Jepun in Genk, een portret

_MG_0174web50

Jepun in Genk is een uniek wellnessconcept waar je je even in het Verre Oosten waant. Geïnspireerd door Thaise en Balinese invloeden en behandelingen neemt Sophie je even mee naar de andere kant van de wereld. Haar aanbod bestaat uit massages, lichaamsbehandelingen en gelaatsverzorgingen met producten van Babor. Er zijn ook mooie arrangementen in de privé-sauna mogelijk van min. 2 tot max. 12 personen én er is een yogastudio waar Sophie zelf les geeft. Jepun staat voor pure verwennerij en ontspanning op elk niveau en in een uniek kader.

Made in Bali

De Boeddha beelden heten je al vanop de parking welkom en zijn een mooie voorbode van wat je binnen te wachten staat. Sophie startte Jepun in 2009 en begon als eerste in de regio een wellnesscomplex waar ze privé-sauna in combinatie met massage aanbood. Er werd 6,5 jaar aan  de faciliteiten gebouwd om de beleving tot in de puntjes juist te krijgen. De inrichting komt recht van Thailand en Bali en werd door Sophie en haar vader geselecteerd. Enkele mooie stukken werden zelfs op maat gemaakt, zoals een groot marmeren bad en een muurbedekking van kokosnoten die zorgvuldig in elkaar werden gepuzzeld. Een boeddha van 2 ton waakt er over het zwembad.

Hier kom je dan ook voor de Balinese massage. Dit is een ontspannende massage, die op de drukpunten werkt en die qua intensiteit aangepast kan worden. Elke familie op Bali heeft zijn eigen versie die van generatie op generatie wordt doorgegeven. Sophie volgde verscheidene jaren opleiding in Bali en nam haar eigen versie ervan mee naar België. “In Bali hebben ze ook meer aandacht voor het hele arrangement. We starten met een voetbadje en de hele beleving er rond moet kloppen”, verduidelijkt ze.”Ik heb zelf jaren les gegeven, maar train nu enkel nog mijn meisjes. Ik let er op dat de klant altijd hetzelfde ervaart. De verwelkoming en de massage moeten bij iedereen hetzelfde zijn. De klant mag geen verschil ervaren als er iemand anders masseert. Zo voelen de klanten zich steeds thuis en daar streven we naar”

Bekijk de deals van dit centrum 

Jepun is Balinees voor frangipani bloem. Deze witte bloem kom je in Azië vaak tegen, maar nu ook in de inrichting van het Genkse wellnesscentrum. Sophie liet de bloem in de bekleding van de massagetafels weven en de geur komt ook in de producten terug die ze tijdens behandelingen gebruikt. De olie, scrubs en pakkingen worden door haarzelf samengesteld en nog op traditionele wijze in Bali gefabriceerd. Ze zijn bovendien volledig organisch.

Een gelaatsverzorging voor elk budget

Bij Jepun kan je ook terecht voor zowat elke gelaatsverzorging van het merk Babor. “Ik hou van dit merk, omdat ze op een jarenlange expertise kunnen bouwen en ze een heel breed aanbod hebben. Het is dus heel toegankelijk en voor elk budget. Ik vind het ook aangenaam werken, omdat ik met 1 merk iedereen kan verder helpen”, zegt Sophie. De range gaat van de klassieke Skinovage naar de Doctor Babor behandelen, die echt medische huidproblemen zoals acné of couperose gaan behandelen. Jepun is ook gespecialiseerd in anti-aging en biedt sinds kort de micro needlingtechniek aan. Hier wordt de huid door zeer fijne naaldjes geperforeerd, zodat de producten dieper in de huid doordringen voor een intensieve huidverbetering. 

Prive-sauna arrangementen

Je kan de wellness boeken in combinatie met massages, maar ook met tapa’s, een BBQ of een Champagne ontbijt. Al het linnen wordt voorzien en je krijgt het privé-gebruik van het verwarmde zwembad (30°C), een stoomcabine met eucalyptuskruiden, de sauna met kleurentherapie (80°C), een jacuzzi met flatscreen tv, een rustruimte met verwarmde ligstoelen, gashaard en televisie, een voetenbadje en een minibar. De ruimte is te boeken vanaf 2 tot max. 12 personen tot 1u ’s nachts. In de zomer worden er wel wat grotere groepen toegelaten en wordt de tuin mee in beslag genomen.

Het exclusieve kader en het uitgebreide beauty-aanbod van Jepun zorgen voor een totaalbeleving. Het roept helemaal de sfeer op van het Verre Oosten, terwijl je profesioneel onder handen wordt genomen volgens traditionele technieken, maar met innovatieve en kwaliteitsvolle producten.

Wil je graag kennis maken met Sophie van Jepun in Genk, ontdek haar via onze kennismakingsdeals voor nieuwe klanten.


Ontvang als eerste de nieuwe aanbiedingen per e-mail!

Ontvang wekelijks gratis onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Inschrijven nieuwsbrief
Wil je partner worden van Lifestyle Booking? Dat kan! Klik hier...