• Gezondheid & wellbeing
  • Transform your Lifestyle
  • Contentcreatie

Kerstkriebels


Tekst: Tineke Weyhaeghe | Foto's: Lifestylebooking.be

20-12-2019

Luidop zeemzoete kerstliedjes meekwelen in de auto. Romantische kerstfilms bekijken vanonder een warm gebreid dekentje. Heerlijke chocolademelk met marshmallows. Kerstmutsen en rendier-onesies voor de kids. Kleine gelukjes. Genieten. Het is een drukke periode, maar een gezellige drukte. Bezoekjes. Family-time. Cadeautjes kopen. Buiten koud en een knisperend haardvuur binnen. Een kerstcolumn kon niet ontbreken.

Lees hier wat er voorafgaand is gebeurd...

Ik zit al een aantal weken terug in rustig water. Ik slaap heel diep en vast. Ongeveer een halfuurtje voor mijn wekker afgaat, word ik wakker. Ideaal om mijn ochtendmeditatie te doen vanonder de warme lakens, voor de kids op zijn. De ochtendrush is tegenwoordig ook niet meer zo’n chaos. Alles verloopt gemoedelijker, gemakkelijker zelfs… ik durf het bijna niet luidop te zeggen. Want ik ben wel een tikkeltje -veel- bijgelovig. 

"De Herfst, een typische periode van reflectie, alleen had ik dat niet door."

De Herfst zit er morgen op. Het najaar is een periode geweest waarin ik tijd genomen heb voor mezelf. Tijd die nodig was om tot rust te komen, op te laden met nieuwe positieve energie en mezelf terug te vinden. Het leek wel of ik helemaal door elkaar geschud ben geweest. Alles stond precies wankel. Mijn lichaam kon niet mee, mijn gedachten gingen alle kanten op. En door pijn en vermoeidheid was ik emotioneel uit balans. 

Als ik er nu op terugkijk, is de herfst een typische periode voor reflectie en de aandacht naar binnen te keren. En dit klopt ook wel. Alleen had ik dat maar laat door. Toch heb ik deze keer mezelf op de eerste plaats gezet. Rust en ontspanning. Een Health Scan laten doen en voedingsinzichten opgedaan. Al veranderingen geïntegreerd om gezonder te leven en eten. Heel bewust omgaan met wat ik nu eet, maar toch ook nog lekkere dingen. En de chocolade, daar kan ik nog niet afblijven.

"Ik kijk al uit naar de Kerst-periode en vakantie... All I want, is YOOOOOUUUU"

Afbeelding

Het schrappen van vlees, leek mij onmogelijk, maar is heel gemakkelijk gegaan. Tijdens de week eet ik bijna uitsluitend vegetarisch, met soms een stukje kalkoen. En in het weekend eet ik mee met het gezin. Maar dan is mijn portie vlees de helft kleiner. Ik mis het zelfs niet. Wel merk ik nu, als ik een sappige steak gegeten heb, ik ‘s nachts terug wakker word. Tussen 3u en 4u wanneer mijn spijsvertering in actie schiet en duidelijk meer werk heeft. Ik heb ontdekt dat ik veel groentjes toch wel lekker vind en hoe ik ze smaakvol kan bereiden. Aan aardappelen en brood heb ik zelfs geen behoefte.

Nu ben ik ook aan het aftellen naar Kerstmis. Huizen zijn versierd met lichtjes en achter de gordijnen schitteren kerstbomen. De meest sfeervolle periode van het jaar is aangebroken. Ongegeneerd meezingen met All I want for Christmas… is YOOOOUUUU met je foute kerst-sweater aan. Cadeautjes-stress, want wat moet je dit jaar weer kopen? Veel eten en drinken. En romige dessertjes. Te veel om goed te zijn. En dat is het ook voor sommigen. Niet iedereen kijkt uit naar de ‘Merry Christmas & Happy New Year’ - periode. Er zijn ook veel verplichtingen. Familiebezoekjes. Eten, en nog meer eten. Je bordje gezonde voeding kun je nu niet boven halen. Je lacht met flauwe grapjes van zatte nonkels. Maar het is een gezellige drukte, eentje waar ik zeker naar uit kijk.

Liefs, Tineke

Wij wensen je met het Lifestylebooking-team een heel erg fijne eindejaarsperiode met de mensen waar je van houdt! Tot in het nieuwe jaar voor een nieuwe column met goede voornemens.


Wil je niks missen? Lees hier de voorgaande blogs:

6/12: Strikt veganistisch!? Oh nee.
22/11: Mijn energieniveau op een laag pitje
7/11 : Wat vertelt mijn lichaam mij
30/10 : Me & my sweet tooth
18/10 : Puzzelstukjes vallen samen
27/9 : Van dokter naar dokter
13/9 : Futloos na de zomer