In de kijker: Make-Up For Ever

shutterstock_366215981

In 1984 ontwikkelde een jonge Française in haar kelder de eerste producten van Make Up For Ever. Als kunststudente kwam ze vaak in contact met de kleurrijke, artistieke en filmwereld waar ze gevraagd werd door vrienden om te helpen met de make-up. Haar talent bleef niet lang onopgemerkt door visagisten en professionals. In de jaren ‘70 startte ze de eerste make-up school op waar ze met succes de technieken en kennis aan leerde. In drie woorden: creatief, avant-garde en een pioneer in professionele make-up. Alles begon in Parijs, maar ondertussen heeft ze de Amerikaanse filmwereld veroverd.

Top in de visagie- en filmwereld

Wil je graag kennis maken met deze exclusieve make-up producten onder begeleiding van een professionele visagiste, ontdek dan vlug onze workshop met Make Up For Ever. Dit kan o.a. bij Ilse van Ilsensa in Lommel. “Make Up For Ever is een Frans professioneel merk, bekend van de film- en visagiewereld. Denk maar aan de trendsettende New Yorkse topserie ‘Sex and the City’. Maar ook op het Belgische kleine en grote scherm wordt het merk gebruikt, bijvoorbeeld bij Safety First. Stilletjesaan verovert het Franse professionele merk ook de weg naar onze retail-winkels. De producten staan voor kwaliteit, dankzij hun sterke pigmentatie, intense kleuren, perfecte shading foundations en waterproof die waterproof is.”

Gezellige workshop vol fun

Ook zin gekregen in een workshop avond-make-up om samen met vriendinnen, collega’s of familie te schitteren als de sterren op de rode loper? Hier krijg je een persoonlijke begeleiding, kleuradvies, leer je de technieken en ga je naar huis met de nodige tips & trics. “Het is vooral ook quality time samen met een glaasje voor de gezelligheid en veel plezier. Eerst starten we met een reiniging en dagverzorging van het gelaat. Voor je make-up aanbrengt, is het belangrijk om je huid eerst te verzorgen. Dan kijken we stap voor stap welke producten en tinten voor iedereen gepast zijn. Je kunt dit testen op jezelf en ik toon het ook allemaal voor. Ik neem er echt wel de tijd voor om ze te adviseren en te brainstormen over welke kleuren of combinaties. Less is more, blijft toch wel mijn regel.”


Shaping of contouring

Shaping of contouring is heel trendy in de filmwereld en een ware hype dankzij Kim Kardashian. Met deze foundation techniek zorg je ervoor dat je gezichtsvorm perfect uitkomt. Je legt de nadruk op je jukbeenderen en kaaklijn door met licht en schaduw te werken. Dit doe je door met lichte of donkere tinten te werken afgestemd op je eigen natuurlijke huidskleur. De kunst zit in het blenden zodat de verschillende tinten mooi in elkaar overvloeien. Dit vergt wel enige vorm van geduld en precisie voor een subtiel en egaal resultaat.

“Door te spelen met licht en schaduw kun je je gezicht slanker laten lijken of je voorhoofd visueel verkleinen. Alles wat je lichter maakt, haal je naar voren en omgekeerd wat donkerder is duw je naar achteren. Ik laat iedereen kiezen of ze liever met foundation poeder of crème werken. Poeder is iets makkelijker om mee te werken en het resultaat is subtieler. Maar bij tieners merk je toch dat het al iets feller mag zijn”, besluit Ilse geamuseerd.

Ontdek snel onze deals met mooie kortingen om samen met vriendinnen, collega’s of familie Make Up For Ever te ontdekken.Ontvang als eerste de nieuwe aanbiedingen per e-mail!

Ontvang wekelijks gratis onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Inschrijven nieuwsbrief
Wil je partner worden van Lifestyle Booking? Dat kan! Klik hier...