ca 5 mm dik zijn
    Dek het vlees af en zet het apart 
  2. Pureer de sjalot, knoflook,champignons,tomaat en peper naar smaak 1 min in de keukenmachine. Kalkoenfilet is erg gezond voor het lichaam. Het bevat enorm veel proteïnen en erg weinig caloriën . Naast een goede bron van ijzer bevat kalkoen ook selenium wat dan weer goed is voor het immuunsysteem . Volgens sommige bronnen zou deze stof zelfs helpen bepaalde kankers te voorkomen . Vitamine B6 is ook overvloedig aanwezig wat de spijsvertering dan weer een aardig handje op weg helpt . 
  3. Verdeel de vulling in 2 porties en bestrijk er het kalkoenlapje mee. 
    Rol het kalkoenlapje en zet ze vast met een cocktailprikker.
    Knip uit bakpapier 2 vellen van 15 x 15 cm
    Wikkel het kalkoenlapje elk in een stukje papier 
  4. Snij de snijbonen in stukjes van 3 cm, en wok deze in de pan met olijfolie .
    afkruiden met peper en zout
    de laatste minuut leg je er kerstomaatjes bij 
  5.  Neem de pakketjes uit de oven . Leg ze op een bord en schik hierbij de snijbonen .
  6. Smakelijk ! 


Ontvang als eerste de nieuwe aanbiedingen per e-mail!

Ontvang wekelijks gratis onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Inschrijven nieuwsbrief
Wil je partner worden van Lifestyle Booking? Dat kan! Klik hier...