Instituut Adeline uit Assenede, een portret

IMG_8816

Succesvolle overname van een salon

Bij schoonheidssalon Adeline staat Eline Van den Hende klaar om je onder handen te nemen en te verwennen. In april 2016 heeft ze de zaak overgenomen en die kans met beide handen gegrepen. Bij de nagelstudio is een gezellig instituut waar je terecht kan voor gelaatsverzorgingen, massages, spray tan, ontharingen, manicure en pedicure. Het salon is gelegen in het centrum en vlot bereikbaar. Als je een stap binnen zet, waan je je meteen in een warme cocoon voor een momentje voor jezelf.

Eline had al zes jaar ervaring als schoonheidsspecialiste toen ze de kans kreeg om een schoonheidssalon in Assenede over te nemen. Lang over nadenken, moest ze dan ook niet doen. “In het begin twijfelde ik een beetje of de mensen bij mij wilden komen”, begint Eline. “Maar de eerste week stonden ze hier al aan te schuiven om mij eens te zien. Ze vonden het belangrijk om eens te zien bij wie ze zouden terecht komen. Daarna was die drempel natuurlijk niet zo groot meer. Het was nog een beetje de reacties afwachten, maar die zijn heel positief. Ik doe het nog altijd heel graag en heb geen spijt van mijn beslissing.”

Persoonlijke groei dankzij klanten

Tijdens haar middelbare studies volgde Eline Moderne Talen - Economie, pas de laatste drie jaar is ze overgestapt naar schoonheidszorgen. “In het begin had ik nooit gedacht dat ik dat zou doen”, vertelt ze. “Maar het lag mij zo goed dat ik nu niets anders meer wil doen. Het verzorgende aspect en de beauty-sector interesseerde mij en paste veel beter bij mij. Vroeger was ik heel verlegen, maar dat is enorm gegroeid door te leren met mensen omgaan. Ik zou het niet meer kunnen missen. Ik fleur ook helemaal open als mensen mij achteraf zeggen dat het deugd gedaan heeft of ze er goed uit zien.”

Body & Bess, 100% Belgisch en biologisch

Binnen haar specialisatie horen zeker de gelaatsverzorgingen van Body & Bess, een 100% Belgisch merk met biologische producten o.b.v. frambozenpitolie. “Eerst doe ik een huidanalyse bij elke klant”, legt Eline uit. “Bij elke verzorging ga ik de producten aanpassen aan hun type en behoefte op dat moment. Veel mensen hebben een gevoelige huid en reageren op cosmetische producten, vandaar meer en meer de vraag naar natuurlijke producten. Body & Bess is hier echt in gespecialiseerd en levert goede resultaten. Mijn klanten zijn heel tevreden, want ze zien onmiddellijk het verschil. De huid is verstevigt en voelt zacht aan.”

Aangename en relaxerende massages

Een ontspannende massage hoort er gewoon ook bij, binnen haar aanbod zit er een aangepaste massage voor zwangere vrouwen en candlelight massage. “Een zwangere vrouw kan niet meer op haar buik liggen” vervolgt Eline. “De houding passen we aan zodat ze zo comfortabel mogelijk kan liggen. Het is een heel ontspannende massage en ook aangenaam voor de baby. Vaak hebben toekomstige mama’s last van de onderrug. Ik ga specifiek op die punten gaan werken. Doordat ze ontspant, gaat ze de baby beter voelen. Een candlelight massage is met de olie van een smeltende kaars. Daarmee masseer ik en dat voelt heel warm een aangenaam op de huid.”

Luisteren naar wat klanten willen

Er komen constant nieuwe dingen bij en Eline volgt dan ook regelmatig bijscholingen. “Ik luister naar de klanten waar er vraag naar is”, vertelt ze. “De wimperextensions zijn nu heel in en dat biedt ik dus ook aan. Ook voor de nagels zijn er veel nieuwe trends en is het belangrijk om bij te blijven. Ik wil dat de mensen hier met een goed gevoel buiten stappen. Dat ze ontspannen zijn en even de stress hebben kunnen vergeten. De nagelstudio is strakker ingericht, maar de verzorgingsruimte is heel rustgevend dankzij rustieke bruintinten. Het mag ook niet te vol staan, alles is steeds netjes en opgeruimd.”

Ontvang als eerste de nieuwe aanbiedingen per e-mail!

Ontvang wekelijks gratis onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Inschrijven nieuwsbrief
Wil je partner worden van Lifestyle Booking? Dat kan! Klik hier...