Side by Side Coach, een portret

IMG_5669

Bij Side by Side Coach, gevestigd in Breendonk (Puurs), luistert Vera naar de verhalen en biedt begeleiding en ondersteuning. Als life coach specialiseerde zij zich in e-mailcoaching, wat erg toegankelijk is voor veel mensen. Side by Side Coach is er voor wie met allerlei levensvragen zit of ergens het bos door de bomen niet meer ziet. Dit kan gaan over familiale problemen, balans werk-gezin, budgetplanning, integratie op het werk, omgaan met stress,... Vera coacht mensen ook naar meer zelfvertrouwen, assertiviteit en persoonlijke ontwikkeling.

In 2014 startte Vera als life coach en helpt ze haar klanten oplossingen zoeken voor problemen of situaties waar ze niet direct uit komen. “Ik werkte vroeger als dienstchef voor een groot bedrijf en maandelijks had ik een persoonlijk gesprek met mijn team om ze bij te sturen. Die coaching vond ik toen al zalig om te doen. Maar ook op persoonlijk vlak heb ik veel levenservaring opgedaan. Toen ik herstellende was van kanker, heb ik een cursus life coaching gevolgd. En daaruit is Side by Side Coach ontstaan. Dat is ideaal voor mij, want zo kan ik mijn werk zelf regelen. Ik was zo blij en dankbaar dat ik kon starten.”

E-mailcoaching, heel toegankelijk voor iedereen

Naast face-to-face gesprekken ontwikkelde Vera e-mailcoaching omdat ze merkte dat dit heel laagdrempelig was. “Sommige mensen zitten met iets, maar kunnen er niet echt over praten. Via mail kunnen ze mij dan hun verhaal sturen. Ze schrijven het best neer zoals ze het zouden vertellen tegen hun beste vriendin. Het is een veilige manier van communiceren en je kan het vanuit je eigen omgeving doen, waardoor het niet onwennig is. Dit is ideaal voor mensen die introvert zijn, want die kunnen vaak hun gevoelens beter op papier zetten dan erover te praten. Binnen de 48u mag je altijd een antwoord verwachten. Ik zet mijn visie, tips of vragen dan tussen hun verhaal in een ander kleurtje.”

Meer zelfvertrouwen en assertiviteit

Door tussen de regels te lezen en haar inlevingsvermogen, kan Vera opmaken waarin de mensen gecoacht willen worden. “Dat kan gaan over: assertiviteit, zelfvertrouwen, burn-out, relatieproblemen, budgetbeheer, time management … dat is enorm breed. Gezinnen komen vaak onder tijdsdruk en weten niet meer hoe ze alles geregeld moeten krijgen met het gezin, kinderen en werk. Of kinderen die met hun ouders in conflict zitten en op zoek zijn naar oplossingen. Door hun verhaal en manier van schrijven, kan ik mij ook vaak een beeld vormen van de persoon. Doordat ik zelf al veel heb meegemaakt, kan ik mij ook goed inleven in het verhaal van iemand anders. Dat roept meteen gevoelens bij mij op.”

Oplossing komt altijd uit jezelf

Goed kunnen luisteren, empatisch zijn, niet (ver)oordelen, kunnen analyseren, objectief en realistisch blijven,... zijn enkele eigenschappen voor een goede life coach. “Ik heb een no-nonse aanpak, ben recht voor de raap maar altijd respectvol. Het is belangrijk om mensen niet te (ver)oordelen of kwetsen. Voor ik een antwoord stuur, denk ik er eerst goed over na en tast alles af. Ik geef de mensen wel tips mee en stuur ze in een bepaalde richting, maar de oplossing moet nog altijd uit zichzelf komen. Anders werkt het niet en gaat er niks veranderen. Als coach kijk ik naar waar de persoon nu zit, waar die naartoe wilt en hoe we daar kunnen geraken.”

Dromen blijven nastreven

Vera helpt mensen graag vooruit in hun leven en is een vertrouwenspersoon voor haar klanten. “Het verleden heeft je gevormd tot de persoon die je nu bent, maar daar kun je niks meer aan veranderen. Vandaag ben je ook niet dezelfde persoon als gisteren, en morgen zul je ook anders zijn. De toekomst ligt voor je en het is de weg ernaartoe waar ik kan bijsturen en coachen. Ik raad iedereen aan om zijn dromen te blijven nastreven. Ik heb het ook gedaan en haal er veel voldoening uit.”

Wil je graag meer te weten komen over de aanpak en verhalen van Vera, lees dan ons artikel getest. Of contacteer Vera voor je verhaal: sidebyside-coach@telenet.be


Ontvang als eerste de nieuwe aanbiedingen per e-mail!

Ontvang wekelijks gratis onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Inschrijven nieuwsbrief
Wil je partner worden van Lifestyle Booking? Dat kan! Klik hier...