• Transform your Lifestyle

Mirjam, BDE-coach en medium


Tekst: Tineke Weyhaeghe | Foto's: LSB

24-02-2020

"Ik sta heel anders in het leven zonder angst voor de dood"

MIRJAM LEGT UIT WAT ER VERANDERT NA EEN BIJNA-DOOD-ERVARING

Mirjam Leféber is healer, coach en medium. Al meer dan 20 jaar begeleidt ze mensen tijdens hun spirituele ontwikkeling en ondersteunt ze mensen met een bijna-doodervaring (BDE) in hun zoektocht. Daarnaast ontwikkelde Mirjam zich ook als docent en geeft diverse opleidingen, workshops en lezingen. Tijdens een lezing over BDE tikte ze Catja op de schouder die vertelde over haar ervaring met de dood na een hartstilstand. 

Mirjam rondde tevens de studies af als homeopathisch specialist, ziekteleer en anatomie. “Niet alleen het spirituele, maar ook de medische kennis is belangrijk binnen mijn werk. Het zou zo mooi zijn als reguliere- en alternatieve geneesmethoden meer met elkaar kunnen samenwerken. Ik ben geboren met een kwaliteit, want ik kon als kind al overledenen zien en horen. Dat was normaal voor mij. Uiteindelijk heb ik daar dan ook mijn werk van gemaakt. Omstreeks 1990 ben ik begonnen met mijn spirituele ontwikkeling en ben een gerespecteerd medium.” 

"Een BDE zet je wereld op z'n kop

Afbeelding

Mirjam, waarom heb jij Catja aangesproken op die lezing over BDE?
“Ik heb altijd interesse gehad in mensen die een BDE hebben gehad. In 1999 heb ik het zelf ook meegemaakt, dus ik weet wat het teweeg brengt. Ik volgde regelmatig lezingen en congressen waar Bob Coppens op sprak en daar hoorde ik Catja haar verhaal doen. Dat sprak mij toen zo aan, en zo heb ik haar leren kennen. Eerst als coach, maar er is een intense vriendschap uitgegroeid. En nu geven we samen met Bob Coppens lezingen om mensen te helpen.”

Wat Catja heeft meegemaakt, is dat uitzonderlijk?
“Dat komt praktisch bij iedereen voor die een BDE heeft meegemaakt.  Een bijna-doodervaring is niet makkelijk te begrijpen, het zet je hele wereld op z’n kop. Mensen veranderen totaal, ze zijn gevoelig voor licht en geluid en de hoogsensitiviteit (HSP) kent geen grenzen. Door de BDE staat ons aura, onze beschermlaag, open en komen geluid, licht en andere prikkels harder binnen. Bij een BDE kom je even los van je fysieke lichaam en omgeving. Je komt in een andere wereld van energie terecht. En dat stukje neem je ook weer terug mee naar de aarde. Vaak begrijp je daar niks van als dit je overkomt.”

Mensen voelen zich vaak eenzaam en durven er met niemand over praten.

Is het voor mensen makkelijk om te begrijpen wat er gaande is?
“Nee, vaak niet. Doordat die gevoeligheid versterkt is, lopen alle prikkels door elkaar heen. Licht, geluid, beelden… Je kunt het vergelijken met een grote ladekast waarbij alle lades openstaan en er vanalles uitpuilt. Zo moet je jezelf nu voorstellen. En daar help ik mensen bij. Doordat ik het zelf heb meegemaakt, is mijn mediumschap nog versterkt. Mensen hoeven maar één woord te zeggen en ik begrijp hen al. Want vaak voelen ze zich eenzaam, want ze kunnen of durven er met niemand over praten. Ze denken net als Catja dat ze gek aan het worden zijn.” 

Afbeelding

Hoe kun jij mensen coachen bij hun BDE?
“Als eerste geef ik aandacht aan het energieveld rondom de mensen. Je sensitiviteit en uitstraling. Wij hebben net zoals de aarde, een dampkring rondom ons. Dat energieveld is ons aura. Ik leer mensen om zich daar bewust van te worden en te leren aanvoelen. Er kan zoveel onrust zijn binnen dat energieveld, wat ervoor zorgt dat je je niet goed voelt. Probeer daarom die beschermlaag en trillingen om je heen te voelen. Dit kan door je er elke dag 5min op te gaan focussen. Zo creëer je al rust. Stapje per stapje moet je dit opbouwen. Zo leer ik mensen met een BDE om zich af te sluiten.”

Op welke manier verandert een BDE jou en je leven?
“Het wezenlijk verschil is dat je heel anders in het leven staat. Je leeft zo vanuit de pure liefde die je daar hebt mogen ervaren. Dat is het mooiste cadeau dat je meekrijgt, die intense liefde. Dat straal je uit naar jezelf, en naar de mensen rondom je heen. Het leven is veel intenser geworden. Voor veel mensen blijft licht en geluid een groot probleem. Dat heb ik zelf ook ervaren. Ik hou enorm van de stilte en de rust. Ik voel mij ook prettiger in het schemer. Dat heeft te maken met die sensitiviteit en energie waarmee je in aanraking bent gekomen. Je zintuigen zijn extra verfijnd.”

Die intense liefde is het mooiste cadeau dat je meekrijgt

Mirjam haar ogen stralen als ze er enthousiast over praat. “Ik heb geen angst voor de dood. Bij een BDE sta je als het ware aan het voorportaal van de hemel. Dat is zo indrukwekkend, mooi en puur en blijft je altijd bij. Ik heb ook mindere momenten hoor. Ik zweef niet over de aarde. Maar die enorme vorm van liefde die ik gevoeld heb, straal ik gewoon uit. Dat zie je.”

Lees hier het verhaal van Catja over haar Bijna-Dood-Ervaring na een hartstilstand.

Zit je met vragen? Neem dan zeker een kijkje op de website: www.bde-verrijking.com