Sheet masks

Sheet masks

Pretty face

De in & outs van sheet masks, hier 8 punten op een rij.

1) Wat is een sheet mask?

​Een sheet mask is een vel in de vorm van je gezicht, met uitsparingen van de ogen en de mond. Het masker bestaat uit vezels, papier of een gel. Het sheet masker wordt gedrenkt in een serum, is voor éénmalig gebruik en wordt individueel verpakt. Afhankelijk van je huidtype kan je sheet masks kopen die daaraan voldoen. Doordat het masker vochtig is en als het ware op je gezicht gelegd wordt blijft het perfect ter plaatse.  Je hoeft de resten van het serum niet met water te verwijderen, deze kan je inmasseren voor een nog beter effect.

​2) Waar komt het sheet masker vandaan?

Sheet maskers vinden hun oorsprong in Zuid-Korea, waar skincare en cosmetica big business zijn, je vind ze  in allerlei uitvoeringen met tekeningen, cartoons en in de meest waanzinnige verpakkingen. De trend is snel verder overgewaaid naar de rest van Azie. Tegenwoordig zie je veel celebrities die op hun social media accounts foto`s posten van zichzelf met een sheetmask, hierdoor kent de populariteit van het sheet mask de laatste paar jaar een enorme groei.

3) Hoe gebruik ik een sheet mask?

Zoals bij het aanbrengen van elk ander masker is het zeer belangrijk dat je je gezicht eerst grondig reinigd. Wanneer dat is gebeurd haal je het masker uit de verpakking en leg je de zijde die doordrenkt is met serum op je gelaat. Het sheet mask heeft de vorm van je gezicht waardoor het perfect aansluit rondom de gelaats contouren.  Laat het sheet mask een 20-tal minuten op je gelaat rusten, door het serum blijft het masker goed ter plaatse waardoor je ondertussen nog andere dingen kunt doen. Na de inwerktijd neem je het masker af, en masseer je het resterende serum in. Sheet masks zijn enorm hydraterend waardoor een dag -of nachtcrème ( meestal ) overbodig is. 

4) Hoe werkt het masker? 

Een sheet mask is gedrenkt in een zeer geconcentreerd serum, met hoogwaardige ingrediënten zoals hyaluronzuur en vitamines. Deze bestanddelen zijn in water oplosbaar. Het masker zorgt ervoor dat de in water oplosbare bestanddelen niet snel aan de lucht verdampen en het verlengd eveneens de tijdsduur die de ingrediënten nodig hebben om diep in de huid te dringen. Deze maskers werken veel dieper en efficiënter dan de meeste andere serum producten op de markt, zelf al na éénmalig gebruik.Beauty op een blaadje

5) Wat zijn de voordelen van een sheet masker?

Deze maskers zorgen voor instant hydratatie van de huid. Andere soorten maskers kunnen de huid soms uitdrogen of geven een trekkerig gevoel, bij sheet masks  is dat zeker niet het geval. Door de zorgvuldig geselecteerde ingrediënten die toegevoegd worden aan de serums werken de maskers diep in de huid.  Sheet masks zijn een eenvoudige en goedkope manier om je huid een extra'tje te geven. Na de lange wintermaanden, tijdens een zonovergoten vakantie of na een lange vlucht kan je huid een extra portie vitamines dubbel en dik gebruiken.

6) Kunnen sheet masks schade toebrengen aan de huid?

Het specifieke doel van sheet masks is om te hydrateren. Andere maskers kunnen eveneens een reinigend en exfoliërend effect hebben op de huid wat  soms irritatie kan veroorzaken. Sheet masks zijn veilig in gebruik als je kiest voor kwalitatieve varianten met goede ingrediënten, zoals met veel dingen in het leven is goedkoop vaak duurkoop. Kies altijd voor gekeurde merken.

7) Welke ingrediënten worden toegevoegd aan een sheet masker?

​Afhankelijk van de functie van het masker ( hydratatie, whitening, anti-aging ) worden specifieke ingrediënten toegevoegd. De meest voor de hand liggende en vaakst gebruikte ingrediënten zijn Aloë vera, vitamine C, hyaluronzuur.. andere minder bekende toevoegingen zijn, slakken slijm, parel poeder en zeewier. Voor de houdbaarheid voegen fabrikanten parabenen en phenoxyethanol toe, deze zijn niet goed voor de huid. Kies altijd voor een optie zonder deze bestanddelen en ga op zoek naar een sheet  mask met alternatieven, zoals gefermenteerde lactobacillus, een natuurlijk bewaarmiddel. Indien je de keuze hebt, kies dan ook voor een merk met een ecocert certificaat, zo ben je zeker dat de meerderheid van de ingrediënten veilig en natuurlijk zijn.

8) Is een sheet mask betaalbaar en waar kan ik ze vinden?

Een sheet mask varieert sterk in prijs,  deze kunnen van een paar euro oplopen tot een paar tientjes. Merken zoals Say yes, Peach & Lily, Leaders en Banilla & co zitten tussen de 3 en 5 euro per masker. Het gerenomeerde Starskin, Wish formula en Peach slices zitten rond de 10 à 15 euro. Het belangrijkste is dat je altijd op de achterkant de ingrediënten lijst even doorneemt om te onderzoeken of het product vrij is van "nasties".

​In deze webshops vind je een overvloed aan sheet masks: 

www.peachandlily.com

​www.treatmentcompany.nl

​www.dermaroller.nl

​www.facetory.com


Tekst: Ymke De Langhe


Ontvang als eerste de nieuwe aanbiedingen per e-mail!

Ontvang wekelijks gratis onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Inschrijven nieuwsbrief
Wil je partner worden van Lifestyle Booking? Dat kan! Klik hier...