Kapsalon Artistique te Nazareth, een portret

IMG_7530

Kapsalon Artistique is een gezellig kapsalon voor dames, heren en kids in het centrum van Nazareth. Je stapt binnen in het warme sfeervolle interieur waar de spontane vrolijke Lieneke je verwelkomt. Samen met Céline en Maité zorgt zij ervoor dat de klanten hier niet alleen buiten gaan met de perfecte snit en kleuren, maar ook met een grote lach op hun gezicht. De dames van Kapsalon Artistique verwennen elke klant en je krijgt er net dat tikkeltje meer.

In 2012 opende Lieneke haar eigen kapsalon in het centrum van Nazareth. Op dat moment heeft ze al een tiental jaar ervaring opgedaan. “Je moet je werk graag doen als kapster. Deze job is zeker niet te onderschatten en fysiek is het ook zwaar werk. Het is voor mij een echte passie. Ik vind het erg leuk. De mensen komen ook om te babbelen en wij bieden een luisterend oor. Toen ik in april 2012 mijn zaak startte, dacht ik dat ik het altijd alleen zou doen. Maar ondertussen zijn we al met drie en zijn we een hecht team.”

Modern, sfeervol en gezellig salon

Kapsalon Artistique baadt in een zacht licht en het warme hout komt tot zijn recht. Het is een modern salon, maar helemaal niet strak of clean. Er is een mooie warme grijze vloer, warme tinten wit op de muren, houten plankjes en wand… alles is op elkaar afgestemd. De kappersstoeltjes en spiegelwand maken het helemaal af. “We hebben de verbouwing zelf gedaan en er goed over nagedacht. Ik wilde helemaal geen strakke effen zwart-wit interieur, dat is veel te koud. Ik wil dat de mensen zich hier ook op hun gemak voelen, een beetje thuis komen zelfs. Hier is geen geroddel of gedoe, het is leuk, gezellig en een persoonlijke service. Je bent hier zeker geen nummer.”  

Matrix kleuringen en MoroccanOil verzorging

Op de planken staan de merken Matrix voor de kleuringen en Moroccanoil voor de verzorging. “Matrix is de nummer 1 in kleuringen in Amerika, ik ben daar supertevreden over. Ze hebben een uitgebreide kleurenkaart met veel keuze. Ik kleur er heel graag mee. De kleur houdt lang en het haar krijgt een gezonde mooie glans. De kleuringen zijn op gelbasis die ervoor zorgt dat het resultaat heel naturelle oogt. De toon-op-toon kleuringen zorge voor een extra glans en verfrissing van je eigen haarkleur. Ze wassen er langzaam uit waardoor het bijna niet opvalt. Binnen Matrix is er ook een kleurlijn zonder ammoniak voor de gevoelige huid- en haartypes. Voor de shampoo’s en verzorgingen heb ik nu een bijkomende gamma van Moroccanoil. De producten ruiken heel lekker. Ik heb graag dat het haar verzorgd en gezond blijft.”

Hair & make-up als finishing touch

Naast haar kappersopleiding, volgde Lieneke tal van bijscholingen en extra cursussen zoals make-up & visagie, kleur- en stijlanalyse. “Ik vind dat heel belangrijk. De koude en warme types haal ik er zo uit. Dan kun je al meteen bepalen met welke haarkleur en schakeringen ze passen, zodat het niet vloekt met de huid of ogen. Ik luister ook altijd naar wat de klant wilt. Het is leuk als ze eens iets nieuws willen proberen en daar gaan wij zeker in bijsturen. Je moet ook niet te zot doen met je haar, dat het niet kapot gaat. Eerlijk zijn wij hier wel. Als iets niet haalbaar is, zeggen we dat ook. Iedereen heeft nl. andere structuur van haar, fijn, dik, veel of weinig, andere inplanting… Daar houden wij allemaal rekening mee om zo tot het beste resultaat te komen.”

Ook benieuwd geworden naar de kunsten van Kapsalon Artistique? Bekijk dan vlug het resultaat van onze make-over en lees hoe ze tewerk is gegaan in het artikel! Meer info vind je ook terug op haar website: www.kapsalonartistique.be


Ontvang als eerste de nieuwe aanbiedingen per e-mail!

Ontvang wekelijks gratis onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Inschrijven nieuwsbrief
Wil je partner worden van Lifestyle Booking? Dat kan! Klik hier...