• Portret
  • Publireportage
  • Onze Cases
  • Contentcreatie

Groepspraktijk Mepilan te Lier


Tekst: Tineke Weyhaeghe | Foto's: Lifestylebooking.be - Mepilan

25-06-2019

Mensen helpen in hun kracht te staan”, dat is wat Maria en Wouter doen bij Mepilan te Lier. En dit dankzij een breed aanbod aan behandelingen zoals o.a. coaching, massage en healing. Maar ze bieden ook retraites, workshops en cursussen aan voor wie zich er in wil verdiepen. De groepspraktijk Mepilan is gecreëerd vanuit een energetisch en holistisch perspectief om de mens in zijn geheel te bekijken. Wouter en Maria zijn met elkaar verbonden in een ver historisch verleden en hebben elkaar hier terug gevonden. Ze halen hun inspiratie en kracht uit de natuur en het universum. Samen helpen en begeleiden ze mensen op hun persoonlijk traject.

Maria heeft reeds 25 jaar ervaring opgedaan in een praktijk voor massage en coaching in Nederland. Wouter komt uit de IT-wereld, maar het coachen van mensen heeft er altijd in gezeten. “In december 2016 gingen we samen van start met de groepspraktijk Mepilan en combineerden onze talenten voor massage, healing en coaching. We hebben maar één doel, en dat is mensen terug in hun kracht zetten. Maar dat kan dus op verschillende manieren, want iedereen heeft een andere ingangspoort. Bij de ene mag de wijsheid rechtstreeks uit de mond komen van een coach. Of bij een ander via het lichaam door een massage of healing”, legt Wouter uit.

Specialisatie in energetisch werk, massage & coaching

Maria is gespecialiseerd in massage en energetisch werk, terwijl Wouter meer coaching en healing voor zijn rekening neemt. “Ik werk altijd met energie en geen enkele massage is twee keer hetzelfde. Ik kijk wat de klant, het lichaam en de spieren, nodig hebben” begint Maria. “En dat mag je letterlijk nemen”, verklaart Wouter. “Want Maria ziet jouw energieveld, de laagjes rond je lichaam en waar er blokkades zitten. Er zit daar veel informatie in over je gedachten, gevoelens, spanningen in het lichaam, spieren,... Tijdens de massage gaat de aandacht automatisch naar waar het nodig is.” Maria vult aan: “Ik laat ze voelen wat het lichaam me vertelt en wat de betekenis erachter is. Daar staan mensen zeker voor open, want ze voelen het verschil.”

Durf naar jezelf te kijken

“Soms is massage een ingangspoort om toch te durven naar zichzelf kijken. Een transformatieve massage of power healing maakt veel los en brengt veel in beweging. Daaruit kan dan ook een coaching traject volgen. Wij helpen mensen om te kijken naar de oorzaak. En dan gaat het genezingsproces veel sneller en verdwijnen klachten. Het zelfherstellend vermogen van het lichaam is quasi onbeperkt. En als je daarvan gebruik wilt maken, heb je werk te doen in je mind. Mensen die bereid zijn zichzelf als oorzaak en oplossing van hun probleem te zien, gaan met sprongen vooruit. Wie steeds naar een ander wijst als schuldige, kunnen wij niet helpen,” besluit Maria.

Gewoontes en overtuigingen spiegelen

Het denken, het lichaam, emoties en energie, alles is onlosmakelijk met elkaar verbonden en heeft invloed op elkaar. “Een typisch voorbeeld is van iemand die last heeft van de rechter schouder”, zegt Wouter. “Rechterzijde wil zeggen buitenwereld. De schouder staat voor wat jij allemaal op je schouders neemt. Dus in dit geval, wat niet van jou is maar van anderen. Jij trekt je de problemen van anderen zodanig hard aan dat je er fysieke last van hebt. Dat is feedback die wij meegeven. En dan kun je daar iets mee doen tijdens de coaching. We spiegelen gewoontes en overtuigingen, maar zonder oordeel. Hier valt ook het woord ‘moeten’ niet. Dat zorgt voor stress en druk op jezelf.” 

Voelen, voelen, voelen...

De derde grote pijler binnen Mepilan zijn healings die een diepe ontspanning, maar ook verandering kunnen teweeg brengen. “De impact die een healing op mensen heeft, is erg verschillend. Als healer ben ik als het ware een antenne voor de energie uit het universum. Via mijn handen richt ik die dan op de juiste plaatsen boven het lichaam. Mensen zijn vaak verbaasd en kijken mij aan van ‘Wat was dat nu?’. Tja, nu mag je vooral voelen, voelen, voelen,... Als je er al vertrouwd mee bent, voel je waar mijn handen zijn zonder dat ik je aanraak. Hoor je klankschalen en drums. Zie je soms kleuren. Mensen zijn verwonderd van het effect. Het is een beleving die je moet ervaren om te weten wat het doet”, eindigt Wouter.

Ontdek de behandelingen bij Mepilan te Lier dankzij onze kennismakingsdeals voor nieuwe klanten. Maak kennis met Wouter en Maria, en hun talenten, door zelf een massage, healing of coaching uit te testen. Lees Rita's getuigenis over hoe het haar geholpen heeft bij een burn-out.

Lekker doorlezen