• Portret
  • Onze Cases
  • Contentcreatie

Holistische hulpverlening & massagepraktijk Sawadi


Tekst: Tineke Weyhaeghe | Foto's: Lifestylebooking.be

22-10-2018

Sawadi in Kruibeke is een praktijk voor energetische massages, coaching & mindfulness vanuit een holistische visie. De buitengewoon opmerkelijke Anne Elisabeth creëerde een huiselijk kader met warme elementen waar een positieve energie hangt. Vanuit haar talent voor mode, stijl en kleur ontwikkelde haar passie zich in kleur-, stijl- en figuuranalyse, workshops en personal shopping. Het totaalplaatje klopt gewoon bij Anne Elisabeth die werkt aan persoonlijke ontwikkeling, relaxatie en je zelfbeeld. Haar doel is om mensen gelukkig te maken en te verbinden.

In 2017 waagde Anne Elisabeth de stap en vestigde haar praktijk Sawadi voor holistische massages en coaching. “Als kind werd ik al veel gewaar dat ik een effect had op mensen. Ik kreeg vaak te horen dat ik een buitenbeentje was, maar eigenlijk kon ik dat toen niet allemaal plaatsen. Ik duwde ook alles weg. Op school volgde ik netjes bedrijfsbeheer en wou verder de verkoop in, want dat menselijk contact zat wel in mij. Door de kwalificatieproef in mijn laatste jaar, kwam ik in contact met de eigenaar van Sawadi te Kontich. Een heel bekende kledingzaak met grote merken. Hij was erg onder de indruk van mijn werk en stelde me een job voor. Twee dagen na mijn afstuderen, startte ik daar al. Hoewel ik heel jong was, had ik toch die klik met de klanten en kon hen perfect aanvoelen. Het was de leerschool om mij intuïtief te verbinden met mensen.”

Oog voor stijl, kleur & mode

Haar oog voor stijl, kleur en mode in combinatie met haar verkoopskills bleven niet onopgemerkt. “Na 9 jaar kreeg ik de kans om de zaak over te nemen, maar dat was niet haalbaar. Ik had toen ook een kinderwens en wou onze kinderen een warme thuis geven, dat viel niet te combineren met een job in de verkoop. Dus ben ik gestart met home party’s ‘s avonds. Daar werkte ik mij terug helemaal op en had een sterk verkoopteam. Ik merkte dat wij heel goede cijfers haalden, omdat de coaching en onderlinge verbondenheid zo belangrijk was. Ik wou mij verdiepen in kleur en stijl en volledig mijn ding doen, maar dat was daar niet mogelijk. Ik ben toen gaan studeren in Nederland voor de gediplomeerde opleiding imago styliste, de analyses gingen veel verder dan enkel het seizoenstype bepalen. In 1997 ben ik begonnen als zelfstandig Imagostyliste in combinatie met Home Party's. Tijdens de workshops werd ik meer en meer die verbondenheid en interactie gewaar. Die dynamiek vond ik speciaal en wou daar iets verder mee doen.”

Opleiding energetisch therapeut per toeval in mijn mailbox

Anne Elisabeth had nooit gedacht dat ze iets met haar handen zou doen en mensen masseren. Per toeval kwam ze met de opleiding energetisch therapeut in aanraking. “Als er nu iets was wat ik niet wou doen, was het mensen aanraken. Nu weet ik dat dit vanuit mijn jeugd voortkomt, omdat ik dan net heel veel binnen kreeg. Dat stukje had ik toen afgesloten. Per toeval kreeg ik een mailtje van een opleidingscentrum in Maastricht in mijn mailbox. Ik wou dit wegklikken, maar het sprong open en ik begon te lezen. Een groot deel van wat ik al deed, viel onder de opleiding energetisch therapeut. Ik zag daar ook de massages tussen staan, wat een onderdeel is van de opleiding. Eerst was het de energetische ontspanningsmassage, maar dan ook een verdieping met de onderarmen en ellebogen. Dat vond ik veel fijner en ik kon beter aanvoelen waar ik druk mocht geven. Tijdens die massages met onderarmtechniek, kreeg ik mijn klik, mijn verbondenheid. Op deze manier kan ik mijn klant echt aan voelen.”

Rust, balans en harmonie

Naast de energetische ontspanningsmassage is er ook nog de intuïtieve massage waarbij Anne Elisabeth zich verbindt met de chakra’s en energievelden. “Tijdens de opleiding gebruikte de docente daarvoor een pendel, maar als ik die gebruikte werkte die niet. Ik begreep het niet, maar ze zei mij dat ik het moest los laten. Ik gebruikte gewoon mijn handen en ik voelde warmte en kreeg kleuren binnen. Ik deed het bij verschillende mensen en het klopte iedere keer. Ik wist niet goed wat er gebeurde, begon te wenen en voelde mij weer een buitenbeentje. De docente nam mij vast en zei dat ik het moest aanvaarden. Bij deze massage ga ik ook de spieren lichtjes losmaken door te masseren, maar verbind mij intuïtief op het emotionele en mentale. Ik krijg dan vanalles binnen en geef hierover feedback. Vaak is bij veel mensen hun hoofd gescheiden van hun lichaam en dan verbind ik dit opnieuw. Ook breng ik de chakra’s terug in balans.”

Gelukkig gevoel en verbondenheid

Bij Sawadi is het heel belangrijk dat je met een gelukkig gevoel naar buiten gaat. “Wij willen mensen geluk, verbondenheid en emoties laten ervaren op onze tafel. Sawadi is een eerbetoon aan de toenmalige eigenaars van de kledingwinkel, zij hebben in mij geloofd, mijn positieve punten en talenten naar boven gebracht. De naam komt uit een Thaise traditie ‘Sawatdee’ wat hallo of tot ziens betekent. Ik voel ook dat wij dit niet alleen kunnen doen en wil een netwerk uitbouwen. Zo kunnen wij mensen doorverwijzen als ons werk hier gedaan is.”

Ook benieuwd naar de energetische massage bij Sawadi in Kruibeke (Bazelstraat 272), lees dan snel ons artikel getest.