Mmmmmmmassage

shutterstock_315403784

De eerste kleine winterprik was deze week voelbaar. Koude, mistige ochtenden, aangevroren autoruiten en temperaturen rond het vriespunt. Gehuld in vele laagjes, dikke jas, warme sjaal, muts en handschoenen komen we buiten. De koude lokt ons naar binnen waar het lekker warm is, liefst bij een knisperend haardvuur. Het is ook het ideale seizoen om te herbronnen in de wellness en te ontspannen van een massage.

Mmmmassage. Waarom? Daarom!

In België zitten we nog een beetje in een ontdekkingsfase wat betreft de erkenning van de voordelen van massage, en dat zijn er heel wat. Vaak wordt het ook nog gezien als luxe. Maar iedereen die al een een goede massage heeft gehad, weet dat het wel degelijk verschil maakt. In het Oosten staan ze al veel verder en weten de mensen gemakkelijk hun weg te vinden naar een massagetherapeut. Dankzij regelmatig een massage in te plannen, kun je preventief aan je gezondheid werken om zo veel kwaaltjes op te lossen en te voorkomen. In Azië is massage een eeuwenoude traditie en maakt onderdeel uit van de Traditionele Chinese Geneeskunde.

Hier in het Westen vinden we het moeilijk om aan zelfzorg en preventieve gezondheidszorg te doen. We kiezen maar al te vlug voor een pilletje als snelle oplossing. Voor een massage moet je tijd maken, maar je krijgt er ook veel voor terug. Wetenschappelijke onderzoeken hebben verschillende positieve voordelen van massage reeds bevestigd. Massage bevordert de bloedcirculatie in het lichaam, waardoor spieren en weefsels makkelijker herstellen bij revalidatie of na sportinspanningen. Dit helpt ook ter preventie van blessures. Het helpt bij de aanmaak van witte bloedcellen en is daardoor ondersteunend voor het immuunsysteem. 

"Een massage ondersteunt je algemene gezondheid, fysieke bewegingsvrijheid en mentaal welbevinden."

Tijdens een massage vermindert de aanmaak van het stresshormoon cortisol en het verhoogt de aanmaak van dopamine (feel good hormoon)  en serotonine (neurotransmitter). Die worden  te weinig aangemaakt bij mensen die kampen met depressie en negativiteit. Therapeutische massages hebben daarnaast ook positieve effecten op psychische vermoeidheid en motorische klachten. A massage a day, keeps the doctor away. 

De één houdt van ontspanningsmassages, die vooral gericht zijn om het perifere zenuwstelsel te ontspannen (Perifere -> P van Peace). En anderen kiezen resoluut voor het diepere werk, zoals triggerpoint, deep tissue of de Thaise massage. Voornamelijk als je last hebt van je rug, nek, schouders of bekken kan dit voor verlichting zorgen. Ook sporters of mensen met een fysiek zwaar beroep, kunnen dit stevige kneed-, rek- en elleboogwerk wel waarderen. Welke type massage je kiest, hangt er dus vanaf waar je op dat moment nood aan hebt.

Kom meer te weten over de verschillende types massage (onstpanning, therapeutisch en energetisch) om te ontdekken welke vorm bij jou past. Lees zeker ook eerst even onze Massage Do's & Don'ts.


Ontvang als eerste de nieuwe aanbiedingen per e-mail!

Ontvang wekelijks gratis onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Inschrijven nieuwsbrief
Wil je partner worden van Lifestyle Booking? Dat kan! Klik hier...