Sauna Azur te Menen, een portret

IMG_7278

Sauna & Wellness Azur in Menen is helemaal vernieuwd en hoe. Alle faciliteiten zijn aanwezig om op te warmen, te genieten en ontspannen. Verwarmd binnenzwembad, jacuzzi, Finse sauna, infrarood-cabine, natuurstenen stoombad, voetbad, afkoeldouches en warme douches, relaxruimte, buitenruimte met ligzetels, aparte kleedkamer en bar. Maak even tijd voor jezelf en ontspanning.

Bij Sauna Azur in Menen kunt u kiezen uit een ruim assortiment van wellness arrangementen, al dan niet met apero- of ontbijtformule. Bijkomend is er ook de combinatie met heerlijke relaxerende massages mogelijk, op afspraak. De ruime wellness-ruimte is voorzien voor grotere groepen tot 12 personen, maar op aanvraag zijn er uitzonderingen mogelijk. Kenny is de zaakvoerder, sinds juni 2018 is Layla erbij gekomen en samen runnen ze Sauna Azur. “De zaak stond enkele jaren leeg toen wij vorig jaar in augustus een kijkje kwamen nemen. Het befaamde onkruid stond 2m hoog, maar wij zagen er onmiddellijk potentieel in. Zo kwamen wij op het idee om zelf een sauna uit te baten en hebben we de eigenaar gecontacteerd. Twee weken later was het akkoord gesloten en zijn de verbouwingen gestart in september.”

Bekijk de deals

Kwalitatieve materiaal en natuurelementen

Na 3 intense maanden van verbouwingen, kon Sauna Azur terug openen in december 2017. “Wij hebben aan de dochter en vrouw van de vroegere uitbater gevraagd of wij de hemelse naam Sauna Azur mochten behouden. ‘Met plezier’, zeiden ze met de nodige trots. Voor de vernieuwing hebben wij gekozen voor kwalitatieve materialen, zoals tropische houtsoorten en natuursteen. Door te werken met een warm tropisch thema, willen wij ons onderscheiden. Als je hier binnenkomt, moet je het gevoel hebben dat je op vakantie bent. En je al je zorgen naar de Azuren-hemel kunt sturen. Naast de massage, is er later nog uitbreiding met andere verzorgingen ook mogelijk. Het is hier ruim, maar heel gezellig. Alles ligt verspreid rondom de knusse relax-ruimte met ligstoelen, minibar en tafeltje met stoelen. Buiten is er een rustzone met ligzetels, gras en keitjes aangelegd.”

Kom herbronnen en verdrijf stress

Om stress en vermoeidheid te verdrijven gaat er niets boven een wellness-bezoek. Je komt tot rust en voelt je als herboren. Bovendien ben je de volgende dag op je mooist door de afvoer van al je afvalstoffen uit je lichaam. “De Finse sauna is een droge-lucht-sauna en staat bij ons op 75° à 80° ingesteld. Je kunt de temperatuur nog extra boosten door water over de keitjes te gieten, al dan niet met een heerlijke geur. De warmte zorgt ervoor dat je poriën zich open zetten en onzuiverheden komen naar buiten. Dit is ideaal om te ontgiften. Na een sauna-beurt is het aangeraden om meteen onder de koude douche te gaan om zo alle vuiligheid af te spoelen. De stoomcabine is vochtige warme lucht en staat op 45° à 50°. Ook hier kun je heerlijke eucalyptus olie verspreiden om de luchtwegen open te zetten.”

Verlicht spier- en gewrichtspijn

De infrarood sauna is ideaal voor wie last heeft van spier- of gewrichtspijn. “Stramme spieren, rugpijn, klachten door reuma of artrose,... verlichten dankzij de heilzame infrarood-stralen. Dit is ook medisch goedgekeurd en helpt ondersteunend bij pijnverlichting. Spieren en gewrichten worden diep van binnen opgewarmd en functioneren beter nadien. Na 10 minuutjes vallen de lichten automatisch uit. Je kunt je er ook niet aan verbranden, het is stralingswarmte. Daarnaast is het ook enorm rustgevend.”

Afkoelen en eventjes tot rust komen

Na elke sauna- of stoombadbeurt mag je niet vergeten om altijd te douchen, af te koelen en rusten tussendoor. “Je laat best een kwartiertje tussen zodat het lichaam kan afkoelen en de hartslag terug kan dalen. Door de warmte pompt het hart meer en moet terug tot rust kunnen komen. Het binnenzwembad is zeker een extra pluspunt, ook geschikt voor gezinnen met jonge kinderen. Het is verwarmd en je hoeft niet door de koude naar buiten. De drijvende kussens of floats die erop liggen, zijn relaxerend en veilig zelfs voor baby’s. Maar nooit zonder toezicht natuurlijk. In de jacuzzi kunnen er 6 personen plaatsnemen. Elke zitplaats is voorzien met aparte jets die ingesteld zijn op verschillende lichaamszones, bovenkant rug, onderkant rug, benen,... zelfs tot je tenen. De sterrenhemel met LED-verlichting doet je helemaal wegdromen.”   

Lees vlug ons artikel getest over deze weldadige heerlijk ontspannende sauna-beleving bij Sauna Azur te Menen. Wie helemaal wil relaxen en tot rust komen, kan genieten van een mooie korting dankzij onze kennismakingsdeals.


Ontvang als eerste de nieuwe aanbiedingen per e-mail!

Ontvang wekelijks gratis onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Inschrijven nieuwsbrief
Wil je partner worden van Lifestyle Booking? Dat kan! Klik hier...