Sauna Wellness Skin Care Synthia in Brugge: een portret

Synthia en team

4 jaar geleden had Synthia de kans om met haar instituut haar intrek te nemen in de voormalige gebouwen van Drukkerij Jacobs in de Peter Benoitlaan in Brugge Sint-Andries. Ze twijfelde dan ook geen seconde. Samen met haar man Stefaan, dochtertje Amalya en de rest van het team greep ze deze unieke kans met beide handen. Elke vierkante meter op de ruime locatie werd benut, met als resultaat een waaier aan mogelijkheden: van gelaatsverzorging tot massage, van afslanking tot wellness.

Unieke hammam ervaring

U denkt wellicht: de zoveelste privésauna, daarvan zijn er twaalf in een dozijn. Maar als je eenmaal bent langsgeweest bij Synthia, weet je wel beter. Deze locatie is echt uniek. In de eerste plaats heb je een enorm gevoel van ruimte. Binnen is er de biosauna (55°-75°), een erg ruime hammam, rustruimte, een tweede relax ruimte met infraroodstoelen en warme en koude douches. Buiten is er de Finse blokhut sauna (80°-90°), jacuzzi en opnieuw een relax corner met ligzetels. Vlakbij het wellness gedeelte is bovendien een dubbele behandelingskamer voorzien, waardoor je je niet moet verplaatsen als je tijdens je saunabezoek wil genieten van een ontspannende massage of een lichaamsscrub. Ideaal voor een romantisch arrangement met z’n tweetjes!

Hier kan je nog het traditionele Turks – Marokkaans Hammam reinigingsritueel ervaren. Een eeuwenoude traditie die je bijna nergens anders vindt. In de hammam overgiet je je huid met warm water, zeep je je in met zwarte hammamzeep en spoel je vervolgens alles af onder een warme douche. Daarna volgt een scrub met kessa handschoen, om de dode huidcellen los te maken. Je kan je hammam ervaring verder uitbreiden met een rassoulpacking met traditionele Marrokaanse klei of een reinigende schuimmassage met olijfzeep. Ook een solo- of duomassage behoort tot de mogelijkheden. Je waant je in een aards paradijs …

Juliette Armand

Voor haar gelaatsverzorgingen koos Synthia, naast de producten van Phyto 5, voor het hoogwaardige Juliette Armand. In kuurvorm bieden de Skin Boosters behandelingen van Juliette Armand opmerkelijke resultaten op het vlak van anti-aging en zijn ze zo een waardig alternatief voor plastische chirurgie. Zo is er de “Apocalypsis” therapie waarbij via een intensieve peeling pigmentvlekken, littekens en rimpels verminderd worden of zelfs helemaal verdwijnen. Alle behandelingen kunnen in kuurvorm gevolgd worden.

Meer informatie over de behandelingen met de producten van Juliette Armand vind je in het artikel volledig gewijd aan dit merk!

Afslanking op maat

Bij Sauna Wellness Skin Care Synthia vind je een ruim aanbod aan afslankingsmethodes. In samenspraak met de klant kiezen Synthia en haar team de behandeling die het beste aansluit bij de verwachtingen die de klant heeft. Elke behandeling vindt plaats in een aparte behandelingskamer.
Zo is er de Lymfopress, waarbij de lymfen van armen, benen en buik gestimuleerd worden. Je wordt in een pak gehesen waarbij een drukfase en een drukloze fase elkaar afwisselen. Lymfedrainage is een zeer effectieve manier om het afweersysteem te versterken, overtollig lymfevocht af te voeren en afvalstoffen te verwijderen.
De Icoone Lipomassage is een pijnloze en natuurlijke methode waarbij cellulitis en huidverslapping aangepakt worden. Deze intensieve huidmassage herstelt de bloedcirculatie en zorgt ervoor dat weefselblokkades, die de oorzaak zijn van cellulitis en vetophopingen, worden opgeheven.
Ten slotte is er de Ultra Tone, een pijnloos alternatief voor liposuctie. Biostimulatie, ultrasound en elektrotherapie dringen via impulsen door tot in de huid en helpen om je fitness doelstellingen sneller te bereiken terwijl je geniet van een ontspannende behandeling.

B&B A Dream

Naast het wellness- en schoonheidsinstituut baten Synthia en Stefaan de Bed & Breakfast “A Dream” uit op dezelfde locatie. Gasten die in de B&B verblijven, kunnen dus ook gebruik maken van de wellness faciliteiten. De ideale formule voor een ontspannend verblijf in het mooie Brugge!

www.saunawellness.be

Ontvang als eerste de nieuwe aanbiedingen per e-mail!

Ontvang wekelijks gratis onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Inschrijven nieuwsbrief
Wil je partner worden van Lifestyle Booking? Dat kan! Klik hier...