• Onze Cases
  • Software

Online agenda en webshop onmisbaar voor je zaak


Tekst: Coach Tineke | Foto's: Lifestylebooking.be

02-06-2020

Een online agenda is onmisbaar voor je zaak. Klanten surfen het meest ‘s morgens vroeg of ‘s avonds vanuit hun zetel. Inspiratie opdoen, sociale media volgen, online shoppen,... maar zeker en vast ook hun afspraken online boeken bij de kapper, schoonheidsspecialiste, wellness of nagelstyliste. Tinne startte met de webshop en online agenda van Lifestylebooking en legt uit waarom ze hiervoor gekozen heeft.

Waarom heb je gekozen voor een online agenda en webshop bij Lifestylebooking?
“Omdat de mensen daar wel op zitten te wachten. Ik volg enkele collega’s op sociale media die er onlangs allemaal mee begonnen zijn. En ik vond dat ik niet kon achterblijven voor mijn zaak. Zelf vind ik het ook veel gemakkelijker om online een afspraak te maken. Ik doe het meer en meer. Wanneer zoeken mensen of zitten ze online? ‘s Morgens of ‘s avonds op hun smartphone of tablet, dan ga je ook niet meer bellen. Als je online de beschikbare dagen en uren kunt zien, kun je ook onmiddellijk beslissen en boeken. Achteraf komt het er gewoonlijk niet meer van. Je stelt het uit of er komt iets tussen. Zo verlies je klanten."

VERLIES GEEN KLANTEN MEER & MIS GEEN ENKELE AFSPRAAK DANKZIJ EEN ONLINE AGENDA

Afbeelding

Wat zijn de voordelen van een online agenda?
“Het is heel gemakkelijk voor de klant en een ideale tool om een nieuw cliënteel te bereiken. Mijn agenda stond nog maar net één dag online en ik kreeg al een boeking van een nieuwe klant binnen. De mensen vinden meteen de weg, dat is heel positief. Vroeger kwamen er berichtjes, mailtjes en telefoontjes binnen om een afspraak te maken. Ook ‘s avonds laat of op zondag. Ik was altijd bezig met mijn agenda. Nu zal ik tijd winnen die ik aan mijn klanten kan spenderen. Als ik op verlof ben of gesloten, hoef ik ook geen afspraken meer te missen. Ik moet niet steeds naar mijn telefoon kijken voor gemiste oproepen, berichtjes of mailtjes. En die dan nadien allemaal beantwoorden. Dat geeft ook gemoedsrust.”

MENSEN ZITTEN CONSTANT ONLINE OM TE SHOPPEN IN WEBSHOPS

Naast de online agenda, heb je ook nog de webshop?
“Ja, dat klopt. Mensen shoppen graag online, willen weten hoeveel iets kost, vergelijken… Online aanwezigheid wordt steeds belangrijker en je moet mee. Via Lifestylebooking heb ik er veel extra tools bij gekregen,wat erg positief en een groot voordeel is. Ik heb altijd een webshop gewild en dat is nu mogelijk. Er stond eigenlijk nog niks van mij online, behalve enkele deals. Nu heb ik een nieuwe website, online agenda en webshop. Ik vind het handig dat alles bij één partner zit, want zelf ben ik daar niet zo handig in. Mijn coach heeft mij alles, zelfs meerdere keren, uitgelegd en getoond hoe het werkt. Hij heeft mij erg goed geholpen.”

STAP VOOR STAP UITLEG EN BEGELEIDING, HEEL GEMAKKELIJK & OVERZICHTELIJK

Afbeelding

Hoe verloopt de samenwerking met Lifestylebooking?
“Daar ben ik heel tevreden over. Tijdens de opleiding is alles stap voor stap uitgelegd. Toen ik eraan begon, had ik nog enkele vragen, en kon steeds bij dezelfde persoon terecht. Als ik iets stuur of mail, krijg ik snel antwoord. Het wordt allemaal opgelost en blijft niet te lang aanslepen. Naast de service en communicatie, vind ik het ruime aanbod van online diensten erg goed. Alles is heel erg overzichtelijk, netjes en duidelijk. Ook voor de klanten is het gemakkelijk om te vinden en te gebruiken. Dankzij deze digitale tools bereik ik nieuwe klanten die mij anders nooit zouden weten te vinden.”

OOK PARTNER WORDEN BIJ LIFESTYLEBOOKING?
Wil jij ook meer weten en partner worden bij lifestylebooking.be om je zaak online te krijgen met een website, online agenda, webshop, artikel, social media campagne, marketing en grafische ondersteuning...? Aarzel dan niet en contacteer ons via info@lifestylebooking.be om te weten te komen wat we voor jou en jouw zaak kunnen betekenen. Om zo meer groei en klanten te creëren.