Ontladen, opladen & goede voornemens

adult-beautiful-blur-bokeh-273037

Het nieuwe jaar is van start gegaan. Tijd voor goede voornemens en nieuwe plannen in 2020. Hoe zie je jezelf verder ontwikkelen? Waar wil je naartoe dit jaar? Misschien overweeg je een carrière-switch, verhuis of nieuwe baby? Alles is mogelijk. Laat je dromen en wensen zeker niet tegenhouden door anderen. Blijf trouw aan jezelf. Maar eerst die overload van eten en drinken tijdens de feestdagen uit je systeem krijgen.

Lees hier wat er voorafgaand is gebeurd...

De kerstvakantie is achter de rug. Twee drukke weken met veel bezoekjes, aperitiefjes met bijhorende overvloed aan hapjes, rijkgevulde tafels en vééééél dessertjes. Het is een periode van samenzijn met vrienden en familie bij uitstek. Maar ook een erg onregelmatige vakantie. Late avonden en lang uitslapen hoort erbij. Het ritme raakt verstoord. We eten meer vet, suiker en alcohol. Geen ideale combinatie. Dit voel en zie ik meteen aan mijn huid, slaapkwaliteit en spijsvertering. Maar ook op de weegschaal. Alles is ontregeld.

"Ondanks de drukte, veel quality time, pyjamadagjes en filmpjes kijken"

Maar het was ondanks de drukte, ook een ontspannen vakantie dankzij veel quality time met het gezin. En af en toe een pyjamadag waarop we een filmmarathon hielden. Ik raakte niet verstrengeld in drama’s van anderen. Hoewel onze onthaalmoeder de eerste dag van de kerstvakantie liet weten dat ze ermee stopt na nieuwjaar, bleef ik rustig. Een enkele keer, ontglipte de zin ‘En ik wou nog wel een zorgeloze vakantie’ mijn lippen. Maar een oplossing werd al vlug gevonden, dankzij een reddende engel die de crèche wou verder zetten en de kindjes onder haar vleugels nam. Kerstmis, een tijd van wonderen.

Er was geen spanning voelbaar, geen drukte of verplichtingen. Just go with the flow. Wat soms het moeilijkste is, maar dan gaat het juist gemakkelijk. En toch kan onze ratio dat niet altijd bevatten. Geen mailtjes, geen afspraken, niet denken aan het werk. Het was een vakantie waarin ik kon ontladen en terug opladen. Dit was zoals het hoorde te zijn. De kids sliepen tot 9u, nog een wonder. Maar 2 dagen voor de eerste schooldag, begon ik ‘s nachts terug wat meer te woelen. Lag een tijdje wakker waarbij allerlei gedachten door mijn hoofd schoten. Droomde veel en vond maar moeilijk mijn diepe slaap. Ik voel de drukte al aankomen, back to reality.

"En dan gaat de wekker terug af, veel te vroeg... & start de ochtend rush."

Het waren enkele moeizame ochtenden. Iedereen moest terug zijn wekker zetten en vroeg opstaan. Ons vlug klaar maken, ontbijten, boekentassen maken, jassen aan en hup weg. We stonden terug op de klok. Wat ook ging. Als een diesel kwamen we langzaam aan terug op gang en trokken we ons op. Ons dochter zonder traantjes afgezet bij de nieuwe crèche, en de tweeling was blij hun vriendjes van de klas terug te zien. Ik checkte mijn mails en agenda. Mijn planning was al zeker voor de komende 3 weken goed gevuld. De puzzel kon terug beginnen. ‘s Morgens kan ik een koffie meer gebruiken. Mijn man vertrok met lichte tegenzin naar Nederland voor 3 dagen. Want ook hij heeft enorm genoten van family-time.

En hoe zit het dan met goede voornemens? Tja, zijn we daar niet altijd mee bezig. Tijd om te detoxen staat op één. Mijn lichaam terug de juiste voedingsstoffen geven. Meer groentjes! Minder vlees! En geen suiker?! Een gelaatsverzorging en massage staan al gepland. En terug beginnen sporten. Na 4 maanden de Start-to-Run-app nog eens opgestart. Mij ingeschreven voor pilates en yoga-lessen. Ik zie dan wel of en hoe ik het allemaal gecombineerd krijg. Zolang de intentie er maar is. Ik wil het doen, dus ik kan het. Ook binnen mijn werk wil ik ruimte creëren voor creativiteit en het uitwerken van nieuwe ideeën. Hoe? Dat weet ik nog niet precies, want er zijn maar een beperkt aantal uren op een dag en ik slaap graag. Maar ik weet wel dat het zal lukken. Alles draait om de juiste mindset.

Wij wensen je met het Lifestylebooking-team een fantastisch jaar in 2020! Een doosje vol geluk, liefde en een goede gezondheid. En een magische lamp die al je dromen laat uitkomen. Blijf onze column volgen, op weg naar jouw gewenste situatie.


Ontvang als eerste de nieuwe aanbiedingen per e-mail!

Ontvang wekelijks gratis onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Inschrijven nieuwsbrief
Wil je partner worden van Lifestyle Booking? Dat kan! Klik hier...