Schoonheidsinsituut Carine, een portret ...

856856144152929078556670856621o_w

Schoonheidsinstituut Carine


Microdermabrasie, Thalassotherapie, Myolift,T-shock31,… het is slechts een greep uit de lijst van behandelingen die Carine Thooft aanbiedt in haar instituut. Je kan er terecht voor zowel doelgerichte behandelingen zoals afslanking, cellullitisbehandeling, anti-aging, huidverbetering, medische pedicure enz….alsook voor wellnessbehandelingen zoals hotstoneassage, thalassotherapie, enz… Reeds 26 jaar is Carine een gevestigde waarde in Roeselare. In haar schoonheidsinstituut vloeien lichaam en geest samen. Bij Carine ga je geheel onspannen en relaxed de deur uit.

Dat ondervonden ook de winnaars van de make-over op 1 april met Martine Jonckheere. Carine, Flora en Cindy brachten samen met onze ambassadrice een bezoek aan het Instituut en konden aan den lijve ondervinden dat lichaam en geest centraal staan in deze ontspanningstempel. 

Kleur-en stijladvies

Flora krijgt van Carine een uitgebreid kleurenadvies. Carine is nl. kleur-en stijlconsulente en laat Flora zien welke kleuren het beste bij haar huidpigmentatie passen. Carine werkt voor haar kleuradviezen met het vierseizoenen systeem. Flora is volgens Carine een wintertype en staat dus mooi met diepe, heldere en koele kleuren.  De juiste kleuren, aangepast aan je eigen kleurpigment zorgen ervoor dat je gelaat geen schaduwen vangt, zodanig dat rimpels en andere oneffenheden, oogwalletjes,couperose vervagen.
Ook de stijl van de kleding, de juwelen, de parfum, de haarkleur en –stijl wordt uitvoerig besproken.

Flora krijgt een kleurenpasje mee,zodat ze geen verkeerde aankopen meer doet, zich zelfzekerder voelt, er jonger en stralender uitziet. Flora vond het echt de moeite waard!”Nooit eerder liet ik dit doen, zegt ze, maar ik ga hier in de toekomst zeker rekening mee houden tijdens het shoppen!”

Na het kleurenadvies wordt Flora’s huid op de behandelingstafel gepeeld met Microdermabrasie (MDA). Martine Jonckheere vraagt Carine meer uitleg over deze therapie. “Het is een esthetische verzorging met medische inspiratie.Deze behandeling vervangt Botox-injecties en zorgt voor exclusieve, spectaculaire resultaten. Het is een behandeling waarbij haar huid krachtig, maar zeer gecontroleerd gepeeld wordt. 

Microdermabrasie

Martine Jonckheere vraagt Carine meer uitleg over deze therapie. “Het is een esthetische verzorging met medische inspiratie.Deze behandeling vervangt Botox-injecties en zorgt voor exclusieve, spectaculaire resultaten. 
Daarbij verdwijnen fijne lijntjes en vervagen diepe rimpels, pigmentvlekken, acneletsels enz… Zo ontstaat er een nieuwe huid.”, legt Carine ons uit. Carine kiest er bewust voor deze behandeling manueel en niet machinaal uit te voeren. “Op deze manier voel je beter waar je meer en minder druk moet geven op de huid. Het neemt de dode huidcellen weg. De producten van Vie Collection die ik hiervoor gebruik, werken tot 1 week na de behandeling. De behandeling gaat de bloedsomloop in de huid activeren voor een optimale opname van de verzorgingsproducten. Daar waar er in de huid lijntjes zijn, wordt er gegomd. Daarna wordt een ontspannende bio-energetische massage gedaan met aangepaste serums en massagecrème geïnspireerd op botox- en hyaluroninjecties. Dit zorgt voor een optimale voeding,hydratatieen versteviging van de nieuwe huidcellen. Daarna wordt nog een kleimasker aangebracht met een spierspannend en liftend effect. Meteen na de eerste behandzeling merk je dat de huid zacht en strak aanvoelt en een stralende en gezonde teint heeft. 

De nieuwste gelnagels

Flora is in de wolken met haar resultaat.”Ik zie meteen een opmerkelijk verschil. Mijn huid voelt strakker en frisser aan”, zegt Flora. “Het was een ontspannende behandeling!” Door een reeks van drie microdermabrasiebehandelingen te doen op twee weken tijd, behaal  je maximaal verjongingseffect.

Tenslotte wordt Flora verwend met gelnagels van Alisa. “Het is even dun dan nagellak, maar het houdt veel langer en wat nog belangrijker is: de nagels kunnen ademen en gaan niet kapot”, zegt Carine.

Thalassotherapie

Terwijl Flora nog nageniet van haar microdermabrasie behandeling mag Cindy plaatsnemen in een heerlijk bad gevuld met water en met een product aan toegevoegd o.b.v. algen. De thalasso therapie (Thalasso staat voor “zee”) bestaat uit het hydromassagebad, de jetstreamdouche en de modderpakking. “De algen die aan het water werden toegevoegd worden heel erg goed door onze huid opgenomen”, zegt Carine. “Ze bevatten nl. alle mineralen en vitaminen zoals die in ons eigen plasma zitten. Daardoor worden deze perfect opgenomen door de huid en naar de bloedbanen gebracht. De lymphedrainage in het hydromassagebad zorgt voor een zeer goede ontgifting en een perfecte doorbloeding. Dit wordt gevolgd door een jetstreamdouche en de modderpakking. 

 Met hoge druk van zeewater wordt er vanop twee meter afstand nog een massage toegediend op de achterkant van het lichaam. Daarna wordt Cindy in een modderpakking gewikkeld.Het modderbad bevat andere mineralen en vitaminen dan degene die in het bad zaten.Ze vullen mekaar perfect aan en het is zeer voedend en verstevigend voor de huid. Cindy wordt in een thermisch deken gewikkeld. “Onze huid werkt bifunctioneel. Door in de pakking te liggen zweten, komen de gifstoffen uit de huid en worden de goede stoffen opgenomen;”legt Carine uit. Na 20 minuten mag Cindy weer onder de douche om daarna te eindigen met het inwrijven met aangepaste producten per lichaamsdeel.

Myolift – electronische lifting

De Myolift is een speciale gelaatsbehandeling die de resultaten van een chirurgische lifting evenaart, maar dan volledig pijnloos en zonder littekens. Het zorgt voor een goede doorbloeding, is niet agressief voor de huid en is zeer zacht. Martine Jonckheere komt er ook bijzitten om de behandeling van dichtbij te volgen. “Ik start steeds met een reiniging van de huid”, zegt Carine.”Nadien peel ik de huid en dan neem ik er de elektroden bij die de spierverslapping en rimpels sterk doen verminderen. Dit is niet pijnlijk, integendeel, het is een aangenaam gevoel en het is  rustgevend. Dankzij deze behandeling gaat je huid meer collageen en elastine opbouwen, waardoor je een veel strakkere huid krijgt en een heel goede doorbloeding waardoor je huid van binnenuit gevoed wordt en een gezondere kleur krijgt”,
zegt Carine.

Uiteraard kan je bij Schoonheidsinstituut Carine ook terecht voor klassiekere gelaatsverzorgingen. Carine werkt al 26 jaar met de professionele lijn van Sothys. “Deze hebben voor elk type huid een aangepast product.Om te weten welk product noodzakelijk is bij mijn klantjes, voer ik eerst een huidanalyse uit. Sothys heeft echt de huidverbeterende oplossing.”

Slimline , uniek voor Roeselare & omstreken !

Slim afslanken? Dat kan met de slimline bij Schoonheidsinstituut Carine met of zonder het aansluitend proteïnedieet van Lignavita. 

Intussen is Cindy uit de jetstreamdouche. Carine plaatst haar op de Tanita weegschaal om haar vetpercentage op te meten en om ook via deze weegschaal haar metabolische leeftijd te weten te komen. Die is twee jaar jonger. Nadien neemt Cindy plaats in de Slimline. “De SlimLine is de nieuwste, technisch meest geavanceerde medische spa capsule. De cocoon combineert een veelvoud aan technologieën die gericht zijn op gewichtsverlies, een verbetering van de stofwisseling, ontgifting van het lichaam en huidverjonging/verstrakking. De SlimLine-capsule geeft Cindy een aangename behandeling met ontspannen muziek en rustgevende aroma’s, terwijl ze op een verwarmd, ergonomisch vibro-massagebed ligt. Ook Martine Jonckheere neemt plaats op de Tanita weegschaal die haar innerlijke leeftijd berekent en zag dat het goed was. 
Terwijl winnaressen Cindy, Carine en Flora nog wat nagenieten van hun Zen-behandelingen praat Martine Jonckheere nog even na met Carine. Zo vertrouwt ze Martine toe dat ze het niet altijd even gemakkelijk had in haar instituut. 

Bij Schoonheidsinstituut Carine staan lichaam en geest centraal en haar passie voor mensen heeft Carine ontwikkeld doorheen de jaren. Zo’n 12 jaar geleden ging het even erg moeilijk voor Carine en haar gezin. “Mijn man viel met zijn fiets op de weg en kwam met zijn hoofd verkeerd terecht. Hij heeft 5 weken in coma gelegen. Daardoor heb ik mijn zaak een lange tijd wat meer aan de kant moeten zetten. De vooruitzichten waren erg slecht voor mijn man. We dachten niet dat hij er nog door ging komen. Toen hij uiteindelijk toch wakker werd, bleek hij epilepsie te hebben. Die zijn nu min of meer onder controle, maar hij heeft er soms nog last van. Hij werkt niet meer, hij kan zich nog moeilijk concentreren. Het was een moeilijke periode voor mijn zaak, maar mijn trouwe klanten zijn in mij blijven geloven en daarvoor ben ik hen erg dankbaar. Door dit mee te maken, weet ik wat echt belangrijk is in het leven. Ik doe mijn zaak met hart en ziel. Mijn passie is met mensen omgaan en door mijn jarenlange ervaring weet ik één ding: het lichaam is de tempel van de ziel.”

Schoonheidsinstituut Carine staat voor ontstressen, professionaliteit, pure ontspanning, een lach,…de mens staat er centraal en dat voel en zie je in alles wat Carine voor haar klanten doet. Bij Schoonheidsinstituut Carine kom je thuis. 

Bekijk het volledige aanbod van Instituut Carine 


Ontvang als eerste de nieuwe aanbiedingen per e-mail!

Ontvang wekelijks gratis onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Inschrijven nieuwsbrief
Wil je partner worden van Lifestyle Booking? Dat kan! Klik hier...