Kleuranalyse bij Hair & Beautysalon Kathleen in Turnhout

DSC_0295

Ik ben wel met mode bezig en heb een “feel good dressing”. Ik kan echt blij worden van het dragen van bepaalde kledingstukken. De laatste jaren draag  ik meer kleur, want ik merk dat ik daar toch wel blijer van word. Als ik zwart draag, zie ik er toch een beetje bleker uit als normaal. Daarentegen is dit toch wel de hoofdtoon in mijn kleerkast. Hoewel ik denk dat ik goed bezig ben, ben ik wel benieuwd naar wat een professionele kleurconsulente er van vindt.

Ik ontmoet Kathleen van Hair & Beautysalon Kathleen in haar zaak in het centrum van Turnhout. Vandaag gaat zij me adviseren over hoe ik mijn kledij, accessoires, haarkleur en zelfs make-up in harmonie kan brengen door de juiste kleuren te dragen. 

Camoufleren door kleur

Kathleen start met het overlopen van een vragenlijst om in te schatten of ik al met de juiste kleuren bezig ben en wat ik van de sessie verwacht. “We gaan vooral kijken naar de kleuren die zich het dichtst bij jouw gelaat bevinden. Onderkledij en schoenen zijn dus minder belangrijk,” legt Kathleen uit.

We vertrekken van een neutrale basis, dus ik krijg een witte schort en haarnetje op. Je kan best ook geen make-up dragen. Kathleen legt een zilveren en gouden doek op mijn borst en analyseert het resultaat. Als er een groot verschil is tussen de 2 kleuren, dan kan je meteen 2 seizoenen uitsluiten. Als de zilveren doek het beste past, dan sta je het beste met koele tinten en bij de gouden met de warme tinten. 

Daarna doet Kathleen hetzelfde met 4 verschillende kleuren in 4 verschillende tinten, die voor de seizoenen staan. Ik blijk een lentetype te zijn en sta meer met heldere kleuren. Dus geen zwart! Je merkt echt meteen een verschil als Kathleen een bepaalde kleur bij mijn gelaat houdt. Soms komen roodheden meer naar voor en bij andere tinten zijn ze meer gecamoufleerd. Ik sta er echt versteld van. “Sommige kleuren kunnen je fletser en bleker maken of je minpunten, zoals roodheden, rimpels en wallen extra in de verf zetten,” licht Kathleen toe. “Als wat je draagt in harmonie is, gaan mensen eerder naar jouw gezicht kijken en minder naar jouw kledij,” voegt ze er nog aan toe.

Het volledige plaatje

We overlopen het kleurenpallet van de lente. Na afloop krijg ik een kleurenpaspoort mee, aangepast aan mijn seizoenstype en waar ik de kleuren op terugvindt die het best bij me passen. Ik krijg ook tips over mijn haarkleur, make-up en accessoires. Een handig geheugensteuntje voor als ik de volgende keer ga shoppen!

Wil je dit ook eens een keertje proberen, alleen of in een groepje van maximum 3 personen? Breng dan zeker een bezoekje aan Kathleen. Momenteel zijn er leuke acties voor nieuwe klanten en het is een ideale activiteit om eens met familie, vrienden of collega’s te doen.

Ontvang als eerste de nieuwe aanbiedingen per e-mail!

Ontvang wekelijks gratis onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Inschrijven nieuwsbrief
Wil je partner worden van Lifestyle Booking? Dat kan! Klik hier...